Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Swiss: Διακόπτει το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Ζυρίχη από το τέλος Οκτωβρίου


Τη διακοπή του αεροπορικού δρομολογίου Θεσσαλονίκης-Ζυρίχης από το τέλος Οκτωβρίου ανακοίνωσε με επιστολή της προς τουριστικούς πράκτορες και φορείς του κλάδου η ελβετική εταιρεία SWISS, επικαλούμενη οικονομικούς λόγους, αλλά και τη γενικότερη αναδιάρθρωση του προγράμματος των πτήσεών της.
Η τελευταία πτήση από Ζυρίχη θα πραγματοποιηθεί στις 27 Οκτώβριου και από Θεσσαλονίκη στις 28 Οκτωβρίου. Μετά την ανακοίνωση της απόφασης της Swiss, η διοίκηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ) καλεί την εταιρεία να επανεξετάσει και να αναθεωρήσει την απόφασή της, ενώ ζητά από τις αρμόδιες αρχές της χώρας και της πόλης, «που κόπτονται για την εξωστρέφεια και τον τουρισμό», να παρέμβουν για να πείσουν τη διοίκηση της ελβετικής εταιρίας να διατηρήσει τη σύνδεση Θεσσαλονίκης – Ζυρίχης.
Όπως επισημαίνει το ΕΕΘ, «τα τελευταία πολλά χρόνια το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Ζυρίχη είναι από τα πιο βασικά του αεροδρομίου "Μακεδονία", αφού συνδέει τη Β. Ελλάδα με ένα από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια της Ευρώπης και από εκεί με ολόκληρο τον κόσμο». Μάλιστα, προσθέτει ότι το συγκεκριμένο δρομολόγιο δεν είχε διαταραχθεί ούτε όταν πριν από μερικά χρόνια η ελβετική εταιρία αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα οικονομικής επιβίωσης.
Επιπροσθέτως, συνεχίζει η διοίκηση του ΕΕΘ, το συγκεκριμένο δρομολόγιο εξυπηρετούσε σε πολλές περιπτώσεις τον τουρισμό της Θεσσαλονίκης και ειδικότερα το συνεδριακό κομμάτι του που ενδιαφέρει τους επαγγελματίες της πόλης.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.gr/

Θεσσαλονίκη: 30ο παγκόσμιο συνέδριο για τη μουσική εκπαίδευση


Κατάμεστο ήταν χθες, Κυριακή, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης όπου στις 19:00 πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης του 30ου παγκοσμίου συνεδρίου για τη μουσική εκπαίδευση που διοργανώνουν η Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση (Ε.Ε.Μ.Ε.) και η ISME (International Society for Music Education) με την υποστήριξη του δήμου Θεσσαλονίκης.
Για τους σκοπούς του συνεδρίου, βρίσκονται ήδη στην πόλη 2.500 μουσικοπαιδαγωγοί και μουσικοί από 70 χώρες του κόσμου. Είναι η πρώτη φορά που επιστημονικό γεγονός ανάλογης εμβέλειας διοργανώνεται στην Ελλάδα.
Πλήθος κόσμου παρακολούθησε μετά τις 21:00 και την πρώτη από τις τέσσερις μουσικές βραδιές που πραγματοποιήθηκαν στο Πάρκο της Μουσικής μετά από την πρωτοβουλία της διεύθυνσης Πολιτισμού και Τουρισμού του δήμου Θεσσαλονίκης.
Σήμερα και αύριο θα συνεχιστούν οι συναυλίες με συγκροτήματα από έντεκα χώρες, ενώ την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί η «Ελληνική Βραδιά», στο πλαίσιο της οποίας θα αναδειχθεί η ποικιλομορφία της εγχώριας μουσικής δημιουργίας.
Οι ανοικτές συναυλίες στο Πάρκο Μουσικής διαρκούν από τις 21:00 έως τις 24:00 και η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Τι δήλωσε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού
Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού, Σπύρος Πέγκας, δήλωσε τα εξής: «Είχα την τύχη να παρακολουθήσω την ιδιαίτερα συγκινητική τελετή έναρξης του 30ου παγκοσμίου συνεδρίου για τη μουσική εκπαίδευση και να γίνω μάρτυρας με χιλιάδες ακόμη θεατές από όλο τον κόσμο της όμορφης Ελλάδας: η κρατική ορχήστρα της Θεσσαλονίκης δίπλα στο ελληνικό μπουζούκι, τα παιδικά ελληνικά τραγούδια και τα ελληνικά μοιρολόγια με τη φωνή του καταπληκτικού Χρόνη Αηδονίδη, ο Νίκος Κυπουργός, οι μελωδίες του Μίκη Θεοδωράκη, του Μάνου Χατζιδάκι, του Νίκου Σκαλκώτα και του Γιάννη Κωνσταντινίδη, η πολύχρωμη παρουσία της χορωδίας του Κολλεγίου «Ανατόλια» και τα πολυφωνικά τραγούδια της Ηπείρου, ο παλικαρίσιος Πυρρίχειος και τα αιώνια ερωτήματα των ελλήνων ποιητών του Ελύτη, του Βάρναλη και του Σικελιανού για την ύπαρξη, την αγάπη, την πίστη, την ομορφιά και το θάνατο. Είμαι περισσότερο πεπεισμένος από κάθε άλλη φορά, ότι μόνο η Τέχνη και ο Πολιτισμός μας θα μπορέσουν να μας βγάλουν από τα καθημερινά μας αδιέξοδα».


Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.gr/

Θεσσαλονίκη: Δύο συλλήψεις για χρέη προς το Δημόσιο


Συνελήφθησαν σήμερα το μεσημέρι 57χρονος και 54χρονη ημεδαποί για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο από αστυνομικούς του τμήματος Αναζητήσεων της διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Ο 57χρονος είναι πρόεδρος διοικητικού συμβουλίου και η 54χρονη διευθύνων σύμβουλος ανώνυμης εταιρείας εμπορίας-διανομής ποτών και τροφίμων.Το ύψος του χρέους ανέρχεται στο ποσό των 1.092.210,21 ευρώ για το χρονικό διάστημα από 29 Οκτωβρίου του 2010 έως 30 Σεπτεμβρίου του 2011.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.gr/

Θεσσαλονίκη: Διαδικασίες για την εκμίσθωση του «Μακεδονία Παλλάς»


Οι εταιρείες Ευρωσύμβουλοι ΑΕ -εταιρία συμβούλων ανάπτυξης και τεχνολογίας της Θεσσαλονίκης- και η Attica Bank Properties ΑΕ -εταιρεία διαχείρισης ακινήτων- επελέγησαν μετά από διαγωνισμό ως ανάδοχοι του έργου που περιλαμβάνει την εκπόνηση μελέτης και την επιλογή, μετά από διεθνή πλειοδοτικό διαγωνισμό, συγκεκριμένου επενδυτικού σχήματος στο οποίο θα παραχωρηθεί η μακροχρόνια παραχώρηση της διαχείρισης και της εκμετάλλευσης του ακινήτου που στεγάζει το Μακεδονία Παλλάς. Η σχετική σύμβαση υπεγράφη στις 13 Ιουλίου και σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ), το αντικείμενο του έργου συνίσταται στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και στην εν γένει υποστήριξη της Διεύθυνσης Τεχνικής & Στέγασης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ σε εξειδικευμένα τεχνο-χρηματοοικονομικά θέματα που αφορούν κυρίως την επαναμίσθωση του ακινήτου που στεγάζει το ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς».Η ανάδοχος ένωση εταιρειών θα εκκινήσει τις απαιτούμενες ενέργειες του έργου με την υπογραφή της σχετικής σύμβασης και θα βρίσκεται στη διάθεση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για όλο το χρονικό διάστημα μέχρι και την ολοκλήρωση των εργασιών που την αφορούν, αλλά όχι περισσότερο από 12 μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.gr/


Πολύνεκρο τροχαίο στην Εγνατία οδό


Μέλη δύο οικογενειών από την πΓΔΜ ήταν τα θύματα πολύνεκρου τροχαίου που σημειώθηκε χθες στις 6.30 το απόγευμα στην Εγνατία οδό και συγκεκριμένα στο ύψος του κόμβου Ασπροβάλτας στα όρια των νομών Θεσσαλονίκης και Καβάλας.
Οι δυο οικογένειες επέστρεφαν στην πατρίδα τους μετά από ταξίδι στην Τουρκία, όπου παρέστησαν σε γάμο.
Ο τραγικός απολογισμός του τροχαίου είναι τέσσερις νεκροί, ανάμεσα τους και ένα 6χρονο κοριτσάκι και πέντε τραυματίες, μεταξύ των οποίων οι τρεις είναι ανήλικοι. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Καβάλας και είναι καλά στην υγεία τους.
Το συμβάν έγινε όταν το ΙΧ αυτοκίνητο -τύπου μίνι μπας- που οδηγούσε 46χρονος και στο οποίο επέβαιναν συνολικά εννέα άτομα, βγήκε από το δρόμο πιθανότατα επειδή ο οδηγός κοιμήθηκε στο τιμόνι, προσκρούοντας σε ανάχωμα δίπλα στο δρόμο και στη συνέχεια ανατράπηκε. Από το όχημα ανασύρθηκαν νεκροί ένας 42χρονος με την 6χρονη κόρη και την 68χρονη μητέρα του, καθώς και η 38χρονη σύζυγος του οδηγού, ο οποίος ωστόσο είναι καλά στην υγεία του.
Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από το τμήμα Τροχαίας Ασπροβάλτας.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.gr/