Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Στις 28 Νοεμβρίου στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η υπόθεση της Κορώνειας


Εξηγήσεις για τα έργα και τις παρεμβάσεις του μάστερ πλαν για τη διάσωση της λίμνης Κορώνειας που δεν υλοποιήθηκαν καλείται να δώσει στις 28 Νοεμβρίου η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, όπου παραπέμφθηκε για το θέμα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελέας για την κατάληψη στο ΣΜΑ Ευκαρπίας

Απρόκλητη η επίθεση των ΜΑΤ, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ
 

Την παρέμβαση της εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκάλεσε η συνεχιζόμενη κατάληψη, από κατοίκους της Ευκαρπίας, του οικοπέδου που έχει χωροθετηθεί για την κατασκευή του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ).

Θεσσαλονίκη: Οκτώ λουκέτα κάθε μέρα σε βιοτεχνίες


«Βροχή» πέφτουν καθημερινά τα λουκέτα στις βιοτεχνίες της Θεσσαλονίκης, ενώ το κύμα φυγής προς τις γειτονικές χώρες όχι μόνο δεν έχει ανακοπεί, αλλά διογκώνεται όσο αυξάνονται οι επιβαρύνσεις στο μη μισθολογικό κόστος.

Ένας αιώνας δράσης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού - Έκθεση στη Θεσσαλονίκη


Τα 100 χρόνια δράσης και προσφοράς του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού τιμώνται στη Θεσσαλονίκη με τη διοργάνωση έκθεσης στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο που θα διαρκέσει έως τις 28 Οκτωβρίου. Σήμερα σε ειδική εκδήλωση η φιλόλογος Μαρία Μηνιάδου-Χαριτίδου θα μιλήσει για την ιστορία του ΕΕΣ.

Θεσσαλονίκη: Εγκαινιάζεται την Κυριακή η αίθουσα «Ιωάννης Μανωλεδάκης» στο Δ. Πυλαίας-Χορτιάτη


Το όνομα του αείμνηστου ακαδημαϊκού «Ιωάννη Μανωλεδάκη» θα φέρει η αίθουσα της πρώην κοινότητας Χορτιάτη η οποία αφού ανακαινίσθηκε από το δήμο Πυλαίας Χορτιάτη, παραδόθηκε ήδη για χρήση στους δημότες. Η τελετή των εγκαινίων θα γίνει την Κυριακή στις 11:30 με ομιλητές το δήμαρχο Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, τον καθηγητή της Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Κώστα Σταμάτη, το δημοσιογράφο Παύλο Νεράντζη και τον υπεύθυνο της εφημερίδας «Χορτιάτης 570» Μπάμπη Νανακούδη.

Θεσσαλονίκη: Αποκλεισμός των γραφείων της ΕΥΑΘ από τους εργαζόμενους


Σε συμβολικό δίωρο αποκλεισμό των γραφείων της Εταιρίας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης ΑΕ προχώρησαν το πρωί εργαζόμενοι της εταιρίας καταγγέλλοντας ως «παράνομες» τις ετήσιες προσλήψεις στη θυγατρική «ΕΥΑΘ -Υπηρεσίες ΑΕ» και ζητώντας κανονικές προσλήψεις για την εταιρία. «Η θυγατρική είναι μια εταιρία που έχει τις ίδιες αρμοδιότητες με τη μητρική και για μας είναι «δούρειος ίππος» για τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και την απαξίωση της μητρικής εταιρίας», δήλωσε ο γραμματέας του σωματείου εργαζομένων στην ΕΥΑΘ Γιώργος Αρχοντόπουλος.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Κ. Γκιουλέκας: Θα ξαναβάλει υποψηφιότητα για δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Την πρόθεση του να είναι εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης στις επόμενες δημοτικές εκλογές ανακοίνωσε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη» και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Γκιουλέκας.

Θεσσαλονίκη: Σχέδιο... αλά Μέρκελ για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου

Ζώνες «απομόνωσης» προσανατολίζεται να δημιουργήσει η ΕΛΑΣ μπροστά και γύρω από την εξέδρα των επισήμων, κατά τη διάρκεια της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου, με σκοπό να αποφευχθούν τα περσινά έκτροπα, που οδήγησαν στη ματαίωσή της.

Θεσσαλονίκη: Ένταση στον υπό κατασκευή ΣΜΑ Ευκαρπίας

Συνεχίζονται και σήμερα οι κινητοποιήσεις (βλέπε: http://www.lpyrgos.blogspot.gr/2012/10/blog-post_6437.html και: http://lpyrgos.blogspot.gr/2012/10/blog-post_6293.html) των κατοίκων και των φορέων της δυτικής Θεσσαλονίκης που αντιδρούν στις εργασίες κατασκευής του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στην περιοχή της Ευκαρπίας.