Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Δ. Πυλαίας-Χορτιάτη: Συνάντηση του δημάρχου με εκπρόσωπο της ομογένειας της Αυστραλίας

Πρόταση για την αδελφοποίηση του δήμου με το δήμο Monash της Μελβούρνης


Με τον πρόεδρο της Ένωσης του Ελληνικού Πολιτιστικού Συμβουλίου της Μελβούρνης, Παύλο Μαυρουδή, συναντήθηκε σήμερα το πρωί στο γραφείο του ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, σε μια εθιμοτυπικού χαρακτήρα επίσκεψη του εκπροσώπου μεγάλου τμήματος της ομογένειας της Αυστραλίας στο δήμο.


Ο κ. Μαυρουδής είναι ενεργό μέλος της ομογενειακής κοινότητας με πλούσια δράση σε πρωτοβουλίες ενίσχυσης των δεσμών της ομογένειας με την Ελλάδα. Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν η οικονομική και κοινωνική κρίση που βιώνει η χώρα, οι μεγάλες περικοπές της χρηματοδότης των δήμων από τον κρατικό προϋπολογισμό και το σύγχρονο μεταναστευτικό ρεύμα χιλιάδων ελλήνων προς την Αυστραλία για αναζήτηση εργασίας.

Ο κ. Μαυρουδής αφού διαβεβαίωσε τον δήμαρχο πως η ελληνική κρίση αγγίζει την ευαισθησία των ομογενών, ενημέρωσε τον δήμαρχο για αρκετές πρωτοβουλίες συλλόγων και φορέων της ομογένειας της Αυστραλίας με σκοπό να βοηθήσουν τη χώρα μας, έκανε μια σύντομη αναφορά στα νέα της ομογένειας, προσκάλεσε τον δήμαρχο στην Μελβούρνη τον Νοέμβριο για τις εορταστικές εκδηλώσεις των 100 χρόνων της Απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης και τέλος επανέφερε την πρότασή του για την αδελφοποίηση του δήμου Πυλαίας –Χορτιάτη με τον δήμο Monash της Μελβούρνης, στον οποίο κατοικούν χιλιάδες Έλληνες.

Ο δήμαρχος αφού ευχαρίστησε θερμά τον κ. Μαυρουδή για την πρωτοβουλία της συνάντησης και για τη στήριξη των ομογενών μας στον αγώνα της ελληνικής κοινωνίας , υποσχέθηκε να δουν από κοινού στο προσεχές διάστημα το θέμα της αδελφοποίησης των δύο δήμων αλλά και άλλες διμερείς πρωτοβουλίες που μπορούν να ενισχύσουν τους δεσμούς των δύο πόλεων.

Μετά το τέλος της επίσκεψης ο κ. Καϊτεζίδης δήλωσε σχετικά: «Η επίσκεψη του κ. Μαυρουδή στο δήμο μας, παρά τον εθιμοτυπικό της χαρακτήρα, ήταν ουσιαστική και πολύ ενδιαφέρουσα. Συζητήσαμε μια σειρά θεμάτων της επικαιρότητας και ανταλλάξαμε απόψεις για ζητήματα που απασχολούν τις κοινωνίες που ζούμε. Ο κ. Μαυρουδής μας μετέφερε αρκετή από την αισιοδοξία των Ελλήνων της Αυστραλίας και ένα μήνυμα στήριξης που είναι ανεκτίμητο σε αυτούς τους καιρούς. 


Η πρότασή του για την αδελφοποίηση του δήμου μας με το δήμο Monash της Μελβούρνης όπου ο Ελληνισμός είναι πολυπληθής και δημιουργικός, μας τιμά ιδιαιτέρως και ήδη τη συζητούμε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, ενώ συμφωνήσαμε να δούμε και άλλες πρωτοβουλίες που θα μπορούσαμε να αναπτύξουμε με τη συνδρομή ομογενειακών σωματείων. Το πιο αισιόδοξο μήνυμα αυτών των συναντήσεων είναι πως η καρδιά της Ελλάδας χτυπά παντού» .

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου