Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Τριήμερο εκδηλώσεων «Future Library» από τον Δ. Θεσσαλονίκης


Ανοίγουν τις πόρτες τους στο κοινό και συστήνονται εκ νέου οι τέσσερις Βιβλιοθήκες του δήμου Θεσσαλονίκης στις 12 και 13 Νοεμβρίου. Οι βιβλιοθήκες ανακαινίστηκαν πλήρως το Σεπτέμβριο φέτος, μέσω του προγράμματος «Future Library» (βιβλιοθήκη του μέλλοντος) και με τη χρηματοδότηση του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Δ. Θεσσαλονίκης: Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για το σήμα κατοίκου


Στο πλαίσιο του μέτρου της ελεύθερης στάθμευσης με την παραχώρηση Σήματος Κατοίκου στους μόνιμους κατοίκους του κέντρου ο δήμος Θεσσαλονίκης θα προχωρήσει στην εφαρμογή του μέτρου και το 2013.

Θεσσαλονίκη: Φθηνά προϊόντα ξανά σε Νεάπολη-Συκιές


Συνεχίζει ο δήμος Νεάπολης - Συκεών στη Θεσσαλονίκη την προμήθεια στους καταναλωτές απευθείας από τους παραγωγούς βασικών ειδών διατροφής σε χαμηλές τιμές και άριστη ποιότητα. Η πρωτοβουλία του δήμου άρχισε από τον περασμένο Μάρτιο στο πλαίσιο του δημοτικού δικτύου κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης, με πρωτοφανή ανταπόκριση περίπου 7.000 οικογενειών και από τις τέσσερις δημοτικές ενότητες Συκεών, Νεάπολης, Αγίου Παύλου και Πεύκων.

Θεσσαλονίκη: Κόκκινη τηλεφωνική γραμμή για τα έργα του δήμου


Η καθιέρωση «Κόκκινης τηλεφωνικής Γραμμής» μεταξύ δήμου Θεσσαλονίκης και Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας προκειμένου να επιλύονται έγκαιρα τα προβλήματα που παρατηρούνται στην πόλη εξαιτίας των εργασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη σε δημοτικούς κοινόχρηστους χώρους, οδούς και πεζοδρόμια, αποφασίστηκε χθες κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του αντιδημάρχου Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων Ανδρέα Κουράκη.

Δ. Θεσσαλονίκης: Ελληνοβουλγαρική συνεργασία για την δια βίου μάθηση

Τη συμμετοχή του δήμου σε εταιρική συνεργασία στο πλαίσιο του προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα-Βουλγαρία 2007-2013», ενέκρινε στην 26η Τακτική Συνεδρίαση του το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

Θεσσαλονίκη: Κινητοποιήσεις εργαζομένων στο μετρό


Συγκέντρωση στο εργοτάξιο της Ανάληψης και πορεία ως το δημαρχείο Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν μέλη του σωματείου εργαζομένων στον Κατασκευαστικό Τομέα του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Θεσσαλονίκη: Ολοκληρώθηκαν με παράταση οι εκλογές στο ΑΠΘ


Με μία ώρα παράταση ολοκληρώθηκε η ηλεκτρονική ψηφοφορία στο Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για την ανάδειξη των οχτώ εσωτερικών μελών του Συμβουλίου διοίκησης. Η ηλεκτρονική κάλπη έκλεισε στις 16.00 αντί στις 15.00, που είχε οριστεί αρχικά από την εφορευτική επιτροπή, μετά από αίτημα ψηφοφόρων και λαμβάνοντας υπόψη την μεγάλη κινητικότητα στο ηλεκτρονικό σύστημα από τους ψηφοφόρους που συμμετείχαν μέχρι και την τελευταία στιγμή. Συμμετείχε ποσοστό μεγαλύτερο του 75% του εκλογικού σώματος (1.580 από περίπου 2.000 μέλη ΔΕΠ).

Θεσσαλονίκη: Δωρεάν και δημόσιες αστικές μεταφορές ζητά το ΠΑΜΕ


Συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου και πορεία μέχρι τα γραφεία του ΟΑΣΘ στην οδό Παπαναστασίου πραγματοποίησαν επιβιβαζόμενοι σε αστικά λεωφορεία, μέλη του ΠΑΜΕ και των «Λαϊκών Επιτροπών», διεκδικώντας δωρεάν μεταφορά με τις αστικές συγκοινωνίες για ανέργους, μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές.

Θεσσαλονίκη: Εργασίες για τη συντήρηση αντιπυρικών δρόμων στο περιαστικό δάσος

Κλειστές από αύριο οι είσοδοι στα σημεία «Γέφυρα Περραιβού» και «Γανιώτη»


Εργασίες κατασκευής τεχνικών έργων σε δασικούς αντιπυρικούς δρόμους εντός του περιαστικού δάσους της Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιούνται από αύριο μέχρι τις 20 Νοεμβρίου. Για το λόγο αυτό θα παραμείνουν κλειστές οι είσοδοι στα σημεία «Γέφυρα Περραιβού» και «Γανιώτη». Οι εργασίες θα γίνουν στους δασικούς δρόμους Γέφυρα Περραιβού - Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου και Γανιώτη – Μπαρμπαγιώργη με σκοπό την αντιπυρική προστασία του δάσους.

Δ. Θεσσαλονίκης: Επιχείρηση-σκούπα κατά της πειρατείας ανακυκλώσιμων υλικών


Επιχείρηση-σκούπα του δήμου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του φαινομένου της πειρατείας των μπλε κάδων και της απελευθέρωσης-ευταξίας των κοινόχρηστων χώρων που μετατρέπονται σε ανθυγιεινές εστίες παράνομης διαμονής, πραγματοποιήθηκε αιφνιδιαστικά σήμερα, τις πρώτες πρωινές ώρες στην περιοχή πλησίον του Μεγάρου Μουσικής και του Ποσειδώνιου Αθλητικού κέντρου.

Θεσσαλονίκη: Στάση εργασίας στα δημόσια νοσοκομεία

Στάση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα από τις 11.00 έως τις 15.00 οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας. Οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν στις 12.00 το μεσημέρι συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της 3ης και 4ης ΥΠΕ.

Θεσσαλονίκη: Μαφιόζικη εκτέλεση 37χρονου ομογενούς

Σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών παραπέμπει η μαφιόζικη εκτέλεση 37χρονου ομογενούς από τη Γεωργία. Το πτώμα του βρέθηκε χθες το πρωί από διερχόμενο πεζό σε παράπλευρο δρόμο της Εγνατίας Οδού, στο ύψος του Λαγκαδά. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, έφερε τραύμα από πυροβόλο όπλο στο κεφάλι. Έρευνες για την εξιχνίαση της υπόθεσης διενεργεί η ασφάλεια Θεσσαλονίκης, που εξετάζει πρόσωπα του περιβάλλοντος του θύματος.