Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Σε ιδιώτες και το αεροδρόμιο Μακεδονία

Έγγραφο του Γ. Στουρνάρα στη Βουλή για τα οικονομικά οφέλη
 

Τη θετική συμβολή που θα έχει τόσο στην εθνική οικονομία όσο και στην τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη της αξιοποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων, επισημαίνει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. Την επισήμανση αυτή έκανε σε έγγραφο του που διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης των βουλευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων Γιάννη Δημαρά και Γαβριήλ Αβραμίδη, σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του κρατικού αερολιμένα Θεσσαλονίκης.

Θεσσαλονίκη: Ολοκληρώθηκε η απορρύπανση του εργοταξίου «Βενιζέλου» του Μετρό

Βρέθηκε ποσότητα υδραργύρου χθες το βράδυ


Ολοκληρώθηκε το απόγευμα η διαδικασία απορρύπανσης στο εργοτάξιο «Βενιζέλου» του Μετρό Θεσσαλονίκης, όπου χθες εντοπίστηκε -για δεύτερη φορά από τον περασμένο Μάρτιο- μικρή ποσότητα υδραργύρου.

Δ. Θεσσαλονίκης: Από αύριο η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων


Αρχίζει από αύριο Τετάρτη 10 Οκτωβρίου η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων του διμήνου Ιουλίου-Αυγούστου από το δήμο Θεσσαλονίκης. Η διαδικασία καταβολής των επιδομάτων γίνεται πλέον μέσω των διατραπεζικών συστημάτων ΔΙΑΣ ΑΕ. Οι δικαιούχοι θα μπορούν να τα εισπράττουν μέσω του ειδικού λογαριασμού τους.


Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.gr   

Θεσσαλονίκη: Νέα παγκάκια από αύριο στην Β. Όλγας


Νέα παγκάκια θα αρχίσει να τοποθετεί από αύριο μετά το ιστορικό κέντρο επί της οδού Β. Όλγας ο δήμος Θεσσαλονίκης. Οι εργασίες θα αρχίσουν παρουσία του αντιδημάρχου Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων, Ανδρέα Κουράκη στις 9:00 το πρωί από την αριστερή πλευρά της οδού Β. Όλγας στη διασταύρωσή της με την οδό Μαρτίου και με κατεύθυνση προς την οδό Μπότσαρη.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.gr  

Θεσσαλονίκη: Αποκλεισμός του ΨΝΘ από εργαζόμενους - Πορεία διαμαρτυρίας στη Λαγκαδά

Αποκλεισμό των ταμείων αλλά και της εισόδου της Διοίκησης του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης (ΨΝΘ) από τις 7.00 έως τις 9.00 το πρωί και στη συνέχεια πορεία στη οδό Λαγκαδά πραγματοποίησαν εργαζόμενοι του νοσοκομείου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υποχρηματοδότηση της υγείας, καθώς και για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων για τις εφημερίες, τα νυχτερινά, τις εξαιρέσιμες και την μη καταβολή του θεραπευτικού κινήτρου.

Θεσσαλονίκη: Ξυλοκόπησαν αλλοδαπό και τον λήστεψαν

Θύμα ληστείας έπεσε τα ξημερώματα 22χρονος αλλοδαπός. Δύο άγνωστοι τον σταμάτησαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης κι αφού τον ξυλοκόπησαν, άρπαξαν 100 ευρώ που είχε πάνω του και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν. Το θύμα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης για την παροχή των πρώτων βοηθειών. Στο μεταξύ, την καταγγελία 58χρονης ιδιοκτήτριας καταστήματος ψιλικών στη
Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης ερευνούν οι αστυνομικές αρχές. Όπως κατήγγειλε, άγνωστος με την απειλή όπλου εισέβαλε χθες το βράδυ στην επιχείρησή της και αφαίρεσε από το ταμείο 100 ευρώ.


Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.gr 

Θεσσαλονίκη: Λαθραία τσιγάρα και ποτά βρέθηκαν σε παντοπωλείο

Λαθραία τσιγάρα και οινοπνευματώδη ποτά κατασχέθηκαν σε παντοπωλείο στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης. Από την αστυνομία συνελήφθησαν η 36χρονη ιδιοκτήτρια της επιχείρησης και ο 44χρονος υπάλληλός της. Σε έρευνα που έγινε στο κατάστημα και στο ΙΧ αυτοκίνητο της 36χρονης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2.814 πακέτα τσιγάρα και 58 φιάλες αλκοολούχων ποτών, που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης. Επίσης, κατασχέθηκε ένα πτυσσόμενο μαχαίρι και το χρηματικό ποσό των 220 ευρώ.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.gr

Κατάληψη του ΙΚΑ Αριστοτέλους από το ΠΑΜΕ

Κατάληψη του ΙΚΑ στην Αριστοτέλους πραγματοποιεί το ΠΑΜΕ αυτή την ώρα. Τα συνδικάτα του ΠΑΜΕ πραγματοποιούν αυτή τη στιγμή κατάληψη του καταστήματος του ΙΚΑ στην Αριστοτέλους με στόχο να διαμαρτυρηθούν για τα σκληρά νέα μέτρα την επίσκεψη της καγκελαρίου της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ στην Αθήνα, αλλά και για την υποχρηματοδότηση του χώρου της υγείας. Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχουν σημειωθεί επεισόδια.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.gr

Αυστηρά μέτρα και στη Θεσσαλονίκη λόγω... Μέρκελ

Σε κλοιό διαδηλωτών θα βρεθεί σήμερα και η Θεσσαλονίκη, εν όψει της επίσκεψης της καγκελαρίου της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ στην Αθήνα, ενώ από την πλευρά της η αστυνομία έχει λάβει αυστηρά μέτρα για την περιφρούρηση του γερμανικού προξενείου, αλλά και άλλων στόχων, όπως κτίρια και επιχειρήσεις γερμανικών συμφερόντων.

Μετρό: Έπιασαν πάλι δουλειά στην Ανάληψη

Ανάσα πήραν χτες όλοι όσοι μένουν και εργάζονται γύρω από το εργοτάξιο του μετρό στην περιοχή της Ανάληψης, καθώς είδαν τα συνεργεία να πιάνουν και πάλι δουλειά, μετά από έξι μήνες απόλυτης απραξίας.