Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Καρκινοπαθείς δεν μπορούν να αγοράσουν τα φάρμακά τους


Τον κώδωνα του κινδύνου για την πορεία της υγείας πολλών καρκινοπαθών κρούει η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού νομού Θεσσαλονίκης, «Άλμα Ζωής», Ροδούλα Τσαλουσίδου.

Όπως επισήμανε η κ. Τσαλουσίδου, υπάρχουν καρκινοπαθείς που έχουν φτάσει στο σημείο να μην παίρνουν τα φάρμακά τους γιατί δεν έχουν χρήματα να τα αγοράσουν, ενώ τόνισε πως στα νοσοκομεία αναβάλλονται χειρουργικές επεμβάσεις σε καρκινοπαθείς λόγω επίσχεσης εργασίας των γιατρών.

«Τα φάρμακα των καρκινοπαθών μπορεί να στοιχίζουν από 80 έως 4000 ευρώ το μήνα. Υπάρχουν ασθενείς που τα αγόρασαν και δεν τους έχει καταβληθεί η δαπάνη από τον ΕΟΠΥΥ από τον περασμένο Ιούνιο. Λόγω έλλειψης χρημάτων αδυνατούν να αγοράσουν τα φάρμακά τους. Από την άλλη λόγω της επίσχεσης εργασίας των γιατρών την περασμένη εβδομάδα στο Θεαγένειο από τις 10 προγραμματισμένες χειρουργικές επεμβάσεις έγιναν μόνο 5», ανέφερε χαρακτηριστικά κατά την επίσκεψή της στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ στη Θεσσαλονίκη.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Θεσσαλονίκη: 10 συλλήψεις για την κατάληψη κτιρίου στην Εγνατία


Δέκα νεαρά άτομα προσήχθησαν σε αστυνομικό τμήμα και ανακρίνονται, στη διάρκεια μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε το πρωί, για την εκκένωση κτιρίου των ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, που ήταν κατειλημμένο από άτομα του αντεξουσιαστικού χώρου.

Όπως ανακοίνωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης η απομάκρυνση των καταληψιών από το κτίριο, που βρίσκεται στην οδό Εγνατία 13, πραγματοποιήθηκε με εντολή των δικαστικών αρχών, καθώς είχαν εκδοθεί δύο εισαγγελικές παραγγελίες. Στη διάρκεια της αιφνιδιαστικής αστυνομικής επιχείρησης δεν σημειώθηκαν επεισόδια και οι αστυνομικοί προσήγαγαν τα δέκα περίπου άτομα, που βρισκόταν την ώρα εκείνη μέσα στο κτίριο.

Το συγκεκριμένο κτίριο των λεγόμενων εστιών «Δέλτα», τελούσε υπό κατάληψη τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα οι εκπρόσωποι του ΤΕΙΘ να προσφύγουν στη δικαιοσύνη, ζητώντας την απομάκρυνση των καταληψιών που πρόσκεινται στον αντεξουσιαστικό χώρο.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Θεσσαλονίκη: Αντίθετοι στα 2 ευρώ για ένα ραντεβού στο Παπαγεωργίου 3000 πολίτες


Τρεις χιλιάδες πολίτες υπέγραψαν μέχρι σήμερα το βιβλίο διαμαρτυρίας για την απόφαση της διοίκησης του νοσοκομείου Παπαγεωργίου να αναθέσει την υπηρεσία των τηλεφωνικών ραντεβού σε ιδιωτική εταιρεία τηλεφωνικής εξυπηρέτησης, επιβαρύνοντας τους ασθενείς με το κόστος της κλήσης που θα ανέρχεται στα 2 ευρώ ανά ραντεβού. 

Το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα συλλογή υπογραφών κατά της απόφασης της διοίκησης και σήμερα από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι η συλλογή υπογραφών συνεχίστηκε μπροστά στα γραφεία της 3ης και 4ης ΥΠΕ με την υποστήριξη του συλλόγου νεφροπαθών νομού Θεσσαλονίκης και του συλλόγου καρκινοπαθών Μακεδονίας-Θράκης. 

Όπως ανέφερε η πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του Παπαγεωργίου, Ελευθερία Νικολιδάκη, το βιβλίο διαμαρτυρίας υπέγραψαν 2.500 πολίτες, ενώ οι υπογραφές που έγιναν ηλεκτρονικά ανήλθαν στις 500. Το σύνολο των υπογραφών μαζί με ενημερωτικό κείμενο κατατέθηκαν στη συνέχεια στη Διοίκηση της 3ης ΥΠΕ.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Θεσσαλονίκη: Τουρνουά αθλητισμού στη ΔΕΘ


Ένα πρωτότυπο τουρνουά ποδοσφαίρου, που θα «παντρέψει» παρελθόν και μέλλον με συνδετικό κρίκο την 77η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης θα διοργανώσει η ΔΕΘ ΑΕ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας από την Κυριακή 9 έως την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου. Το τουρνουά, με τίτλο «Αθλητισμός και Νέοι», θα τιμήσουν μεγάλα ονόματα της ποδοσφαιρικής ιστορίας της Θεσσαλονίκης, που θα σταθούν δίπλα σε νέα παιδιά που τώρα ξεκινούν την περιπέτειά τους στον κόσμο της άθλησης.

Συγκεκριμένα, στο Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης θα λειτουργεί μίνι γήπεδο καθ' όλη τη διάρκεια της Έκθεσης, όπου οι ακαδημίες ποδοσφαίρου των ΠΑΟΚ, Άρη, Ηρακλή, Απόλλωνα Καλαμαριάς και της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας και οι ομάδες των παλαίμαχων ποδοσφαιριστών των αντίστοιχων αθλητικών συλλόγων θα προσφέρουν εντυπωσιακό θέαμα. Στο τουρνουά θα συμμετάσχουν με τη φανέλα του ...ερασιτέχνη και οι ομάδες ποδοσφαίρου των ΔΕΘ-Helexpo, αλλά και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Οι ακαδημίες θα παρουσιάζουν τις ποδοσφαιρικές τους επιδόσεις καθημερινά, από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ, ενώ τη Δευτέρα στις 7 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί το τουρνουά των παλαίμαχων και την Παρασκευή στις 8 μ.μ. το all star game των παλαίμαχων.

Στόχος της συγκεκριμένης διοργάνωσης είναι να χτίσει γέφυρες ανάμεσα στους νέους και τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και να ξαναφέρει τη νέα γενιά σε μια διοργάνωση που στο παρελθόν αποτελούσε πόλο έλξης για τη νεολαία της πόλης. Η ΔΕΘ ΑΕ φιλοδοξεί να συμβάλει φέτος στην ενίσχυση του ψυχαγωγικού χαρακτήρα της 77ης διοργάνωσης, δημιουργώντας εορταστικό κλίμα και φέρνοντας την πόλη πιο κοντά στην Έκθεση σε μια δύσκολη για την κοινωνία περίοδο.


Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Θεσσαλονίκη: Εκκένωσαν την κατάληψη ΔΕΛΤΑ σε κτίριο στην Εγνατία


Με μία αιφνιδιαστική επιχείρηση και με την παρουσία ισχυρών δυνάμεων των ΜΑΤ οι αστυνομικοί εκκένωσαν σήμερα το πρωί την κατάληψη του κτιρίου στην οδό Εγνατία 12, το οποίο είναι ιδιοκτησίας του ΤΕΙ. Από νωρίς το πρωί στην περιοχή βρίσκονταν διμοιρίες των ΜΑΤ ενώ κατά την εκκένωση του κτιρίου έγιναν και τουλάχιστον 8 προσαγωγές ατόμων. Λίγα λεπτά μετά την επιχείρηση της αστυνομίας στην περιοχή συγκεντρώθηκαν περίπου 50 αντιεξουσιαστές. Ηδη στην κεντρική είσοδο του κτιρίου τοπθετήθηκαν λαμαρίνες.


Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Θεσσαλονίκη: Νέοι έλεγχοι του δήμου για τραπεζοκαθίσματα στο κέντρο


Νέα αιφνιδιαστική επιχείρηση ελέγχου και κατάσχεσης τραπεζοκαθισμάτων σε καφέ και μπαρ πραγματοποίησαν χθες το μεσημέρι στο κέντρο της πόλης υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, ελεγκτές της αρμόδιας υπηρεσίας του δήμου Θεσσαλονίκης, συνεπικουρούμενοι από συνεργείο της Καθαριότητας και σε συνεργασία με τη δημοτική Αστυνομία, χωρισμένοι σε τέσσερα κλιμάκια διενήργησαν ελέγχους στις οδούς Βογατσικού, Κούσκουρα, Παλαιών Πατρών Γερμανού, Παύλου Μελά, Μητροπόλεως και Μητροπολίτου Ιωσήφ.

Την επιχείρηση που έγινε με σκοπό τον αιφνιδιασμό των παραβατών, με άκρα μυστικότητα και σε ώρα αιχμής της κίνησης των Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, συντόνιζαν οι Αντιδήμαρχοι, Ανάπτυξης και Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων, Χασδάι Καπόν, Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη, Καλυψώ Γούλα και Ανακύκλωσης και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς.

Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκαν παραβάσεις και έγιναν κατασχέσεις τραπεζοκαθισμάτων σε δύο καταστήματα στα οποία είχαν επιβληθεί επανειλημμένα πρόστιμα για αυθαίρετη κατάληψη κοινόχρηστου χώρου, ενώ επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα και σε άλλα καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος στα οποία διαπιστώθηκαν ανάλογες παραβάσεις.

Σύμφωνα με δηλώσεις των αρμόδιων Αντιδημάρχων οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν ημέρα και νύχτα σε όλες τις περιοχές της Θεσσαλονίκης και ιδιαίτερα στα σημεία που παρουσιάζονται έντονα προβλήματα από την αυθαίρετη κατάληψη και κατάχρηση του κοινόχρηστου χώρου.

Συγκεκριμένα σημείωσαν ότι δημιουργούνται ανυπέρβλητα προβλήματα του δικαιώματος στην κοινή χρήση των χώρων από τους πεζούς –ιδιαίτερα στα ΑμεΑ, άτομα της τρίτης ηλικίας, σε εγκύους, σε γονείς με βρεφικά καρότσια κλπ- και προειδοποίησαν για άλλη μια φορά ότι για όσους δεν συμμορφωθούν ο δήμος Θεσσαλονίκης πρόκειται να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, προκειμένου να επιτευχθεί η απρόσκοπτη κυκλοφορία των πολιτών στους δρόμους της πόλης.


Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

«Θεσσαλονίκης φιλέματα» για άπορες οικογένειες


Συνολικά 15 οικογένειες σιτίζονται καθημερινά από το δήμο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο ενός πιλοτικού προγράμματος με τίτλο «Θεσσαλονίκης φιλέματα», στο οποίο συμμετέχουν 30 εστιατόρια της πόλης. 

Η δράση, που ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα, λειτουργεί προς το παρόν πιλοτικά. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν σε πρώτη φάση 15 οικογένειες της Τριανδρίας (συνολικά 58 άτομα), οι οποίες εξασφαλίζουν με αυτόν τον τρόπο την καθημερινή διατροφή τους από 30 επιχειρήσεις εστίασης της πόλης, οι οποίες έχουν αναλάβει την προετοιμασία και παρασκευή γευμάτων (μία ημέρα το μήνα η καθεμία).

Το γεύμα διανέμεται κατά τις μεσημβρινές ώρες με τη βοήθεια εθελοντριών. «To πρόγραμμα γεννήθηκε από τη συνεργασία με την αντιδήμαρχο Νεότητας, Αθλητισμού και Εθελοντών, Μαρία Πασχαλίδου, και με την υπεύθυνη εθελοντισμού του φορέα ''Θεσσαλονίκη 2012'', Μίνα Βέλλου», εξηγεί η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη Καλυψώ Γούλα και προσθέτει: «Η ανταπόκριση ήταν σημαντική και προέκυψε ένα ωρολόγιο πρόγραμμα 30 ημερών, όπου καθεμία από τις 30 επιχειρήσεις εστίασης που συμμετέχει μαγειρεύει διαδοχικά για τους συνανθρώπους μας».

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com