Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: 1ο Φεστιβάλ Από-Δράση(ς)


Το 1ο Φεστιβάλ Από-Δράση(ς) αποτελεί μια πρωτοβουλία των 15 Μοτοσυκλετιστικών Συλλόγων του Ν. Θεσσαλονίκης αφιερωμένο στα παιδιά του Θεραπευτηρίου ΘΧΠ Αγίου Παντελεήμονος. Κυριακή 25 Νοεμβρίου στις 5 μμ στο Block 33 (περιοχή σφαγεία Θεσ/νικης) θα πραγματοποιηθούν μοτοβόλτες με όλων των ειδών τις μηχανές, συναυλίες, χορευτικά, θεατρικές παραστάσεις και πολλά άλλα!

Θεσσαλονίκη: Στις 22 Νοεμβρίου ανοίγει η Philoxenia


Περισσότεροι από 100 ξένοι εμπορικοί επισκέπτες, εκπρόσωποι σημαντικών τουριστικών φορέων από διάφορες χώρες, θα συμμετάσχουν στη διεθνή έκθεση τουρισμού Philoxenia 2012 που θα εγκαινιαστεί στις 22 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη από την υπουργό Τουρισμού, Ολγα Κεφαλογιάννη.

Θεσσαλονίκη: Κατασχέθηκαν δύο βουλγαρικά φορτηγά με ανακυκλώσιμα υλικά

«Μπλόκο» σε δύο φορτηγά αυτοκίνητα, με βουλγαρικές πινακίδες κυκλοφορίας, που ήταν φορτωμένα με ανακυκλώσιμα υλικά, έβαλαν οι διωκτικές αρχές της Θεσσαλονίκης. Άνδρες του ΣΔΟΕ και της Αστυνομίας σε κοινή επιχείρηση συνέλαβαν τους δύο Βούλγαρους οδηγούς. Όπως έγινε γνωστό, τα συγκεκριμένα υλικά -σιδηρικά και χαρτικά- προέρχονται από κάδους ανακυκλώσιμων υλικών και εκτιμάται ότι επρόκειτο να πωληθούν σε εγχώριες επιχειρήσεις - μάντρες σιδηρικών ή να μεταφερθούν στη Βουλγαρία. Κατά την έρευνα διαπιστώθηκαν φορολογικές και τελωνειακές παραβάσεις. Εξάλλου, οι διωκτικές αρχές ερευνούν επιχείρηση που εδρεύει στη Σίνδο Θεσσαλονίκης και φέρεται ότι αγόραζε συστηματικά τέτοιου είδους υλικά. Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι εξέδιδε εικονικά τιμολόγια.

Θεσσαλονίκη: Εκτός φυλακών ο Σαξώνης για την υπόθεση της υπεξαίρεσης


Αποφυλακίστηκε σήμερα, λόγω συμπλήρωσης του ανώτατου ορίου προσωρινής κράτησης, ο βασικός κατηγορούμενος για το οικονομικό σκάνδαλο στο δήμο Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Σαξώνης.

Θεσσαλονίκη: Σκληραίνει η κόντρα Αττικό Μετρό - εργαζομένων για την απεργία


Καταχρηστική θεωρεί η Αττικό Μετρό την απεργιακή κινητοποίηση τωνεργαζομένων, οι οποίοι, όπως σημειώνει, «αμείβονται, ειδικά στις σημερινές συνθήκες, πλουσιοπάροχα». Απαντώντας στις θέσεις που εξέφρασαν νωρίτερα οι εργαζόμενοι σε συνέντευξη Τύπου η Αττικό Μετρό έδωσε στη δημοσιότητα τα ακόλουθα στοιχεία:

Θεσσαλονίκη: Δωρεάν 2 τόνοι βιολογικά ακτινίδια στην Πολίχνη


Δύο τόνους φρέσκα βιολογικά ακτινίδια θα μοιραστούν στην Πολίχνη το Σάββατο 17 Νοεμβρίου. Η δράση θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 στις εγκαταστάσεις του πρώην δημαρχείου Πολίχνης (Θεόκλητου Καρυπίδη 2).

Για το... 2019 πάει το Μετρό Θεσσαλονίκης


Μετατίθεται και άλλο χρονικά η ολοκλήρωση της κατασκευής και η λειτουργία του Μετρό Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο εργαζομένων στα αρχαιολογικά έργα Χάρη Κυπριανίδη. Όπως είπε ο κ. Κυπριανίδης στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την απεργία των εργαζομένων, που έλαβε χώρα στο εργοτάξιο του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού, αν όλα πάνε ρολόι, στην καλύτερη των περιπτώσεων, το Μετρό θα ολοκληρωθεί κατασκευαστικά το 2018 και θα λειτουργήσει το 2019.

Θεσσαλονίκη: Καταγγελίες κατά της διοίκησης του ΑΠΘ


Σπατάλες και υποκρισία καταλόγισαν στις πρυτανικές αρχές του Αριστοτελείου πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το σωματείο των εργολαβικών υπαλλήλων του πανεπιστημίου και η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι παρουσίασαν σε συνέντευξη τύπου λίστα με εφτά ονόματα εργολαβικών και διοικητικών υπαλλήλων που λάμβαναν επί έξι μήνες επιπλέον χρήματα από αυτά που προέβλεπαν οι συμβάσεις με την εργολαβική εταιρεία.

Θεσσαλονίκη: Αντιμέτωπο με κίνδυνο αναστολής λειτουργίας το ΚΕΑΤ

Αντιμέτωπο με τον κίνδυνο αναστολής της λειτουργίας του βρίσκεται το παράρτημα του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) στη Θεσσαλονίκη, λόγω της καθυστέρησης του διορισμού διοικητή. Το παραπάνω επισημαίνεται σε επιστολή του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών- Περιφερειακή Ένωση Κεντρικής Μακεδονίας προς τον υφυπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Θεσσαλονίκη: Πορεία εργαζομένων στο ΥΜΑΘ


Συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου και πορεία στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης πραγματοποίησαν εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της τρίωρης στάσης εργασίας, που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ την ημέρα της πανευρωπαϊκής δράσης των συνδικάτων κατά των μέτρων λιτότητας.

Θεσσαλονίκη: Μπλέ κύκλο σχημάτισαν στην πλατεία Αριστοτέλους δεκάδες φοιτητές


Έναν μπλε κύκλο σχημάτισαν στην πλατεία Αριστοτέλους δεκάδες φοιτητές με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σακχαρώδους Διαβήτη, ενώ εκατοντάδες Θεσσαλονικείς ενημερώθηκαν για την νόσο και έκαναν δωρεάν μετρήσεις σακχάρου, στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσε η Διαβητολογική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος (ΔΕΒΕ).

Θεσσαλονίκη: Συνεχίζονται οι καταλήψεις σε δήμους, περιφέρειες και αποκεντρωμένες διοικήσεις


Την κατάληψη στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης θα συνεχίσουν αύριο και μεθαύριο οι εργαζόμενοι που τίθενται σε διαθεσιμότητα. Συγκεκριμένα, με βάση τις διατάξεις του μεσοπρόθεσμου προγράμματος που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως προβλέπεται η αποχώρηση 114 υπαλλήλων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης από το σύνολο των 1900 εργαζομένων σε αυτήν.

Οκτώ συλλήψεις σε καταυλισμό αθίγγανων στα Διαβατά Θεσσαλονίκης

Οκτώ άτομα συνελήφθησαν, μέχρι στιγμής, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης που βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί σε οικισμό αθίγγανων στα Διαβατά Θεσσαλονίκης. Όπως έγινε γνωστό, οι συλληφθέντες ανήκουν σε δύο εγκληματικές οργανώσεις -πέντε στη μία και τρεις στην άλλη- που εμπλέκονται σε υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών. Εκτός από πλήθος κλοπιμαίων, οι αστυνομικοί κατάσχεσαν ένα καλάζνικοφ και μία καραμπίνα. Από την πορεία της αστυνομικής έρευνας δεν αποκλείεται να προκύψουν νέες συλλήψεις ή εμπλοκή των συλληφθέντων σε άλλα αδικήματα.

Θεσσαλονίκη: Κουμπαράδες από ανακυκλώσιμα υλικά για το παιδικό χωριό SOS


Με ένα οκτάστιχο-προτροπή που αναρτήθηκε σε ιστολόγιο, περισσότερες από 100 γυναίκες από όλη την Ελλάδα ένωσαν τις δημιουργικές τους δυνάμεις και έφτιαξαν μόνες τους ευφάνταστους κουμπαράδες για το παιδικό χωριό SOS, στο Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης. Το οκτάστιχο έχει ως εξής: «Αφού χρήμα δεν έχουμε/ ή όπως λέν παράδες/ κόντρα στην κρίση φιάχνουμε/ στη ΔΡΑΣΗ κουμπαράδες.../ Ό,τι ανακυκλώνεται/ το χρησιμοποιούμε/ για ένα σκοπό το κάνουμε/ κι όλες μαζί μπορούμε...».