Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησε ο δημόσιος διάλογος του δημάρχου Θέρμης με τους πολίτες


Από το ορεινό Μονοπήγαδο και τον Αγ. Αντώνη ξεκίνησε ο κύκλος των ανοικτών συναντήσεων διαλόγου του δημάρχου με τους πολίτες του δήμου με τον τίτλο «Ακούω, προτείνω, συμμετέχω». Ο δήμαρχος Θεόδωρος Παπαδόπουλος ξεκίνησε με μια σύντομη ενημέρωση για την κατάσταση για τον «Καλλικράτη», τα προβλήματα στην εφαρμογή του και τη δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Τοπική Αυτοδιοίκηση τόσο από τη γενικότερη οικονομική κρίση όσο και από τη μείωση των θεσμοθετημένων πόρων της.

Θεσσαλονίκη: Από 4 με 7 Οκτωβρίου το διεθνές συνέδριο με θέμα τα Βαλκάνια


Διεθνές συνέδριο με τίτλο «Balkan Worlds: Ottoman past and Balkan nationalism» διοργανώνει ο δήμος Θεσσαλονίκης, από τις 4 ως τις 7 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης. Η διοργάνωση γίνεται σε συνεργασία με το τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών.

Θεσσαλονίκη: Έκθεση παραδοσιακής μικρασιατικής φορεσιάς 12-21 Οκτωβρίου


Έκθεση παραδοσιακής μικρασιάτικης φορεσιάς διοργανώνει η 3η δημοτική κοινότητα στο χώρο της δημοτικής βιβλιοθήκης της Άνω Πόλης (Πλατεία Ρομφέη - Κρίσπου 7), με αφορμή τη συμπλήρωση 90 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.
Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 12 – 21 Οκτωβρίου 2012 με ώρες λειτουργίας 10:00 – 13:00 και 18:00 – 21:00. Οι παραδοσιακές φορεσιές που θα εκτεθούν ανήκουν στον Πολιτιστικό – Λαογραφικό Σύλλογο της 3ης δημοτικής κοινότητας «Οι Φίλοι της Παράδοσης». Η ιματιοθήκη του δραστήριου πολιτιστικού συλλόγου της Άνω Πόλης εμπλουτίζεται συνεχώς και ήδη κατέχει 450 φορεσιές από τη Μακεδονία, τη Θράκη, την Ήπειρο, τον Πόντο, την Καππαδοκία, τη Μ. Ασία και τη νησιωτική Ελλάδα


Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com
 

Δ. Θεσσαλονίκης: Αρχίζουν να αποδίδουν οι έλεγχοι για παράνομα τραπεζοκαθίσματα

Νέα επιχείρηση ελέγχων και σήμερα στο κέντρο


Τα πρώτα θετικά αποτελέσματα αρχίζουν να διαφαίνονται, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Θεσσαλονίκης, από τις συνεχείς επιχειρήσεις ελέγχων του δήμου σε καταστήματα για τραπεζοκαθίσματα που καταλαμβάνουν χώρο παράνομα. Στο πλαίσιο της προσπάθειας για την διευκόλυνση της κίνησης των πεζών και την απελευθέρωση κοινόχρηστου χώρου που καταλαμβάνεται παράνομα διενεργήθηκαν τις τελευταίες μέρες νέες επιχειρήσεις ελέγχου και κατάσχεσης τραπεζοκαθισμάτων που συνοδεύτηκαν με τα ανάλογα χρηματικά πρόστιμα.

Θεσσαλονίκη: Διάκριση σε καθηγητή του ΤΕΙ από πανεπιστήμιο της Ρουμανίας


Σε επίτιμο διδάκτορα θα αναγορεύσει τον καθηγητή Ιατρικής Φυσικής του τμήματος Θετικών Επιστημών του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Φωκίωνα Βοσνιάκο, η Φαρμακοϊατρική σχολή του πανεπιστημίου Οβίντιους της Κωστάντζας της Ρουμανίας, ένα από τα μεγαλύτερα ακαδημαϊκά ιδρύματα της περιοχής της Μαύρης Θάλασσας.

Δ. Θεσσαλονίκης: Μειώνει τα τέλη για το 2013


Στη μείωση των δημοτικών τελών για το 2013 προτίθεται να προχωρήσει η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης. Αυτό αναμένεται να ανακοινωθεί και επισήμως κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης απολογισμού πεπραγμένων του δήμου Θεσσαλονίκης, για την περσινή χρονιά. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, στις 6 το απόγευμα, στο δημαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης. Στην ίδια εκδήλωση, ο Γιάννης Μπουτάρης αναμένεται να ανακοινώσει και με τον πλέον επίσημο τρόπο την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Θεσσαλονίκη: Ομάδα στήριξης μονογονεϊκών οικογενειών από τον Δ. Νεάπολης-Συκεών


Συμβουλευτική υποστήριξη με δίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις σε γονείς που μεγαλώνουν μόνοι τα παιδιά τους θα παρέχει το κέντρο πρόληψης «Πυξίδα» του δήμου Νεάπολης - Συκεών. Οι συναντήσεις θα ξεκινήσουν μετά την εναρκτήρια εκδήλωση που διοργανώνεται το απόγευμα στα γραφεία της «Πυξίδας» με θέμα «Η μονογονεϊκή οικογένεια: μια νέα μορφή οικογένειας».

Στο έλεος του Θεού τα παιδιά του Παπαφείου


Στο έλεος του Θεού βρίσκονται 36 παιδιά που ζουν στο Παπάφειο ορφανοτροφείο, αφού η Πολιτεία φαίνεται ότι τα έχει ξεχάσει. Η υποχρηματοδότηση του ιδρύματος, σε συνδυασμό με τα συσσωρευμένα χρέη, οδήγησαν τους προμηθευτές να κόψουν την πίστωση στο ορφανοτροφείο. Έτσι, τα παιδιά σιτίζονται, επειδή υπάρχουν κάποιοι φιλεύσπλαχνοι που προσφέρουν τρόφιμα, ντύνονται, επειδή κάποιοι χαρίζουν ρούχα, ενώ έχουν εξωσχολικές δραστηριότητες, επειδή υπάρχουν εθελοντές οι οποίοι ασχολούνται μαζί τους.

Στις 24 Οκτωβρίου οι εκλογές στο ΑΠΘ


Την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου αναμένεται να στηθούν κάλπες για την ανάδειξη του πρώτου Συμβουλίου Διοίκησης του ΑΠΘ, καθώς οι πρυτανικές αρχές προχώρησαν στην προκήρυξη των εκλογών. Πάντως, όπως υποστηρίζουν, το νέο νομοθετικό πλαίσιο δε συμβάλλει στην επίλυση των σημερινών προβλημάτων των ΑΕΙ, αλλά, μέχρι την εκδίκαση των προσφυγών από το Συμβούλιο της Επικρατείας, τα πανεπιστήμια οφείλουν να εφαρμόσουν το νόμο.