Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Θεσσαλονίκη: «Μια Βαλίτσα Μουσική» στο δημοτικό θέατρο Κήπου



Με τη μουσικοθεατρική παράσταση «Μια Βαλίτσα Μουσική» που θα παρουσιάσει το Σάββατο 4 Αυγούστου, στις 21:15, στο δημοτικό θέατρο Κήπου το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο (ΔΗΠΕΘΕ) Καβάλας ολοκληρώνονται οι 30ες γιορτές ανοιχτού θεάτρου που διοργανώνει ο δήμος Θεσσαλονίκης.
Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Θοδωρής Αμπαζής, τις διασκευές των τραγουδιών ο Κρίστοφερ Μπάκα και ο Γιάννης Κανάκης, τα σκηνικά ο Γιώργος Μαστοράκης και ο Γιάννης Σταυρίδης και την επιμέλεια κίνησης η Τζένη Αργυρίου.
Παίζουν και τραγουδούν η Μαριάννα Κεσσόγλου, ο Ναπολέων Κουκουζίκας και η μικρή Έλλη Κανάκη. Παίρνουν μέρος οι μουσικοί Κρίστοφερ Μπάκα, Γιάννης Κανάκης, Νατάσσα Αλεξίου, Γιώργος Καραθανάσης και Πάνος Καραθανάσης.

Λίγα λόγια για το έργο:
Το σκηνικό είναι ένα πάρκο στο οποίο έχει καταλήξει μια τραγουδίστρια που μόλις απολύθηκε από το θέατρο στο οποίο εργαζόταν για πολλά χρόνια. Η μοναδική της περιουσία είναι πλέον μόνο μια βαλίτσα με αντικείμενα, παρτιτούρες, κοστούμια και αφίσες από παραστάσεις στις οποίες είχε συμμετάσχει στο παρελθόν. Μέσα στην απόγνωση της, ανοίγει τη βαλίτσα της και ανακαλεί μνήμες που την ωθούν να τραγουδήσει μόνη στο πάρκο και να αναβιώσει στιγμές από τα μιούζικαλ. Ένας μυστηριώδης ρακοσυλλέκτης τη βοηθάει να εξοικειωθεί με τη συνθήκη του πάρκου. Το φυσικό τοπίο του πάρκου γίνεται η νέα της σκηνή και συνειδητοποιεί ότι σε οποιαδήποτε συνθήκη κι αν βρίσκεται δε θα πάψει ποτέ να τραγουδάει. Το όλο εγχείρημα αποσκοπεί στο να παρουσιάσει τα γνωστά σε όλους τραγούδια σε συνθήκη αντίθετη από αυτή με την οποία είναι συνδεδεμένα στη συνείδηση του κόσμου (τη χλιδή του Broadway). Η 9χρονη Έλλη Κανάκη, που εμφανίζεται ως ανάμνηση της παιδικής ηλικίας της τραγουδίστριας, είναι η έκπληξη της παράστασης.
Οι τιμές των εισιτηρίων διαμορφώνονται στα 10 ευρώ (κανονικό) και στα 5 ευρώ (παιδικό, μαθητικό, ανέργων).

Ταμείο δημοτικού θεάτρου Κήπου, τηλέφωνο 2310 256775
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας 2510 220876

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου