Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Μητρώο καταστημάτων που προάγουν τον πολιτισμό

Είκοσι πλαίσια που θα φιλοξενούν διαφημιστικά μηνύματα πολιτιστικού χαρακτήρα θα τοποθετηθούν στη Θεσσαλονίκη. Για τη δίκαιη και αντικειμενική χρήση των πλαισίων αυτών, το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε την κατάρτιση ειδικού Μητρώου Καταστημάτων που προάγουν τον πολιτισμό.

Θεσσαλονίκη: Τοποθετήθηκαν μετρητές καταγραφής ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας


Τρεις μετρητές καταγραφής ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας τοποθέτησαν ο δήμος Θεσσαλονίκης και το Εργαστήριο Ραδιοεπικοινωνιών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στους Σταθμούς Ελέγχου Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης και Μετεωρολογικών Παραμέτρων στις οδούς Ι. Δραγούμη με Εγνατία, Λαγκαδά και Κουτηφάρη και 25ης Μαρτίου με Καρακάση. Ένας τέταρτος σταθμός προγραμματίζεται να τοποθετηθεί στο δημαρχιακό μέγαρο.

Θεσσαλονίκη: Τρίωρες στάσεις εργασίας ξεκίνησαν οι δικαστικοί υπάλληλοι

Θα συνεχιστούν έως την Πέμπτη, οπότε θα αποφασιστεί το μέλλον των κινητοποιήσεων


Κυλιόμενες στάσεις εργασίας από τις 7 έως τις 10 το πρωί ξεκίνησαν από σήμερα οι δικαστικοί υπάλληλοι της Θεσσαλονίκης, εκφράζοντας μ' αυτόν τον τρόπο την αντίθεσή τους στη λήψη νέων μέτρων περικοπής των μισθών τους και ζητώντας την εφαρμογή θεσμικών αιτημάτων που αφορούν τη λειτουργία τού χώρου τής Δικαιοσύνης.

Θεσσαλονίκη: Σε πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης το 1ο γυμνάσιο Πυλαίας


Την ένταξη του 1ου γυμνασίου Πυλαίας Θεσσαλονίκης σε πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης του σχολικού κτιρίου ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Πρόκειται για ένα από τα περισσότερα από 100 σχολεία, πανελλαδικά, που θα ενταχθούν στο πρότυπο έργο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Εξοικονόμησης Ενέργειας του προγράμματος «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013».

Θεσσαλονίκη: Αίτημα προς τον αν. υπουργό ΠΕΚΑ για το παραλιακό μέτωπο της Καλαμαριάς


Αίτημα προς τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Σταύρο Καλαφάτη, θα διατυπώσει ο Οργανισμός Ρυθμιστικού Θεσσαλονίκης (ΟΡΘΕ) προκειμένου να ανασταλεί για τρεις μήνες η εκτέλεση οικοδομικών εργασιών και η έκδοση οικοδομικών αδειών στο παραλιακό μέτωπο της Καλαμαριάς.

Θεσσαλονίκη: Χώρος φιλοξενίας 100 αστέγων θα λειτουργήσει το Φεβρουάριο του 2013


«Καταφύγιο» σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο που θα προσφέρει όχι μόνο φιλοξενία και φαγητό αλλά ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ψυχολογική υποστήριξη, θα βρίσκουν στο προσεχές διάστημα περίπου εκατό άστεγοι της Θεσσαλονίκης.

Θεσσαλονίκη: Τον εγκατέλειψε η γυναίκα του και αυτός δήλωσε ότι την απήγαγαν

Τρεις συλλήψεις για υπόθεση εκβίασης


Για υπόθεση εκβίασης κατηγορούνται τρία άτομα τα οποία συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη. Η αστυνομία άρχισε να ερευνά την υπόθεση έπειτα από καταγγελία που έκανε 35χρονος στις αστυνομικές αρχές της Καλαμάτας -όπου ζει ο καταγγέλλων- σύμφωνα με την οποία άγνωστοι απήγαγαν τη σύζυγό του.

Θεσσαλονίκη: Αναδασώσεις, έργα σε δάση και περιπολίες η απάντηση στη λαθροϋλοτομία


Με αναδασώσεις, δασικά έργα και αυξημένες περιπολίες απαντά η Γενική Διεύθυνση Δασών της αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης στο φαινόμενο της λαθροϋλοτομίας.

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 34χρονου για συμμετοχή σε επεισόδια πριν τον αγώνα ΠΑΟΚ - Άρης


Για συμμετοχή σε επεισόδια που έλαβαν χώρα πριν τον χθεσινοβραδινό αγώνα ποδοσφαίρου ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Άρη συνελήφθη ένας 34χρονος. Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για οπαδό του ΠΑΟΚ ο οποίος μαζί με άλλα άτομα φέρεται ότι πετούσε πέτρες, μπουκάλια και αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ εναντίον αστυνομικών.

Θεσσαλονίκη: Κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην υγεία

Σε συμβολική κατάληψη του κόμβου της Ευαγγελίστριας προχώρησαν σήμερα το πρωί εργαζόμενοι στην υγεία, κυρίως από τα τρία νοσοκομεία της περιοχής, «Γεώργιος Γεννηματάς», «Άγιος Δημήτριος» και ΑΧΕΠΑ.

Βασιλικά: Νεκρός 16χρονος σε τροχαίο

Τραγικό θάνατο βρήκε σήμερα στις 8 το πρωί έξω από τα Βασιλικά ένας 16χρονος οδηγός δικύκλου. Το όχημα του ανήλικου συγκρούστηκε με ΙΧ, το οποίο οδηγούσε ένας 36χρονος, με αποτέλεσμα ο νεαρός να πέσει στο έδαφος. Στη συνέχεια όμως παρασύρθηκε από δεύτερο ΙΧ που οδηγούσε 39χρονη, με συνέπεια να χάσει τη ζωή του. Το δυστύχημα έγινε στο 1ο χιλιόμετρο της οδού Βασιλικών – Σουρωτής.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.gr