Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Συνάντηση με τον Α. Σαμαρά ζητά ο δήμαρχος Νεάπολης

Για τον αποκλεισμό χιλιάδων παιδιών από παιδικούς σταθμούς


Θέμα άμεσης συνάντησης με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για το ζήτημα του αποκλεισμού δεκάδων χιλιάδων παιδιών από τους παιδικούς σταθμούς, τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και τα ΚΔΑ Παιδιών με Αναπηρία θέτει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.
Το ζήτημα τίθεται ως επίκεντρο στο πλαίσιο του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής».
Ο κ. Δανιηλίδης ταυτόχρονα και ως πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Απασχόλησης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), προτείνει να μεταβεί άμεσα στις Βρυξέλλες κλιμάκιο της ΚΕΔΕ ώστε να υπάρξει εξέταση της επιπλέον χρηματοδότησης του προγράμματος με κονδύλια του ΕΣΠΑ που κινδυνεύουν να χαθούν, καθώς το πρόγραμμα αυτό –εκτός των άλλων- κρίνεται ως «βαθύτατα αναπτυξιακό».
Η δήλωση-παρέμβαση του κ. Δανιηλίδη αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα μετά την απόφαση της ενδιάμεσης διαχειριστικής αρχής να εγκρίνει μόνο 43.000 θέσεις από τις περίπου 96.000 αιτήσεις που υποβλήθηκαν ανά την επικράτεια από τις εργαζόμενες, αυτοαπασχολούμενες ή άνεργες μητέρες, απορρίπτοντας σχεδόν το 45% των αιτήσεων.
Η αποδυνάμωση του προγράμματος συνιστά απειλή για την απώλεια θέσεων εργασίας, όπως επίσης απειλή και για την αύξηση του ποσοστού της ανεργίας καθώς χιλιάδες εργαζόμενοι στους δημοτικούς βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς, στα ΚΔΑΠ και στα ΚΔΑΠμεΑ θα βρεθούν χωρίς απασχόληση.
«Οι λύσεις που προτείνουμε είναι εφικτές. Δε ζητάμε χρήματα τώρα, αλλά αρκεί και μια πολιτική δέσμευση της κυβέρνησης για τη μεταφορά των «κοιμώμενων», παγωμένων και λιμναζόντων κονδυλίων κι αυτά ας έρθουν και τον Ιανουάριο», τόνισε ο κ. Δανιηλίδης.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Νεάπολη: Σύλληψη 32χρονου για απόπειρα κλοπής και κατοχή ναρκωτικών



Συνελήφθη χθες το απόγευμα στην περιοχή της Νεάπολης 32χρονος σε βάρος του οποίου σχηματίζεται δικογραφία για «απόπειρα κλοπής», «Αντίσταση» και παραβάσεις των νόμων «περί ναρκωτικών» και «περί όπλων».
Ειδικότερα, ο 32χρονος εντοπίστηκε από αστυνομικό εκτός υπηρεσίας να έχει στην κατοχή του ένα μαχαίρι και να περιεργάζεται το εσωτερικό ενός αυτοκινήτου. Ο ίδιος προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη κινήθηκε απειλητικά σε βάρος του αστυνομικού και προσπάθησε να διαφύγει, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει.
Επίσης, στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ναρκωτικά δισκία.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Θεσσαλονίκη: Δεν πλήρωσε τον ταξιτζή, πήρε και ρέστα!


Θύμα απάτης έπεσε οδηγός ταξί στη Θεσσαλονίκη ο οποίος έκανε το λάθος, όπως αποδείχθηκε, να δώσει ρέστα σε επιβάτισσα χωρίς να έχει προηγουμένως πληρωθεί.
Σύμφωνα με την αστυνομία, η 34χρονη επιβιβάστηκε στο ταξί και ζήτησε από τον οδηγό να τη μεταφέρει στη Νέα Σάντα Κιλκίς. Κατάφερε, μάλιστα, να πείσει τον 58χρονο ταξιτζή πως επρόκειτο να του δώσει το ποσό των 100 ευρώ, γι’ αυτό και ζήτησε να της δώσει ρέστα 30 ευρώ, όπως κι έγινε. Στη συνέχεια, προφασιζόμενη πως ξέχασε τα χρήματά της στο σπίτι, ζήτησε από τον οδηγό να επιστρέψουν, αλλά μετά την αποβίβασή της εξαφανίστηκε.
Λίγο αργότερα, ο ίδιος ο οδηγός ταξί εντόπισε στο κέντρο της πόλης την 34χρονη, η οποία και συνελήφθη από αστυνομικούς. Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Θεσσαλονίκη: Στο λιμάνι κρουαζιερόπλοιο με 1413 τουρίστες



Με 1413 τουρίστες, στην πλειονότητά τους Γερμανούς, κατέπλευσε στις 7 σήμερα το πρωί στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το κρουαζιερόπλοιο AIDA, προερχόμενο από τη Βάρνα Βουλγαρίας.
Οι τουρίστες, με εννιά λεωφορεία, πραγματοποιούν εκδρομές στη Χαλκιδική, τη Βεργίνα και το Δίον, ενώ κάποιοι επέλεξαν να εξερευνήσουν τη Θεσσαλονίκη με τα ποδήλατά τους. Το πλοίο αναχωρεί σήμερα στις 6 το απόγευμα για Σάμο και «ανανεώνει» το ραντεβού του με την πόλη το επόμενο καλοκαίρι.
Το κρουαζιερόπλοιο AIDA αναμένεται να καταπλεύσει το 2013 πέντε φορές στη Θεσσαλονίκη όπου και θα διανυκτερεύει.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Θεσσαλονίκη: Πρόσληψη εποχιακού προσωπικού δίμηνης απασχόλησης


Την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου δεκατεσσάρων  ατόμων για την αντιμετώπιση των κατεπειγουσών εποχικών αναγκών της διεύθυνσης Κοιμητηρίων ανακοίνωσε ο δήμος Θεσσαλονίκης.
Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνει στο γραφείο 331, στον τρίτο όροφο του κτιρίου Γ' του νέου δημαρχιακού μεγάρου (Βασ. Γεωργίου Α 1). Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι 5 εργάσιμες μέρες και αρχίζει από την Παρασκευή 10 Αυγούστου μέχρι και την Τετάρτη 17 Αυγούστου και ώρες 08:00 πμ έως 14:00 μμ.
Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com