Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Κανονικά η κυκλοφορία των οχημάτων στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Ευζώνων

Είχε κλείσει στο ύψος του Ακροποτάμου, λόγω πυρκαγιάς


Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Ευζώνων, που νωρίτερα το απόγευμα είχε κλείσει στο ύψος του Ακροποτάμου, λόγω πυρκαγιάς που ξέσπασε σε ξερά χόρτα στην περιοχή του Βαθύλακκου. Οι αστυνομικές αρχές προληπτικά προέβησαν στο κλείσιμο του δρόμου, καθώς πυκνοί σκέπασαν την περιοχή, καθιστώντας δυσχερές το έργο των οδηγών, λόγω της περιορισμένης ορατότητας. Στην περιοχή έσπευσαν 20 άνδρες της Πυροσβεστικής με εννέα οχήματα, που κατόρθωσαν να ελέγξουν τη φωτιά.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.gr

Θεσσαλονίκη: Την έκθεση με τίτλο «1912-Πρόσωπα και εικόνες» εγκαινιάζει σήμερα ο δήμος

Μια εικαστική προσέγγιση στα χρόνια της απελευθέρωσης της πόλης


Την ομαδική έκθεση βυζαντινής ζωγραφικής με τίτλο «1912 - Πρόσωπα και εικόνες» εγκαινιάζει ο δήμος Θεσσαλονίκης σήμερα στις 8 το βράδυ στο Αλατζά Ιμαρέτ (Κασσάνδρου 91-93), στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης. Η έκθεση πραγματεύεται την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης μέσα από τη ματιά 10 σύγχρονων εικαστικών δημιουργών που αποτυπώνουν στον καμβά τους ανώνυμους και επώνυμους ήρωες, γεγονότα και συναισθήματα.

Το 54% των Θεσσαλονικέων δανείζεται ή τρώει από τα έτοιμα για να τα βγάλει πέρα

Στα όρια των οικονομικών αντοχών τους φαίνεται ότι βρίσκονται πλέον οι Θεσσαλονικείς, καθώς για πρώτη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια, πάνω από τα μισά νοικοκυριά του νομού (54%) δηλώνουν ότι είτε δανείζονται, είτε «τρώνε απ΄ τα έτοιμα» για να τα βγάλουν πέρα.

Θεσσαλονίκη: Τέλος στο αναλογικό τηλεοπτικό σήμα από το Χορτιάτη το Δεκέμβριο

Μετά τον Υμηττό, έρχεται η σειρά και του Χορτιάτη της Θεσσαλονίκης να διακοπεί η εκπομπή του αναλογικού τηλεοπτικού σήματος τις πρωινές ώρες της 14-ης Δεκεμβρίου 2012, καθώς ήδη εκπέμπεται ψηφιακό σήμα. Κατά συνέπεια, η Θεσσαλονίκη και μεγάλο μέρος των νομών Πέλλας, Κιλκίς, Πιερίας και Ημαθίας καθώς και μικρό μέρος του νομού Χαλκιδικής θα έχει ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα.

Θεσσαλονίκη: «Ξεκολλάει» σε δύο σημεία το έργο του μετρό

«Ξεκολλάει» σε δύο σημεία το έργο του μετρό Θεσσαλονίκης, καθώς -μετά από έξι μήνες παύσης εργασιών- η ανάδοχος κοινοπραξία επέστρεψε στον σταθμό «Ανάληψη», ενώ στο επόμενο διάστημα θ' αναπτυχθούν κατασκευαστικές εργασίες και στο εργοτάξιο του σταθμού και της διακλάδωσης «Πατρίκιος» (στη συμβολή των οδών 25ης Μαρτίου και Σόλωνος).

Δυτ. Θεσσαλονίκη: Υπόγεια οδός θα συνδέει περιοχές αποκομμένες από τις γραμμές του τρένου


Αποκομμένες μεταξύ τους είναι εδώ και χρόνια περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκης που βρίσκονται δίπλα από τις γραμμές του τρένου στην περιοχή της οδού Μοναστηρίου. Λύση στο χρόνιο αυτό πρόβλημα αναμένεται να δώσει η υπόγεια οδός που θα συνδέει τη Μοναστηρίου με την οδό Αγίας Παρασκευής και θα περνά κάτω από τις γραμμές του τρένου.

ΑΠΘ: Συνεχίζουν την κατάληψη και τις απεργίες οι εργολαβικοί υπάλληλοι


Τη συνέχιση της κατάληψης του κτιρίου διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για τρίτη συνεχή εβδομάδα, καθώς και των 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών τους αποφάσισαν οι εργολαβικοί υπάλληλοι σε συνέλευσή τους.

Θεσσαλονίκη: Τον Ιανουάριο αναμένεται η δημοπράτηση του έργου αναβάθμισης της δυτικής περιφερειακής

Τον επόμενο Ιανουάριο αναμένεται να δημοπρατηθεί το έργο της βελτίωσης και αναβάθμισης της δυτικής εσωτερικής περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο της Λαχαναγοράς (Κ16) μέχρι το νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Η σύμβαση για το έργο, που αναμένεται να απαλλάξει από τα «φανάρια» την κυκλοφορία από και προς περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκης, εκτιμάται ότι θα υπογραφεί σε τέσσερις μήνες από τη δημοπράτηση ενώ ο τελικός χρονικός ορίζοντας υλοποίησής του τοποθετείται στον Οκτώβριο του 2015.

Θεσσαλονίκη: Κρητικά εδέσματα στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς

Πάγκους με ελιές, λάδι, ντομάτες, παξιμάδια, τσικουδιές και άλλα προϊόντα από την Κρήτη θα γεμίσει μεταξύ άλλων από την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου και για τις επόμενες τέσσερις μέρες η πλατεία Αρχαίας Αγοράς.

Θεσσαλονίκη: Αποχή από τα καθήκοντά τους αποφάσισαν οι έκτακτοι εκπαιδευτικοί του ΤΕΙ

Αποχή από τα καθήκοντά τους μέχρι να υπογραφούν οι συμβάσεις τους για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά αποφάσισαν οι έκτακτοι εκπαιδευτικοί του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης σε συνέλευση του συλλόγου τους. Η αποχή τους ξεκίνησε σήμερα, μαζί με την έναρξη των μαθημάτων στο ίδρυμα για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μη υπογραφή των συμβάσεών τους, αν και όπως αναφέρουν, τους έχουν γίνει κανονικά οι αναθέσεις. Οι έκτακτοι εκπαιδευτικοί θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις του ΑΠΘ, που προγραμματίστηκαν την Πέμπτη 11 και την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.gr 


Θεσσαλονίκη: Οι «αποκλεισμένοι» στο προσκήνιο του ΑΠΘ

Σε μια εποχή που το φάσμα του κοινωνικού αποκλεισμού διαρκώς διευρύνεται, το τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με 5 δήμους «γεφυρώνει» τι διαφορές μέσα από δράσεις και προβολές ταινιών.

Θεσσαλονίκη: Ο αδερφός του Κασιδιάρη απείλησε με όπλο

Σοβαρό επεισόδιο με «πρωταγωνιστή» τον αδελφό του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Η. Κασιδιάρη, ο οποίος είναι ανθυπολοχαγός στις Ειδικές Δυνάμεις του Στρατού Ξηράς, έλαβε χώρα τα ξημερώματα της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, ο Αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Κ. Γκίνης διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) για ποινικές ευθύνες.