Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός βρέθηκε μεθυσμένος μέσα σε περιπολικό

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ ένας αστυνομικός ηλικίας 35 ετών, ο οποίος συνελήφθη διότι βρέθηκε σε… κατάσταση μέθης μαζί με τρεις ιδιώτες φίλους του μέσα σε περιπολικό! Σε βάρος του διατάχθηκε η διενέργεια ένορκης διοικητικής έρευνας.
Όπως έγινε γνωστό, ο 35χρονος βρισκόταν εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας. Από την προανάκριση διαπιστώθηκε ότι είχε μεταβεί με περιπολικό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, όπου υπηρετεί, στη Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής, πιθανότατα για να διασκεδάσει με φίλους του. Περί τις 5.30, χθες τα ξημερώματα, εντοπίστηκε το περιπολικό σταθμευμένο στο λιμάνι της Νέας Καλλικράτειας. Αστυνομικοί που ειδοποιήθηκαν και μετέβησαν στο σημείο διαπίστωσαν έκπληκτοι ότι ο συνάδελφός τους κατανάλωνε εντός του περιπολικού αλκοολούχα ποτά μαζί με τους τρεις ιδιώτες, ενώ μετά από σχετικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι βρισκόταν σε κατάσταση μέθης.
Ο 35χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στην εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης όπου ασκήθηκε σε βάρος του ποινική δίωξη για εκμετάλλευση εμπιστευμένων πραγμάτων και παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Κατόπιν παραπέμφθηκε να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Θεσσαλονίκη: Άνοιξε το εργοτάξιο του Μετρό στη Βενιζέλου


Άνοιξε από χτες το εργοτάξιο του μετρό στο σταθμό της Βενιζέλου, μετά την ολοκλήρωση του καθαρισμού, από ειδική εταιρεία, του υδραργύρου που βρέθηκε κατά τη διάρκεια των αρχαιολογικών ανασκαφών. Το εργοτάξιο είχε παραμείνει κλειστό από τα μέσα Μαρτίου ενώ με την ολοκλήρωση της απορρύπανσης η επιθεώρηση εργασίας έδωσε το «πράσινο φως» για την έναρξη των εργασιών.
Σύμφωνα με την ανάδοχο κοινοπραξία κατασκευής του Μετρό, παρά την αναγκαστική καθυστέρηση που υπήρξε, εκτιμάται ότι οι αρχαιολογικές εργασίες που πραγματοποιούνται στην περιοχή θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του χρόνου. Στη συνέχεια θα ξεκινήσει η κατασκευή του σταθμού.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Θεσσαλονίκη: Πτώματα αγνώστων βρέθηκαν στην περιοχή της Σίνδου

Τα πτώματα δύο αγνώστων βρέθηκαν τα ξημερώματα στην περιοχή της Σίνδου στη Θεσσαλονίκη. Η μακάβρια ανακάλυψη έγινε από διερχόμενο οδηγό, περί τις 4.30 τα ξημερώματα, σε παράδρομο της Εγνατίας Οδού, στο ύψος της αερογέφυρας που οδηγεί σε γνωστό εργοστάσιο επίπλων. Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία, ενώ στο σημείο έσπευσε ιατροδικαστής. Από την πρώτη εξέταση, πάντως, που διενήργησε η ιατροδικαστής στις σορούς δεν προκύπτουν εμφανείς ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας. Οι αστυνομικές αρχές ερευνούν όλα τα ενδεχόμενα.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com