Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Ανοίγεται στα Βαλκάνια ο ΟΛΘ


Περισσότερα φορτία από τα Βαλκάνια φιλοδοξεί να προσελκύσει στη Θεσσαλονίκη η διοίκηση του Οργανισμoύ Λιμένος (ΟΛΘ) που -αρχής γενομένης από την επόμενη εβδομάδα και μέχρι τις αρχές του 2013- ξεκινάει κύκλο στοχευμένων εταιρικών παρουσιάσεων (road shows) σε Σκόπια, Κόσοβο, Βουλγαρία, Σερβία και Μαυροβούνιο.

Μετ' εμποδίων η κυκλοφορία την Κυριακή στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Βέροιας


Μετ' εμποδίων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή από τις 9 το πρωί η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Βέροιας, λόγω του Διασυλλογικού Ποδηλατικού Αγώνα Αντοχής. 

Δ. Πυλαίας-Χορτιάτη: Συνάντηση του δημάρχου με εκπρόσωπο της ομογένειας της Αυστραλίας

Πρόταση για την αδελφοποίηση του δήμου με το δήμο Monash της Μελβούρνης


Με τον πρόεδρο της Ένωσης του Ελληνικού Πολιτιστικού Συμβουλίου της Μελβούρνης, Παύλο Μαυρουδή, συναντήθηκε σήμερα το πρωί στο γραφείο του ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, σε μια εθιμοτυπικού χαρακτήρα επίσκεψη του εκπροσώπου μεγάλου τμήματος της ομογένειας της Αυστραλίας στο δήμο.

Ασβεστοχώρι: Για 4 ώρες συζήτησε ο δήμαρχος με τους πολίτες


Η πρωτοβουλία ανοιχτών συζητήσεων του δημάρχου με τους πολίτες του δήμου με τίτλο «Συζητώ με το δήμαρχο μου» πέρασε και από το Ασβεστοχώρι και την Εξοχή, στον τρίτο σταθμό της περιοδείας της, γεμίζοντας με πολύ κόσμο την αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου δημοτικού σχολείου.

Από 5-7 Οκτωβρίου η παράσταση «Ρόουζ» με τη Ζωή Λάσκαρη

Στο πλαίσιο των φετινών «Δημητρίων»


Την πολυτάραχη ζωή μιας Εβραίας επιζήσασας του Ολοκαυτώματος «διηγείται» στην πολυσυζητημένη παράσταση –μονόλογο «Ρόουζ» η ηθοποιός Ζωή Λάσκαρη που φιλοξενείται στο θέατρο της εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, στο πλαίσιο των φετινών «Δημητρίων».

Το περιβάλλον «γιορτάζει» στο Γαλλικό ποταμό!


«Γνωρίστε τη φύση σε μέρα γιορτής» είναι το σύνθημα της οικογιορτής που διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά φέτος από τον Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού- Λουδία-Αλιάκμονα και το δήμο Δέλτα. Η οικογιορτή ξεκινάει αύριο από τις 10 το πρωί με εργαστήρια και παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους, με ξεναγήσεις στη βόρεια λίμνη των εκβολών του Γαλλικού ποταμού και ορνιθοπαρατήρηση, καθώς και με βόλτες με ποδήλατα και άλογα.

Νέα επιχείρηση ελέγχων του Δ. Θεσσαλονίκης για παράνομα τραπεζοκαθίσματα

Η 15η από τις αρχές του καλοκαιριού


Νέα «επιχείρηση» ελέγχου σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, η 15η από τις αρχές του καλοκαιριού, πραγματοποιήθηκε από την αρμόδια υπηρεσία του δήμου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο απελευθέρωσης του κοινόχρηστου χώρου που καταλαμβάνεται παράνομα από τραπεζοκαθίσματα.

Μνημείο χαρακτηρίστηκε το Σιδηροδρομικό Μουσείο


Μνημείο χαρακτηρίστηκε το κτίριο που στεγάζει το Σιδηροδρομικό Μουσείο Θεσσαλονίκης από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων. Φιλοξενεί μια σπάνια συλλογή εκθεμάτων μεταξύ των οποίων το αυθεντικό βαγόνι-τραπεζαρία του θρυλικού «Όριαν Εξπρές» και μια ατμομηχανή του 1894.

Ξεκινούν οι εγγραφές στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο


Ξεκινούν στις 24 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο του δήμου Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για κύκλους διαλέξεων που πραγματοποιούν περισσότεροι από 60 πανεπιστημιακοί δάσκαλοι του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ανεξάρτητοι ερευνητές και ειδικοί σε επιμέρους αντικείμενα.

«Όχι» στα ΙΧ και στους... πεζούς

Μέρα χωρίς ΙΧ αλλά και χωρίς... πεζούς φαίνεται ότι θα είναι για τη Θεσσαλονίκη η αυριανή. Η απόφαση για τη διοργάνωση ποδηλατικού σιρκουί στις 22 Σεπτεμβρίου, που είναι η Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς ΙΧ, φαίνεται ότι έχει... τρομοκρατήσει τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές στην πόλη.

Δ. Θεσσαλονίκης: Την Τρίτη συνεχίζεται η δίκη για την υπεξαίρεση

Με την κατάθεση της βασικής μάρτυρος κατηγορίας – επιθεωρήτριας του υπουργείου Οικονομικών, Αναστασίας Τσεμπερά, συνεχίζεται στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων η εκδίκαση της υπόθεσης για το καταγγελλόμενο οικονομικό σκάνδαλο, ύψους 51, 4 εκατομμυρίων ευρώ, στα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, 3 πρώην αντιδήμαρχοι και 12 ανώτεροι δημοτικοί υπάλληλοι. Το δικαστήριο διέκοψε την εκδίκαση της υπόθεσης χθες (βλέπε: http://lpyrgos.blogspot.gr/2012/09/90.html), και όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος η δίκη θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τρίτη.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com