Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Την Παρασκευή ξεκινά το 53ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης


Ο άνθρωπος βρίσκεται στο επίκεντρο του φετινού Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης που ξεκινά την Παρασκευή. Η έναρξη θα γίνει με την ταινία Holy Motors του Λεό Καράξ και θα ακολουθήσουν άλλες 149 ταινίες που θα προβληθούν έως τις 11 Νοεμβρίου. Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε σήμερα.

Μπουτάρης: Οι εκδηλώσεις του ΥΜΑΘ μετατρέπουν τη Θεσσαλονίκη σε κακέκτυπο της Ντίσνεϊλαντ


Συνεχίζεται ο πόλεμος ανακοινώσεων για τις εκδηλώσεις που πραγματοποίησε το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης με τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη να επενέρχεται με σκληρή κριτική.

Συνεργασία Άνθιμου - Σιμόπουλου για τον θρησκευτικό τουρισμό στη Θεσσαλονίκη


Τρόπους με τους οποίους και άλλα ιερά κειμήλια του Αγίου Όρους θα έλθουν στη Θεσσαλονίκη ενισχύοντας την πόλη ως πόλο θρησκευτικού τουρισμού, ώστε να δοθεί μια σημαντική ανάσα στην τοπική αγορά, αναζητήθηκαν κατά τη συνάντηση του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθίμου και του γενικού γραμματέα Δημοσίων Έργων, Στράτου Σιμόπουλου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την προσέλευση στη Θεσσαλονίκη χιλιάδων επισκεπτών απ’ όλη την Ελλάδα και την Ανατολική Ευρώπη για να προσκυνήσουν την εικόνα «Άξιον Εστί». Τέλος, εκφράστηκε η άποψη παρόμοιες συναντήσεις να πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Θεσσαλονίκη: Σκίστηκε η μεγαλύτερη ελληνική σημαία


Ζημιές από τους σφοδρούς ανέμους υπέστη η μεγαλύτερη ελληνική σημαία, των 480 τμ, που κυμάτιζε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων για την απελευθέρωση της πόλης. Το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης ανέλαβε την επιδιόρθωση της.

Θεσσαλονίκη: Έργα οδοποιίας 3,5 εκατ. ευρώ στα Πεύκα

 
Έργα οδοποιίας στη δημοτική ενότητα Πεύκων του δήμου Νεάπολης-Συκεών βρίσκονται σε εξέλιξη, όπου οι ρυθμοί των εργασιών επιταχύνονται ώστε να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στο 2012.

Σύλληψη 31χρονου για χρέη στη Θεσσαλονίκη

Συνελήφθη σήμερα το πρωί ένας 31χρονος ιδιοκτήτης εταιρείας καλλυντικών-μπιζού-οικιακών ειδών για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο, ύψους 138.840,76 ευρώ. To ύψος του χρέους αφορά το χρονικό διάστημα από 30-11-2009 έως 29-02-2012. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Αγκάλιασαν το «Παζάρι του Βιβλίου» οι Θεσσαλονικείς


Το πρώτο Παζάρι Βιβλίου που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη, στην ΗΕLEXPO (πύλη ΧΑΝΘ) από τη Πέμπτη 25 Οκτωβρίου και για 20 μέρες, δίνει μία μοναδική ευκαιρία σε όλους τους κατοίκους της Βόρειας Ελλάδας να αγοράσουν βιβλία όλων των κατηγοριών για όλες τις ηλικίες σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές.

Θεσσαλονίκη: Ενημερωτικές εκδηλώσεις για τις μεταμοσχεύσεις

Με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων


Δύο ενημερωτικές εκδηλώσεις προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες για τις μεταμοσχεύσεις θα πραγματοποιηθούν την 1η Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων.

Θεσσαλονίκη: Εθελοντές «καλλωπίζουν» στάσεις του ΟΑΣΘ


Με έντονα χρώματα και μπογιές νεαροί εθελοντές επιχειρούν τις τελευταίες ημέρες να δώσουν μία χαρούμενη «νότα» στην κακή εικόνα που εξακολουθούν να παρουσιάζουν τα συνολικά 319 στέγαστρα των στάσεων του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ). Την ίδια ώρα η διοίκηση του δήμου αναμένει τον αυριανό νέο διαγωνισμό, ελπίζοντας πως θα βρεθεί διαφημιστική εταιρία που θα αναλάβει να «μεταμορφώσει» όλους τους χώρους.

Θεσσαλονίκη: Η γραφειοκρατία «εξαφανίζει» τα περιπολικά


Σε «κούριερ» για... αλληλογραφία και δικόγραφα έχει μετατραπεί ένας σημαντικός αριθμός αστυνομικών και περιπολικών της ΕΛΑΣ στη Θεσσαλονίκη, με συνέπεια πολλές περιοχές του νομού να παρουσιάζουν «τρύπες» στην αστυνόμευση. Την ώρα που οχήματα και ανθρώπινο δυναμικό κατασπαταλούνται σε εργασίες που καμία σχέση δεν έχουν με το αστυνομικό έργο, πολίτες καταγγέλλουν περιστατικά στα οποία δεν υπάρχει αστυνομικός για να επιληφθεί.