Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Παραμένει το πρόβλημα εναπόθεσης των βιομηχανικών στερεών αποβλήτων


Σοβαρό παραμένει το πρόβλημα εναπόθεσης των επικίνδυνων και μη βιομηχανικών στερεών αποβλήτων στο νομό Θεσσαλονίκης, όπως επισήμαναν οι συμμετέχοντες σε αποψινή εκδήλωση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ).

Θεσσαλονίκη: «Τα Ελληνικά Τέρατα» στο Μακεδονικό Μουσείο


Από την 1η Νοεμβρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης θα πραγματοποιηθεί η έκθεση γλυπτών «Τα Ελληνικά Τέρατα» (The Greek Monsters). Η έκθεση εντάσσεται στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στον άξονα της Νεανικής Επιχειρηματικότητας.

Θεσσαλονίκη: Για 14η μέρα η δίκη για την υπεξαίρεση στον κεντρικό δήμο


Με καταθέσεις δημοτικών υπαλλήλων συνεχίστηκε για 14η μέρα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης η δίκη για το οικονομικό σκάνδαλο στο δήμο Θεσσαλονίκης.

Θεσσαλονίκη: Συνέχιση της λειτουργίας του νοσοκομείου «Παναγία» ζητούν δήμαρχοι

Μέχρι να ολοκληρωθεί η νέα πτέρυγα του «Αγιος Παύλος»


Τη συνέχιση της λειτουργίας και την αναβάθμιση του νοσοκομείου «Παναγία», το οποίο έχει ενοποιηθεί με το νοσοκομείο «Άγιος Παύλος», μέχρι την κατασκευή και λειτουργία της νέας πτέρυγας στο χώρο του «Άγιος Παύλος» ζητούν οι δήμαρχοι Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης, Θέρμης Θόδωρος Παπαδόπουλος, Θερμαϊκού Γιάννης Αλεξανδρής και Πυλαίας-Χορτιάτης Ιγνάτιος Καϊτετζίδης.

Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο ο βασικός κατηγορούμενος κυκλώματος τοκογλύφων


Στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης νοσηλεύεται από τα ξημερώματα ο 35χρονος Ελληνοσύρος βασικός κατηγορούμενος κυκλώματος εκβιαστών και τοκογλύφων που εξαρθρώθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Θεσσαλονίκη: Συνεχίζεται η απεργία των εργαζομένων στις εργολαβίες του ΑΠΘ


Τη συνέχιση της απεργίας τους και της κατάληψης του κτιρίου διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αποφάσισαν σήμερα οι εργολαβικοί υπάλληλοι του ιδρύματος στη γενική τους συνέλευση.

Θεσσαλονίκη: Έφηβοι δημιουργοί εκθέτουν στην «Τeenage Αngst»


Για 2η συνεχή χρονιά πραγματοποιείται η έκθεση «Τeenage Αngst» με έργα νέων δημιουργών από όλη τη χώρα, ηλικίας 15 έως 18 ετών, η οποία διοργανώνεται από τη διεύθυνση Πολιτισμού του δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το μη κερδοσκοπικό φορέα «ΔΥΝΑΜΟ project – space».

Θεσσαλονίκη: Σεμινάρια υφαντικής για ενήλικες στην Άνω Πόλη


Σειρά σεμιναρίων γύρω από την υφαντική τέχνη με την εκπαιδευτικό Νανά Τσοσκούνογλου – Μισοπολινού θα ξεκινήσει την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου στην περιφερειακή δημοτική βιβλιοθήκη της Άνω Πόλης (Κρίσπου 7), τα οποία διοργανώνει ο δήμος Θεσσαλονίκης. Τα σεμινάρια που απευθύνονται σε ενήλικες θα πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη κατά τις ώρες 17:00 έως 20:00 (με εξαίρεση την 6η Δεκεμβρίου 2012) και θα διαρκέσουν έως τις 18 Απριλίου 2013.

Θεσσαλονίκη: Οι φοιτητές του ΑΠΘ για την αναβάθμιση του δημόσιου χώρου


Η δημόσια παρουσίαση του εργαστηρίου Συμμετοχικού Σχεδιασμού «Είμαι Πολίτης και Όχι Απλά Κάτοικος» θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 19:30 στο κέντρο Αρχιτεκτονικής του δήμου Θεσσαλονίκης (Αγγελάκη 13). Στον ίδιο χώρο στο ισόγειο του κτιρίου θα εκτεθούν οι σχεδιαστικές προτάσεις των φοιτητών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για την αναβάθμιση του δημόσιου χώρου.

Θεσσαλονίκη: Τρεις συλλήψεις στους Αμπελόκηπους για λαθραία τσιγάρα


Συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι τρεις ομογενείς ηλικίας 55, 52 και 32 ετών αντίστοιχα, στην περιοχή των Αμπελοκήπων για κατοχή λαθραίων τσιγάρων. Ειδικότερα, σε αστυνομική έρευνα ΙΧ αυτοκινήτου στο οποίο επέβαινε ένας 55χρονος άνδρας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.740 πακέτα τσιγάρα τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.

Θεσσαλονίκη: Επιστημονική ημερίδα «Το παιδί μου, ένας ξένος: Σύνδρομο γονικής Αλλοτρίωσης - Αποξένωσης»


Επιστημονική ημερίδα με θέμα «Το παιδί μου, ένας ξένος: Σύνδρομο Γονικής Αλλοτρίωσης - Αποξένωσης» θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική δημοτική βιβλιοθήκη (Εθνικής Αμύνης 27) την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου. Την ημερίδα διοργανώνει ο δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το σύλλογο για την ανδρική και πατρική αξιοπρέπεια (ΣΥΓΑΠΑ) και εντάσσεται στο θεματικό κύκλο «Βιβλιοθήκες και παιδί». Οι εργασίες θα ξεκινήσουν στις 18:00 και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Θεσσαλονίκη: Γιορτή του κάστανου στο δήμο Θέρμης


Με άφθονα κάστανα, εδέσματα, κρασί, πολύ χορό και γλέντι πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Λιβάδι του νέου δήμου Θέρμης η γιορτή τουκάστανου, την οποία διοργανώνει στις 4 Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λιβαδιωτών.

Θεσσαλονίκη: Συμβολική μετονομασία της οδού Κ. Μερκουρίου

Σε μια συμβολική μετονομασία της οδού Κ. Μερκουρίου σε οδό «30ης Οκτωβρίου 1944» στη Θεσσαλονίκη προχώρησαν το μεσημέρι τρεις αυτοδιοικητικές παρατάξεις και οι επικεφαλής τους, Τρ. Μηταφίδης, Γ. Θεοδωρόπουλος και Μ. Τρεμόπουλος.

Στο «Δίκτυο Μαρτυρικών Πόλεων» η Θεσσαλονίκη


Στο «Δίκτυο Μαρτυρικών Πόλεων 1940 – 1945» εντάχθηκε ο δήμος Θεσσαλονίκης, καθώς δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης το προεδρικό διάταγμα σχετικά με την αποδοχή του αιτήματος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Η αφόρητη μοναξιά του Παναγιώτη Ψωμιάδη


«Περασμένα μεγαλεία» για τον Παναγιώτη Ψωμιάδη που προχτές παρακολούθησε την παρέλαση μόνος απέναντι από την εξέδρα των επισήμων, ενώ την περασμένη Παρασκευή επίσης μόνος του κατέθεσε στεφάνι προς τιμήν των πεσόντων στον αγώνα κατά των κατακτητών.