Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Ένταση μεταξύ Μπουτάρη - Γκιουλέκα για τον τουρισμό

Ενταση στο δημοτικό συμβούλιο επικράτησε μεταξύ Μπουτάρη - Γκιουλέκα για τον τουρισμό


Ένταση επικράτησε σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο κατά τη διάρκεια συζήτησης για τον τουρισμό, μεταξύ του δήμαρχου Γιάννη Μπουτάρη και του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Κώστα Γκιουλέκα, όταν ο δήμαρχος επιχείρησε να απαντήσει σε σχετικές ερωτήσεις για τον τουρισμό.

Θεσσαλονίκη: Προς δημοπράτηση 6 κόμβοι της δυτικής περιφερειακής


Την δημοπράτηση των 6 κόμβων στην περιφερειακή οδό μέχρι τον Ιανουάριο του 2013 δεσμεύθηκε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων, Στράτος Σιμόπουλος, κατά τη διάρκεια συνάντησης του με τους δημάρχους Κορδελιού-Ευόσμου και Παύλου Μελά, Στάθη Λαφαζανίδη και Διαμαντή Παπαδόπουλο, αντίστοιχα.

Θεσσαλονίκη: Πλήθος πολιτών ζητούν ενημέρωση για τη νόσο Αλτσχάιμερ


Δεκάδες πολίτες ενημερώθηκαν για τη νόσο Αλτσχάιμερ ενώ περισσότεροι από 60 υποβλήθηκαν σε διάστημα τριών ωρών σε ένα σύντομο διερευνητικό τεστ 10 ερωτήσεων για τη λειτουργία της μνήμης από ψυχολόγους που βρίσκονται από τις 12 το μεσημέρι στο περίπτερο της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών. 

Θεσσαλονίκη: Η ΔΕΗ έκοψε το ρέυμα στο Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης

Η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε μετά από παρεμβάσεις



Χωρίς ρεύμα έμεινε το πρωί το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης, καθώς λόγω χρεών η ΔΕΗ διέκοψε την ηλεκτροδότηση με αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθούν οι ανασφάλιστοι που πήγαν να εξεταστούν και να κινδυνεύσουν φάρμακα και εμβόλια που φυλάσσονται στα ψυγεία. Η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε το μεσημέρι μετά από παρέμβαση εκπροσώπων του Κοινωνικού Ιατρείου.

Θεσσαλονίκη: Έξι άτομα συνελήφθησαν για την υπόθεση των διαρρήξεων σε εκκλησίες


Τετραμελής οικογένεια ομογενών και δύο ακόμα άτομα, κατηγορούνται για το μπαράζ διαρρήξεων που σημειώθηκαν σε εκκλησίες της Βόρειας Ελλάδας με λεία τάματα και θρησκευτικά αντικείμενα. 
Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης κρατούνται πατέρας, μητέρα και δύο γιοί τους, καθώς επίσης και δύο ακόμα συνεργοί τους με την κατηγορία ότι διέρρηξαν δέκα τουλάχιστον εκκλησίες στους νομούς Χαλκιδικής, Σερρών, Κιλκίς, Δράμας και Θεσσαλονίκης στη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού. 

Πυλαία: Για 4 ώρες «χάρισε» το αυτί του ο δήμαρχος στους πολίτες

Επιπλέον συναντήσεις έχουν προγραμματιστεί από σήμερα και εντός της εβδομάδας


Με εντυπωσιακή προσέλευση κόσμου ξεκίνησε χθες από την Πυλαία η πρωτοβουλία ανοιχτών συζητήσεων του δημάρχου με τους πολίτες του δήμου με τίτλο «Συζητώ με το δήμαρχό μου». Η συζήτηση έγινε το πρωί στο Πέτρινο Πολιτιστικό Κέντρο της Πυλαίας.

Γ. Μπουτάρης: Συνάντηση με τον πρέσβη της Βραζιλίας στην Ελλάδα

Συζητήθηκε το ενδεχόμενο αδερφοποίησης της Θεσσαλονίκης με πόλη της Βραζιλίας



Εθιμοτυπική συνάντηση είχε σήμερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, στο γραφείο του με τον πρέσβη της Βραζιλίας στην Ελλάδα,  Oto Agripino Maia, ο οποίος συνοδευόταν από την επίτιμη πρόξενο της χώρας του στη Θεσσαλονίκη, Τίμη Μπακατσέλου. 

Συναυλία έντεχνης ελληνικής μουσικής στην Άνω Πόλη


Συναυλία με έντεχνη ελληνική μουσική στον αύλειο χώρο της δημοτικής περιφερειακής βιβλιοθήκης της Άνω Πόλης (Κρίσπου 7), στις 19:30, διοργανώνει σήμερα ο δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το «Ωδείο Άνω Πόλης». 

Τούμπα: Σύλληψη για ληστείες σε καταστήματα ψιλικών


Ένας 34χρονος αλλοδαπός συνελήφθη χθες το μεσημέρι στην περιοχή της Τούμπας, διότι την προηγουμένη λήστεψε δύο καταστήματα ψιλικών. 

Θεσσαλονίκη: Ληστεία σε βάρος 14χρονου

Χαρτζιλίκι πέντε ευρώ κι ένα κινητό τηλέφωνο άρπαξαν από 14χρονο δύο άτομα, στην περιοχή Ηλιούπολης στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με την αστυνομία, δύο άτομα πλησίασαν τον ανήλικο, την ώρα που βρισκόταν με συνομήλικό του σε πάρκο, και με απειλές τον ακινητοποίησαν και τον λήστεψαν. Θύμα ένοπλης ληστείας έπεσε επίσης κι ένας 26χρονος ιδιοκτήτης καταστήματος ψιλικών ειδών, στην οδό Καραολή και Δημητρίου στον Εύοσμο. Όπως κατήγγειλε στην αστυνομία ο νεαρός, δύο άτομα, που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα, με την απειλή πιστολιού απέσπασαν 200 ευρώ, κάρτες κινητής τηλεφωνίας, τσιγάρα και διέφυγαν.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com