Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Εύοσμος: Καλλιεργούσε δενδρύλλια κάνναβης στο μπαλκόνι του



Συνελήφθη χθες πρωινές ώρες στην περιοχή του Ευόσμου 40χρονος για παράβαση του νόμου «Περί Ναρκωτικών».
Συγκεκριμένα, στο μπαλκόνι της οικίας του καλλιεργούσε συνολικά έξι 6 δενδρύλλια κάνναβης τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com 

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη για κλοπή καλωδίων από τον ΟΣΕ



Συνελήφθησαν χθες μεσημβρινές ώρες στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Αξιού Θεσσαλονίκης δύο αλλοδαποί 20 και 41 ετών για κλοπή καλωδίων.
Συγκεκριμένα, από περιπολούντες αστυνομικούς εντοπίστηκαν οι προαναφερόμενοι να κατέχουν 600 μετρά καλώδια σηματοδότησης και 50 μέτρα καλώδια τηλεδιοίκησης, τεμαχισμένα σε κομμάτια και φορτωμένα σε ΙΧ αυτοκίνητο.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com 

Δ. Θέρμης: Προκήρυξη για την πρόσληψη 20 ατόμων για τις ανάγκες του δήμου


Την πρόσληψη  µε σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου συνολικά 20 ατόμων ανακοίνωσε ο δήμος Θέρμης για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα δικαιολογητικά, τα κύρια προσόντα, συμπληρωματικές διευκρινήσεις, καθώς και την αίτηση θα βρείτε στους παρακάτω συνδέσμους:
-Προκήρυξη
Να σημειωθεί ότι αιτήσεις μπορείτε να υποβάλετε από Δευτέρα 6 Αυγούστου έως Πέμπτη 16 Αυγούστου και ώρες από 08:00 έως 14:00 στο δημαρχείο Θέρμης στο γραφείο προσωπικού (τηλ. 2313300742-3).

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com 

Πάυλος Μελάς: Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης του δήμου


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε για μία ακόμη χρονιά το πρόγραμμα «Δημιουργική Απασχόληση των μαθητών κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών του δήμου Παύλου Μελά» για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών.
Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από τις 2 έως και τις 31 Ιουλίου στο 16ο δημοτικό σχολείο Σταυρούπολης, το 1ο δημοτικό Πολίχνης και στο 3ο δημοτικό Ευκαρπίας. Συμμετείχαν συνολικά 180 παιδιά.
Την εποπτεία υλοποίησης του προγράμματος είχαν το τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής σε συνεργασία με την κοινωνική οργάνωση ΑΡΣΙΣ. Στόχο είχε τη σωστή και ευχάριστη αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών με την ατομική και οργανωμένη δραστηριότητα, καθώς και την καλλιέργεια και διεύρυνση των κλίσεων και των δεξιοτήτων τους με τη βοήθεια εξειδικευμένων εκπαιδευτών, όπως γυμναστών, νηπιαγωγών και εικαστικών.
Κατά τη διάρκεια του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν και παρουσιάσεις για τη προστασία της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος από την περιβαλλοντική οργάνωση ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, διαδραστικά παιχνίδια με σκοπό την επαφή των παιδιών με το βιβλίο σε συνεργασία με το γραφείο πολιτισμού και την εταιρεία FUTURE LIBRARY, καθώς και δύο δωρεάν παιδικές θεατρικές παραστάσεις με τίτλο «το αβγό της κότας» από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.
Την Τρίτη 31 Ιουλίου, ημέρα λήξης του προγράμματος, τα παιδιά με το δικό τους μοναδικό τρόπο πραγματοποίησαν εκδηλώσεις με θεατρικές παραστάσεις, χορό και τραγούδι καθώς και εκθέσεις εικαστικών.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 26χρονος για ληστείες και κλοπές



Ένας 26χρονος συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη κατηγορούμενος για διάπραξη ληστειών και κλοπών.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο νεαρός από τον Φεβρουάριο του 2011 έως τον Απρίλιο φέτος διέρρηξε τρία αυτοκίνητα, από το εσωτερικό των οποίων αφαίρεσε ηλεκτρονικές συσκευές, μία τσάντα με μικρό χρηματικό ποσό και έναν χαρτοφύλακα με 70.000 ευρώ.
Επίσης, το ίδιο χρονικό διάστημα ο 26χρονος προχώρησε σε δύο ληστείες καταφέρνοντας να αποσπάσει με τη χρήση σωματικής βίας χαρτοφύλακα με 11.500 ευρώ και μία τσάντα που περιείχε 620 ευρώ.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com 

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη για κατοχή σχεδόν 6.000 λαθραίων πακέτων τσιγάρων


Δύο γυναίκες ηλικίας 78 και 68 ετών συνελήφθησαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης διότι διέθεταν προς πώληση σε διερχόμενους πολίτες λαθραία τσιγάρα. Οι δύο γυναίκες είχαν στην κατοχή τους 59 πακέτα που δεν διέθεταν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του ελληνικού δημοσίου. Ακολούθησε αστυνομικός έλεγχος στο σπίτι της 68χρονης όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν άλλα 5.910 πακέτα με λαθραία τσιγάρα.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com 

Θεσσαλονίκη: Ανοιχτή πόλη κατά τη ΔΕΘ ζητούν οι φορείς


Την πρόθεση και τη θέληση να μείνει η πόλη «ανοιχτή» κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης και όχι να γίνει πεδίο αντιπαράθεσης εξέφρασαν σε κοινό κείμενό τους οι φορείς της Θεσσαλονίκης ύστερα από σύσκεψη στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης.
Ταυτόχρονα, οι φορείς της πόλης ζητούν από την κυβέρνηση να προωθηθεί η δημιουργία του νέου εκθεσιακού και συνεδριακού κέντρου, ενώ τοποθετούνται θετικά στη συγχώνευση ΔΕΘ, Helexpo, ΟΠΕ. «Περιμένουμε την πολιτική ηγεσία στην πόλη να έρθει να μας πει τόσο για τη συγχώνευση των τριών φορέων όσο και για τη δημιουργία του νέου εκθεσιακού κέντρου. Τους περιμένουμε όλους σε μια ανοιχτή πόλη και δε θέλουμε η ΔΕΘ να γίνει και πάλι πεδίο αντιπαράθεσης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης που συγκάλεσε τη σύσκεψη με τους παραγωγικούς φορείς.

«Είναι όλοι ευπρόσδεκτοι»
Σε ό,τι αφορά την παρουσία της πολιτικής ηγεσίας στη Θεσσαλονίκη κατά το πρώτο διήμερο λειτουργίας της Έκθεσης ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης πέρασε από το «δεν τους θέλουμε» στο «είναι όλοι ευπρόσδεκτοι». Σε δηλώσεις του λίγο πριν από την έναρξη της σύσκεψης επανέλαβε την άποψή του ότι δεν είναι δυνατό κατά το διήμερο αυτό η πόλη να στρατοκρατείται. Ωστόσο σε ερώτηση αν αυτό σημαίνει ότι δε θα πρέπει να έρθουν στην πόλη οι πολιτικοί ο δήμαρχος απάντησε: «Οι πολιτικοί είναι σαφώς ευπρόσδεκτοι στην πόλη της Θεσσαλονίκης και πιο ευπρόσδεκτος από όλους είναι ο πρωθυπουργός». Υπενθυμίζεται ότι λίγες μέρες πριν από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου ο κ. Μπουτάρης είχε αναφερθεί και πάλι στην παρουσία της πολιτικής ηγεσίας στην πόλη λέγοντας: «Ας έλθει για τα εγκαίνια της ΔΕΘ μόνον ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός. Τους άλλους δεν τους θέλουμε». Η δήλωση αυτή προκάλεσε ποικίλα σχόλια και πυροδότησε συζητήσεις περί αλλαγής του καθιερωμένου τρόπου εγκαινίων της Έκθεσης.
«Τα εγκαίνια να γίνουν λιτά και απλά», δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Μιχάλης Ζορπίδης. Πρότεινε δε η τελετή εγκαινίων, η ομιλία του πρωθυπουργού προς τις παραγωγικές τάξεις, αλλά και η συνέντευξη Τύπου να γίνουν όλα σε μια μέρα. «Είναι καλοδεχούμενος ο πρωθυπουργός αλλά θα πρέπει να έρθει με τέτοιο τρόπο, ώστε να μη γίνουν επεισόδια. Η αγορά δεν αντέχει άλλο», είπε ο κ. Ζορπίδης.

Ένταση
Εμφανώς εκνευρισμένος αποχώρησε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Χρήστος Μάμαλης, μετά από φραστικό επεισόδιο με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Εμπόρων Γιάννη Μανδρίνο αναφορικά με τις διαδηλώσεις που γίνονται στην πόλη. «Δεν μπορούμε να απαγορεύσουμε τις διαδηλώσεις. Προτείνω ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη να συναντηθεί και με τη ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ και τους άλλους συνδικαλιστικούς φορείς για να ακούσει τα αιτήματά τους. Εφυγα γιατί κάποιοι με κατηγόρησαν για χουλιγκανισμό», δήλωσε ο κ. Μάμαλης.
«Υπήρξε μια ταύτιση απόψεων για να ξαναγίνει η ΔΕΘ μια γιορτή για την πόλη. Ενα μεγάλο οικονομικό και πολιτικό γεγονός. Απαίτηση όλων μας είναι να προωθηθεί επιτέλους η δημιουργία του νέου συνεδριακού – εκθεσιακού κέντρου», δήλωσε από την πλευρά του και ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης Αριστοτέλης Θωμόπουλος.
«Για να λειτουργήσει η πόλη και να μη στρατοκρατείται πρέπει η κυβέρνηση και οι διαδηλωτές να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ας τους καλέσει ο δήμαρχος και ας συνομιλήσει μαζί τους με στόχο να μείνει η πόλη ανοιχτή και ελεύθερη την ημέρα των εγκαινίων», δηλώνει σε σχετική ανακοίνωση ο Χρήστος Μάτης επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ενεργοί πολίτες – οικολογία στην πράξη».
Πηγή: agelioforos.gr


Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Άγριο έγκλημα στη Σταυρούπολη



Σε θανάσιμο τραυματισμό θαμώνα καφενείου στην περιοχή Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης κατέληξε  λογομαχία που είχαν δύο άνδρες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο από τους πελάτες του καταστήματος άρχισαν να λογομαχούν έντονα και να συμπλέκονται και σε κάποια στιγμή ο δράστης, ηλικίας 45 ετών, χτύπησε με μαχαίρι το θύμα. 
Αστυνομικοί που έσπευσαν λίγη ώρα αργότερα στον τόπο της αιματηρής συμπλοκής τον συνέλαβαν και αυτή την ώρα ο 45χρονος κρατείται και ανακρίνεται στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.
Τα στοιχεία του θύματος και τα αίτια της δολοφονίας παραμένουν μέχρι στιγμής άγνωστα.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com