Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Διεθνές συνέδριο με θέμα τη νέα γενιά των πράσινων υποδομών


«Η νέα γενιά των πράσινων έργων υποδομής» είναι το θέμα του 2ου διεθνούς συνεδρίου με αντικείμενο της «Πράσινες Υποδομές» που διοργανώνουν το ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης και η ΕΥΑΘ ΑΕ για τις 8 και 9 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Grand Hotel Palace.

Θεσσαλονίκη: «Έσπασε» τα ισόβια 50χρονος που σκότωσε γυναίκα τοκογλύφο


«Έσπασε» τα ισόβια δεσμά ο 50χρονος τυπογράφος που τον Οκτώβριο του 2008 δολοφόνησε εν ψυχρώ 62χρονη, η οποία -κατά τον ισχυρισμό του κατηγορουμένου- διεκδικούσε χρήματα από τοκογλυφικές συναλλαγές.

Θεσσαλονίκη: Ημέρα υποχρεωτικής αργίας η 26η Οκτωβρίου


Ως ημέρα υποχρεωτικής αργίας για τους μισθωτούς όλων των επιχειρήσεων, εκμεταλλεύσεων και εργασιών οι οποίες θα παραμείνουν κλειστές και οι οποίες βρίσκονται εντός των ορίων των δήμων του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, χαρακτηρίζεται η 26η Οκτωβρίου με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Απόστολου Τζιτζικώστα.

Θεσσαλονίκη: Στο νυχτερινό κέντρο του Σαξώνη διασκέδαζε ο Παπαγεωργόπουλος


Με τις καταθέσεις δύο δημοτικών υπαλλήλων -ενός εν ενεργεία και μιας συνταξιούχου- συνεχίστηκε για 12η μέρα ενώπιον του τριμελούς εφετείου Κακουργημάτων η δίκη για το οικονομικό σκάνδαλο στο δήμο Θεσσαλονίκης.

Θεσσαλονίκη: Δραματική μείωση των υπηρεσιών αυτοδιοίκησης καταγγέλλει το ΚΚΕ


Δραματική μείωση των υπηρεσιών που προσφέρουν οι οργανισμοί αυτοδιοίκησης, λόγω των περικοπών στη χρηματοδότησή τους και των μέτρων των μνημονίων, κατήγγειλαν σε συνέντευξη Τύπου εκπρόσωποι της αυτοδιοικητικής παράταξης του ΚΚΕ «Λαϊκή Συσπείρωση», ο περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας Γιάννης Ζιώγας και οι δημοτικοί σύμβουλοι Θεσσαλονίκης, Σωτήρης Ζαριανόπουλος και Νεάπολης Συκεών, Χαράλαμπος Βέλλης.

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος την Παρασκευή ο «εγκέφαλος» κυκλώματος τοκογλύφων


Τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της μη απομάκρυνσής του από τη Θεσσαλονίκη και της υποχρέωσής του να διαμένει στη δηλωθείσα διεύθυνση στην πόλη επέβαλε το τριμελές εφετείο Κακουργημάτων στον 35χρονο φερόμενο ως «εγκέφαλο» κυκλώματος τοκογλύφων και εκβιαστών, ενόψει της συμπλήρωσης του ανώτατου ορίου προσωρινής κράτησης.

Θεσσαλονίκη: Τελετή έπαρσης σημαιών στο Πάρκο της Γαλλίας


Τη μακραίωνη ελληνογαλλική φιλία που διατηρείται σταθερά ανάμεσα στους δύο λαούς εξέφρασε με συμβολικό τρόπο η έπαρση των σημαιών Ελλάδας και Γαλλίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι κατά τη διάρκεια μιας σεμνής τελετής στο Πάρκο της Γαλλίας.

Δ. Θεσσαλονίκης: Συνεδριάζει αύριο η επιτροπή Ποιότητας Ζωής


Με μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη την απαγόρευση στάσης και στάθμευσης σε τμήμα της οδού Διαλέττη (βάσει σχετικής απόφασης της 1ης δημοτικής κοινότητας) συνεδριάζει εκτάκτως αύριο η επιτροπή Ποιότητας Ζωής. Η 9η έκτακτη συνεδρίαση του οργάνου θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 το πρωί, στην αίθουσα συνεδριάσεων της οικονομικής επιτροπής (15Ε).

Θεσσαλονίκη: Τετραήμεροι εορτασμοί για την 26η και την 28η Οκτωβρίου


Με τη λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας «Άξιον Εστί», των λειψάνων και της εικόνας του πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου ξεκινά αύριο στις 11 το πρωί το πρόγραμμα του εορτασμού των επετείων της 26ης και 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη. Εκδηλώσεις θα γίνουν και στα σχολεία, τις υπηρεσίες της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, τους δήμους, τις υπηρεσίες του δημοσίου και τους οργανισμούς που βρίσκονται στο πολεοδομικό συγκρότημα της πόλης.

Θεσσαλονίκη: Ξενάγηση των ΜΜΕ στην έκθεση «Κειμήλια απελευθέρωσης 1912-1913»


Εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης υποδέχτηκαν σήμερα στο διοικητήριο ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου και ο διευθυντής του ιδρύματος μουσείου Μακεδονικού Αγώνα Βασίλειος Νικόλτσιος, προκειμένου να τους ξεναγήσουν στην έκθεση «Κειμήλια Απελευθέρωσης 1912-1913» που θα φιλοξενηθεί στο δεύτερο όροφο του υπουργείου από τις 26 Οκτωβρίου 2012 μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2013.

Πορεία εργαζομένων του μετρό Θεσσαλονίκης


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο σταθμό Αγίας Σοφίας του μετρό Θεσσαλονίκης και πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι, ζητώντας την αλλαγή των συμβάσεων των τριάντα εργατοτεχνιτών που προσλήφθηκαν πρόσφατα με τους όρους της εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Θεσσαλονίκη: Ξεκινάνε τα έργα στο Παζάρ Χαμάμ και το κολυμβητήριο Τούμπας


Δύο συμβάσεις για ισάριθμα έργα που προβλέπουν τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου στο Οθωμανικό Μνημείο Παζάρ Χαμάμ και το κολυμβητήριο Τούμπας, υπογράφτηκαν χθες μεταξύ του δήμου Θεσσαλονίκης και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρίας Μενέλαου Παντελίδη.

Θεσσαλονίκη: Το πλωτό ξύλινο δάπεδο η λύση για την Παλιά Παραλία


Μπορεί ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, και ο αντιπεριφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας, να ερίζουν για την τύχη του ποδηλατόδρομου της Παλιάς Παραλίας, όμως λύση έχει ήδη προταθεί εδώ και τρία χρόνια!

Κάλπες στο ΑΠΘ για... τέταρτη φορά


Κάλπες, για τέταρτη φορά μέσα σ' ένα χρόνο, θα γίνει προσπάθεια να στηθούν σήμερα στο ΑΠΘ, για την ανάδειξη των οκτώ εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης του ιδρύματος. Φοιτητές που εναντιώνονται στο νέο νόμο-πλαίσιο για τα ΑΕΙ έχουν αποφασίσει να «μπλοκάρουν» τις εκλογές, ενώ πολλοί καθηγητές θεωρούν δεδομένο ότι αυτές θα διεξαχθούν τελικά με το σύστημα της ηλεκτρονικής ψήφου. Την ίδια στιγμή, ο Ενιαίος Σύλλογος ΔΕΠ του Αριστοτελείου έχει εξαγγείλει απεργία για σήμερα και αύριο, προγραμματίζοντας συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 8 π.μ., στην είσοδο της Θεολογικής Σχολής.