Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΣΗΕΜ-Θ: Καταδικάζει τη φραστική επίθεση συνεργατών του πρύτανη του ΑΠΘ κατά δημοσιογράφου


Τη φραστική επίθεση συνεργατών του πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μυλόπουλου, εναντίον δημοσιογράφου του Ελεύθερου Τύπου κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου για το ζήτημα των δαπανών της Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης Περιουσίας του πανεπιστημίου, καταδικάζει με ανακοίνωσή του το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση «οι διοργανωτές συνεντεύξεων τύπου οφείλουν πάντα να θυμούνται ότι οι ίδιοι καλούν δημοσιογράφους για να τους ενημερώσουν, αλλά και για να απαντήσουν στα ερωτήματά τους. Ασφαλώς όμως όχι για να τους παραδώσουν μαθήματα δημοσιογραφίας, ηθικής ή δεοντολογίας». Παράλληλα, η ΕΣΗΕΜ-Θ υπενθυμίζει στα μέλη της ότι τα δημοσιεύματά τους, ερευνητικά, σχολιαστικά ή άλλα, οφείλουν να υπακούν σε συγκεκριμένες αρχές δεοντολογίας. Με επιστολή του προς την ΕΣΗΕΜ-Θ, ο πρύτανης του ΑΠΘ ζήτησε να εξεταστεί αν ο συγκριμένος δημοσιογράφος έχει υποπέσει σε πειθαρχικό παράπτωμα μετά από δημοσίευμα που εξέδωσε, στο οποίο αναφέρεται σε συνήθειες της προσωπικής ζωής του πρύτανη και του αντιπρύτανη, Γιάννη Παντή.

Εξάλλου, σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε την προηγούμενη εβδομάδα από την διοίκηση του ΑΠΘ, προκειμένου να απαντήσει σε δημοσίευμα του εν λόγω δημοσιογράφου για προκλητικές δαπάνες της Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης Περιουσίας του πανεπιστημίου – για τα οποία κλήθηκε να δώσει απαντήσεις και στον υπουργό Παιδείας – ο δημοσιογράφος δέχτηκε την φραστική επίθεση μελών της Συγκλήτου, που με έντονο ύφος καταδίκαζαν τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα και αναφέρονταν απαξιωτικά κατά των δημοσιογράφων. Αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί ένταση στην αίθουσα και οι παριστάμενοι δημοσιογράφοι απείλησαν να αποχωρήσουν.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Θεσσαλονίκη: Διώξεις για απιστία και υπεξαίρεση σε Θ. Ζαγοράκη και Η. Βιολίδη


Αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη θα βρεθεί ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Θοδωρής Ζαγοράκης, καθώς και ο αντιπρόεδρος Ηλίας Βιολίδης καθώς ασκήθηκε σε βάρος τους ποινική δίωξη για απιστία και υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος!

Η εισαγγελία αφού παρέλαβε το πόρισμα των ελεγκτών του ΣΔΟΕ καθώς και τα στοιχεία του ελέγχου που διενενήργησαν οι ορκωτοί ελεγκτές διαπιστώνει αδιαφανείς διαδικασίες στην οικονομική δαχείριση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ καθώς και ένα θολό τοπίο στο καθεστώς χρηματικής διευκόλυνσης που είχε δημιουργηθεί με τις επιταγές του Ηλία Βιολίδη. Στο πόρισμα που έχει στα χέρια της εισαγγελία πρωτοδικών Θεσσαλονίκης περιγράφεται ακόμη και δάνειο ύψους 110.000 ευρώ που έδωσε η ΠΑΕ σε υπάλληλό της!

Σοβαρά ερωτηματικά προκύπτουν από το πόρισμα σχετικά με τις επιταγές που έδινε ο Ηλίας Βιολίδης στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ για να τη διευκολύνει οικονομικά. Οπως διαπιστώθηκε από τον έλεγχο η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μεταβίβαζε τις επιταγές του Βιολίδη σε πιστωτές της και στη συνέχεια επέστρεφε τα χρήματα αυτά σε τραπεζικό λογαριασμό του αντιπροέδρου του ΠΑΟΚ. Σύμφωνα με τον έλεγχο από τις συναλλαγές αυτές φαίνεται να επωφελείται ο Ηλίας Βιολίδης και να ζημιώνεται η ΠΑΕ ΠΑΟΚ! Οπως αναφέρεται στο πόρισμα πολλές από τις επιταγές που έδωσε ο πρώην αντιπρόεδρος ως χρηματική διευκόλυνση είτε σφραγίστηκαν είτε ακυρώθηκαν παρά το γεγονός ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ του είχε επιστρέψει ολόκληρο το ποσό της αξίας των επιταγών που έδινε.

«Το συνολικό ποσό το οποίο ο Ηλίας Βιολίδης είχε διευκολύνει οικονομικά την ΠΑΕ ΠΑΟΚ λαμβάνοντας εξ ολοκλήρου την επιστροφή σε τραπεζικό του λογαριασμό αλλά δεν έχει εξοφλήσει στους πιστωτές της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 752.846, 98 ευρώ» επισημαίνεται μεταξύ άλλων στο πόρισμα.

Επίσης στις 8 Μαρτίου 2012 αναφέρεται η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εμφανίζει στα βιβλία της και μία οφειλή του Ηλία Βιολίδη ποσού 84.120 ευρώ από την αγορά των εισιτηρίων διαρκείας και ευρωπαϊκών αγώνων.

Αναπάντητα ερωτηματικά προκύπτουν και από τη "ρύθμιση" που έγινε το Φεβρουάριο του 2012 με το Θοδωρή Ζαγοράκη καθώς με απόφαση του δ.σ. δόθηκε στον πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ αναδρομική αμοιβή 6.400 ευρώ καθαρά μηνιαίως για το διάστημα που ήταν διευθύνων σύμβουλος ώστε να απαλλαγεί από την υποχρέωση επιστροφής ποσού ύψους 320.476 ευρώ που βγήκαν από τα ταμεία με γραπτές και προφορικές εγκρίσεις για διάφορους σκοπούς της ΠΑΕ ΠΑΟΚ!


Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Θεσσαλονίκη: Σε επίσχεση εργασίας από αύριο οι γιατροί του ΑΧΕΠΑ


Κατάληψη στο γραφείο του διοικητή του ΑΧΕΠΑ πραγματοποίησαν από τις 9.00 έως τις 12.00 γιατροί και άλλοι εργαζόμενοι του νοσοκομείου που διεκδικούν δεδουλευμένα για εφημερίες και υπερωρίες.

Από αύριο οι γιατροί του νοσοκομείου θα προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας, καθώς δεν τους έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα για τις εφημερίες από τον περασμένο Μάρτιο και μετά, ενώ οι αμοιβές για τις εφημερίες των μηνών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου καταβλήθηκαν μειωμένες κατά 30%, ανέφερε ο πρόεδρος της νοσοκομειακής επιτροπής γιατρών του ΑΧΕΠΑ, Θανάσης Σούλης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το νοσοκομείο δυσλειτουργεί λόγω υποχρηματοδότησης και δημιουργείται ανασφάλεια στους ασθενείς, αφού στο πλαίσιο των περικοπών κλείνουν τμήματα λόγω της έλλειψης υλικών και των χρεών του νοσοκομείου στις προμηθεύτριες εταιρείες.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com 

Το βραβείο “Arte Laguna” στο ΑΠΘ


Με το βραβείο “Arte Laguna” επέστρεψε από την Διεθνή έκθεση σύγχρονης τέχνης «OPEN», που πραγματοποιείται στη Βενετία ο φοιτητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Γιώργος Γεροντίδης. Το ΑΠΘ εκπροσωπείται από πέντε τμήματα, τα οποία παρουσιάζουν την καλλιτεχνική τους δράση με τίτλο "Rethinking Crisis". Το έργο του Γιώργου Γεροντίδη εντυπωσίασε το κοινό και τους ειδικούς κριτές με την πρωτοτυπία και το σοβαρό προβληματισμό που έθετε σχετικά με την κρίση.

Στην έκθεση συμμετέχουν σχολές και τμήματα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στα οποία η δημιουργική καλλιτεχνική παραγωγή αποτελεί κορμό των σπουδών τους, δηλαδή το τμήμα Αρχιτεκτόνων και το διαπανεπιστημιακό πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών «Μουσειολογία» της Πολυτεχνικής σχολής και όλα τα τμήματα της σχολής Καλών Τεχνών (τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, τμήμα Θεάτρου, τμήμα Μουσικών Σπουδών και τμήμα Κινηματογράφου).

Η έκθεση πραγματοποιείται στα νησιά Σαν Σέρβολο και Λίντο, από τις 30 Αυγούστου έως και τις 30 Σεπτεμβρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι το OPEN πραγματοποιείται εδώ και 15 χρόνια σε κεντρικούς δρόμους και πλατείες των νησιών Λίντο και Σαν Σέρβολο της Βενετίας, παράλληλα με δύο από τα σημαντικότερα πολιτιστικά γεγονότα διεθνώς, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου και τη Μπιενάλε Τέχνης και Αρχιτεκτονικής. Έχει ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι η φετινή τιμώμενη καλλιτέχνις, η γνωστή Γιόκο Όνο, με το έργο της «’Ωρα για δράση», βρίσκεται στο ίδιο μήκος κύματος με την πρόθεση των συμμετεχόντων τμημάτων του ΑΠΘ να παρουσιάσουν μια συνολική «δράση» για έναν κόσμο που βρίσκεται σε κρίση.


Πηγή: agelioroforos.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Θεσσαλονίκη: Ανησυχία για τα μέτρα εν όψει ΔΕΘ


«Εμπόδια» στο σχεδιασμό των μέτρων για τα εγκαίνια της ΔΕΘ αντιμετωπίζουν φέτος οι αστυνομικές αρχές.

Ο λόγος είναι ότι φορείς, συνδικάτα και σωματεία έχουν μεν προγραμματίσει συλλαλητήρια, αλλά ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί το σημείο στο οποίο θα καταλήξουν, αφού για πρώτη χρονιά φέτος ο πρωθυπουργός δε θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη την ώρα των διαδηλώσεων.

Μάλιστα, το χειρότερο σενάριο που επεξεργάζονται τα στελέχη της ΕΛΑΣ είναι οι κεντρικές πορείες να επιλέξουν ακόμη και διαφορετικά σημεία τερματισμού, γεγονός που σημαίνει ότι οι αστυνομικές δυνάμεις θα πρέπει να διασπαστούν για να καλύψουν τις ανάγκες που θα παρουσιαστούν.

Τα προβλήματα όμως δε σταματούν εκεί, αφού, όπως επισημαίνουν συνδικαλιστές, το πρατήριο καυσίμων της ΕΛΑΣ που λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να... στερέψει το αργότερο σε μία με δύο μέρες και ήδη αναζητείται τρόπος για να προμηθευτούν καύσιμα για τα περιπολικά και τις μοτοσικλέτες που θα συμμετέχουν στα μέτρα.

Οι μετακινήσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα μέτρα για τη ΔΕΘ θα λάβουν μέρος περίπου 3.000 με 3.500 αστυνομικοί, από τους οποίους περίπου οι 2.000 θα έρθουν από Αθήνα και από άλλες περιοχές της χώρας. Ομάδες ΔΙΑΣ, ΔΕΛΤΑ αλλά και διμοιρίες των Υποδιευθύνσεων Αποκατάστασης Τάξης και Μέτρων Τάξης αναμένεται να καταφτάσουν από Αθήνα προκειμένου να συνδράμουν στα μέτρα. Από πληροφορίες προκύπτει πως από τα 2.000 άτομα που θα έρθουν στη Θεσσαλονίκη από άλλες περιοχές της χώρας περίπου οι 1.200 θα παραμείνουν στην πόλη για μία εβδομάδα, ενώ οι υπόλοιποι 800 θα συμμετέχουν σε μέτρα για τουλάχιστον 15 ημέρες.

Το κόστος

Μάλιστα, από πληροφορίες που συγκέντρωσαν συνδικαλιστές αστυνομικοί προκύπτει πως το κόστος για τη μετακίνηση τόσων αστυνομικών ανέρχεται περίπου στο 1.300.000 ευρώ, τη στιγμή μάλιστα δεν υπάρχουν χρήματα για να καλυφθούν πολύ σημαντικότερες ανάγκες. Πρόκειται για χρήματα που απαιτούνται για να καλυφθούν τα ξενοδοχεία όπου θα καταλύσουν οι αστυνομικοί, η διατροφή τους αλλά και τα έκτος έδρας που θα πρέπει να τους καταβληθούν.

Ο σχεδιασμός

Όπως επισημαίνουν αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, ο σχεδιασμός φέτος θα ολοκληρωθεί την τελευταία στιγμή, σε αντίθεση με άλλες χρονιές. Τα συλλαλητήρια έχουν ήδη ανακοινωθεί, ωστόσο κανείς δε γνωρίζει που θα καταλήξουν, ενώ κάποιοι δεν έχουν ανακοινώσει ούτε το δρομολόγιο που θα ακολουθήσουν.

Αναλυτικότερα, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και ΕΔΟΘ καλούν σε συλλαλητήριο στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου, στο άγαλμα του Βενιζέλου, ενώ ξεχωριστή συγκέντρωση για τις 6 το απόγευμα της ίδιας μέρας οργανώνει και το ΠΑΜΕ, στην πλατεία Αριστοτέλους. Επίσης, αντιεξουσιαστές αναμένεται να συγκεντρωθούν στην Καμάρα, ενώ διαμαρτυρία έχουν προγραμματίσει και οι ένστολοι στο Λευκό Πύργο.

«Το Βελλίδειο θα είναι κλειστό, επομένως δεν υπάρχει λόγος για φραγμούς. Ωστόσο, θα ληφθούν αυξημένα μέτρα στο σημείο, εάν τελικά καταλήξει εκεί κάποια από τις πορείες. Είχε ακουστεί, επίσης, ότι ίσως κάποιοι να κινούνταν προς το ΥΜΑ-Θ ή το λιμάνι. Το χειρότερο, βέβαια, θα είναι να έχουμε πορείες που θα καταλήξουν σε διαφορετικά σημεία. Επομένως, πρέπει πρώτα να αποφασίσουν τα συνδικάτα και οι φορείς πώς θα κινηθούν, για να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός των μέτρων», εξηγεί στέλεχος της ΕΛΑΣ.

Ωστόσο, αξίζει να αναφερθεί πως η αστυνομική παρουσία είναι ήδη έντονη στην πόλη, ενώ τις τελευταίες μέρες έχουν αυξηθεί οι έλεγχοι σε πολλά σημεία της και ειδικότερα στις περιοχές του κέντρου. Μάλιστα, ο σχεδιασμός των μέτρων προβλέπει πως και φέτος αναμένονται πορείες με μεγάλη συμμετοχή κόσμου, καθώς πολλοί θα είναι αυτοί που θα βγουν να εκφράσουν τη δυσαρέσκεια και την αντίδρασή τους στα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό πως έχει γίνει ειδικός σχεδιασμός ακόμη και για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί μετά τις τυχόν συλλήψεις που θα πραγματοποιηθούν σε περίπτωση επεισοδίων.

Χωρίς καύσιμα;

Την ίδια ώρα, αστυνομικοί καταγγέλλουν το γεγονός πως μέσα στις επόμενες μία με δύο μέρες αναμένεται να στερέψουν τα καύσιμα στο πρατήριο της ΕΛΑΣ, με συνέπεια να υπάρχει έντονη ανησυχία για το τι θα συμβεί στην περίπτωση αυτήν. Αλλωστε, είναι γνωστό πως, λόγω της μείωσης των κονδυλίων, πολλές φορές τους τελευταίους μήνες παρουσιάστηκαν προβλήματα με τα καύσιμα, όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, με συνέπεια σε αρκετές περιπτώσεις τα οχήματα να τροφοδοτούνται από το στρατό. «Οι αστυνομικοί πρέπει να βρίσκονται στο δρόμο και να κάνουν ελέγχους, να περιπολούν και να κάνουν ό,τι μπορούν για να αισθάνεται ασφάλεια ο πολίτης. Δυστυχώς, όμως, δεν έχουμε τα βασικά, όπως π.χ. καύσιμα για να κινηθούν τα οχήματα», επισημαίνει ο πρόεδρος της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Παδιώτης. Ο ίδιος, μάλιστα, αναφέρει πως σε περιόδους που γίνονται περικοπές σε όλα δε θα έπρεπε να ξοδεύονται υπέρογκα ποσά σε μετακινήσεις αστυνομικών.

Τριήμερο φεστιβάλ

Την ίδια ώρα, από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης εκδόθηκε ανακοίνωση για την απαγόρευση στάσης και στάθμευσης οχημάτων σε κεντρικά σημεία της πόλης, εν όψει του τριήμερου φεστιβάλ του αντιεξουσιαστικού χώρου, που θα πραγματοποιηθεί σε χώρο εντός του ΑΠΘ και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή. Συγκεκριμένα, από τις 06.00 σήμερα το πρωί μέχρι τις 14.00 μετά το μεσημέρι της Κυριακής, θα απαγορευτεί η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων στην οδό Εθν. Αμύνης, στο τμήμα από Αγίου Δημητρίου μέχρι Πλατεία Σιντριβανίου, αλλά και στην Εγνατία, από Πλατεία Συντριβανίου μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τα δυτικά της πόλης.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν δύο «μετρ» της φοροδιαφυγής


Άλλες δύο συλλήψεις για χρέη στο Δημόσιο έγιναν στη Θεσσαλονίκη. Όπως ανακοινώθηκε, οι αστυνομικοί συνέλαβαν 73χρονη ως υπεύθυνη εταιρίας αγροτικών προϊόντων για οφειλές 492.450 ευρώ, ενώ όπως διαπιστώθηκε σε βάρος της εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Θεσσαλονίκης για παράβαση του νόμου περί ΦΠΑ, καθώς και 20 καταδικαστικές αποφάσεις, συνολικής ποινής φυλάκισης 27 ετών και ενός μηνός για φοροδιαφυγή, ακάλυπτες επιταγές, απάτη και πλαστογραφία.

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε και ένας 53χρονος ιδιοκτήτης βιοτεχνίας για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο, συνολικού ποσού 1.963.576 ευρώ. Σε βάρος του εκκρεμούν και δύο καταδικαστικές αποφάσεις, συνολικής ποινής κάθειρξης 11 ετών και φυλάκισης 5 ετών και 6 μηνών για παραβάσεις του νόμου περί Δημοσίων εσόδων.


Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

77η ΔΕΘ: Διάσημοι ακροβάτες, συναυλίες και ποδοσφαιρικές κόντρες σε γήπεδο και… υπολογιστή


Διάσημοι ακροβάτες και δημοφιλείς καλλιτέχνες θα βρεθούν στην πόλη της Θεσσαλονίκης από τις 8 έως τις 16 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της 77ης ΔΕΘ και των εκδηλώσεων που προγραμματίζουν οι διοργανώτριες εταιρίες Helexpo ΑΕ και ΔΕΘ ΑΕ. Παράλληλα οι επισκέπτες της Έκθεσης, με το εισιτήριο των 5 ευρώ που απαιτείται για την είσοδο στους χώρους της 77ης ΔΕΘ, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ποδοσφαιρικά ματς από «μετρ» του είδους.

Καθημερινές παραστάσεις στον αέρα

Οι ακροβάτες που θα βρεθούν στη Θεσσαλονίκη για τις ανάγκες της 77ης ΔΕΘ, δεν είναι τυχαίοι επαγγελματίες. Ανάμεσά τους θα βρίσκεται ο Σουηδός Alexander Weibel, από τα μεγαλύτερα ονόματα παγκοσμίως, στις ακροβατικές παραστάσεις, ο οποίος θα παρουσιάσει ένα μοναδικό θέαμα, χρησιμοποιώντας ασύμμετρα σχοινιά.

Επίσης, οι «μετεκπαιδευθείσες» στο εξωτερικό Ελληνίδες Ασημίνα Πολυχρονίου (από τη σχολή Tsirko la Arena της Αργεντινής) και Αννέτα Πούλη (σχολή Arko της Ισπανίας) και το ακροβατικό ντουέτο των Τζένης Στεφανίδου και Βαγγέλη Γεωργιάδη, πρωταθλητών Ελλάδος στην ενόργανη γυμναστική.

Παραστάσεις ακροβατικών θα δίνονται καθημερινά στον υπαίθριο χώρο του Περιπτέρου 8, στις 13.00, 13.30, 18.30. 19.00, 19.30, 20.30, 21.00 και 21.30.

Έξι μεγάλες συναυλίες

Εξάλλου, έξι βραδιές με ορισμένα από τα γνωστότερα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου θα προσφέρουν στους επισκέπτες της ΔΕΘ τα φετινά "Music Events" της ΔΕΘ (όλες οι συναυλίες θα ξεκινούν στις 21.30, στον υπαίθριο χώρο του "τόξου" της ΔΕΘ απέναντι από τη ΧΑΝΘ). Το πρόγραμμα θα ανοίξει την Τρίτη 11/9 με τους Φίλιππο Πλιάτσικα και Ελεωνόρα Ζουγανέλη και θα συνεχιστεί ως εξής: Professional Sinnerz-Enola Str 8-My Excuse (12/9), Νατάσα Μποφίλιου (13/9), Λαυρέντης Μαχαιρίτσας-Δημήτρης Σταρόβας-Σάκης Μπουλάς & Tonino Caratone (14/9), Αλκηστις Πρωτοψάλτη και Ευανθία Ρεμπούτσικα (15/9) και Ελευθερία Αρβανιτάκη-Μπάμπης Στόκας (16/9).

Ποδοσφαιρικές κόντρες σε γήπεδο και… υπολογιστή

Στους χώρους της ΔΕΘ θα λειτουργεί ακόμη μίνι γήπεδο, όπου οι ακαδημίες ποδοσφαίρου θα επιδεικνύουν τη δεξιοτεχνία τους, ενώ με την οργανωτική φροντίδα των ΔΕΘ, Helexpo και Περιφέρειας Κ.Μακεδονίας θα διενεργηθεί πρωτάθλημα παλαιμάχων ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ, του Αρη, του Ηρακλή, του Απόλλωνα Καλαμαριάς και της ΕΠΣΜ.

Σε άλλο «γήπεδο» και συγκεκριμένα σε οθόνες υπολογιστών θα δώσουν το δικό τους «ματς» οι συμμετέχοντες στο E-Gaming, το μεγαλύτερο αφιέρωμα για τα ηλεκτρονικά παιχνίδια στην Ελλάδα. Στο χώρο του E-Gaming θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά παιχνίδια που θα κυκλοφορήσουν την περίοδο 2012 / 2013 στο ελληνικό κοινό. Το μεγαλύτερο κομμάτι του αφιερώματος αφορά στη δυνατότητα να συμμετάσχει το κοινό σε τουρνουά, τα οποία θα διοργανώνονται καθόλη τη διάρκεια της ΔΕΘ.

Βαλκανικό πρωτάθλημα League of Legends

Το πανελλήνιο πρωτάθλημα του Pro Evolution Soccer θα ξεκινήσει πάλι από τη ΔΕΘ και για πρώτη φορά στην ιστορία του gaming, θα διεξαχθεί το Βαλκανικό Πρωτάθλημα στο League of Legends.

Επίσης, στους υπαίθριους χώρους της ΔΕΘ θα υπάρχει ένα ζαχαρωτό χωριό με λούνα παρκ. Μέγας χορηγός της 77ης ΔΕΘ είναι ο ΟΠΑΠ.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com