Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Θεσσαλονίκη: Φιλανθρωπική συναυλία στο Θέατρο Γης


Μουσική συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Αυγούστου και ώρα 21:00 στο Θέατρο Γης με τον Γιάννη Πλούταρχο. Τα έσοδα της μουσικής εκδήλωσης θα διατεθούν εξ’ ολοκλήρου για την οικονομική ενίσχυση 37χρονης ασθενούς, η οποία πάσχει από καρκίνο και είναι μητέρα δύο ανήλικων παιδιών. Τηλέφωνα επικοινωνίας σχετικά με την διάθεση και προπώληση των εισιτηρίων: 2310-397314 και 2310-397330.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com 

Θεσσαλονίκη: Φορτίο με λαθραία τσιγάρα στο λιμάνι



Κοντέινερ με λαθραία τσιγάρα εντόπισαν οι τελωνειακοί στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Άνδρες του τμήματος Δίωξης του Β' Τελωνείου εντόπισαν σε κοντέινερ που είχε φτάσει από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα περισσότερα από 400.000 πακέτα τσιγάρα, ενώ οι διαφυγόντες δασμοί υπολογίζονται ότι ξεπερνούν τα 2 εκατομμύρια ευρώ. Όπως έγινε γνωστό, ο τελικός προορισμός του παράνομου φορτίου ήταν η Βουλγαρία. Στα παραστατικά του έγγραφα αναγράφονταν ότι μετέφερε τσάντες και βαλίτσες.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Θεσσαλονίκη: Την Τρίτη 21 Αυγούστου τα «18α Μερκούρεια»




Την έναρξη ενός δυναμικού πολιτιστικού διμήνου στο δήμο Νεάπολης-Συκεών σηματοδοτούν τα «18α ΜΕΡΚΟΥΡΕΙΑ» τα οποία κάνουν πρεμιέρα την ερχόμενη Τρίτη 21 Αυγούστου για να ακολουθήσουν σχεδόν ταυτόχρονα τα «Θεοτόκια 2012» και τη «Βαλκανική Πλατεία 2012».

Στη μεγάλη γιορτή του θεάτρου και του πολιτισμού, η οποία διοργανώνεται για 18η συνεχή χρονιά στο δημοτικό Θέατρο «Μάνος Κατράκης» (21-30 Αυγούστου), τις φετινές θεατρικές τους παραγωγές θα παρουσιάσουν τέσσερα Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα (ΔΗΠΕΘΕ), όπως επίσης και οι δυο δημοτικές σκηνές του δήμου Νεάπολης-Συκεών. Μεγάλες απούσες φέτος οι κρατικές σκηνές (Εθνικό Θέατρο, ΚΘΒΕ) οι οποίες τελικά δήλωσαν αδυναμία να ανταποκριθούν για τεχνικούς λόγους, παρά του ότι αρχικά είχε εξασφαλιστεί η συμμετοχή τους.

«Πιστοί και σταθεροί σε αυτό που αποφασίσαμε προς τιμήν της Μελίνας Μερκούρη με βάση το όραμά της για την πολιτιστική αποκέντρωση, διοργανώνουμε για ακόμη μία χρονιά τα «Μερκούρεια» με στόχο να διατηρήσουμε ζωντανό το βήμα ανάδειξης των δημοτικών σκηνών που τόσο το χρειάζονται», δήλωσε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος αναμένεται να αναφερθεί αναλυτικά στο θεσμό και στη φετινή διοργάνωση κατά τη συνέντευξη Τύπου την ερχόμενη Δευτέρα 20 Αυγούστου.

Συγκεκριμένα η συνέντευξη θα δοθεί στις 12 το μεσημέρι στο πολιτιστικό κέντρο της δημοτικής ενότητας Συκεών (Κομνηνών 38), παρουσία και συντελεστών παραστάσεων.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com