Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Η Θεσσαλονίκη στο φεστιβάλ Άρδα του Έβρου



Η ομάδα εργασίας του δήμου Θεσσαλονίκης για τη «Θεσσαλονίκη - Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014» συμμετέχει στις εκδηλώσεις του φεστιβάλ Άρδα στον Έβρο, από 25 έως 30 Ιουλίου, παρέχοντας πληροφορίες για τον σχεδιασμό δράσεων της νεολαίας με επίκεντρο την ευρωπαϊκή προοπτική της πόλης.
Επικεφαλής της αποστολής του δήμου είναι ο πρόεδρος της ομάδας εργασίας, δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Ελευθεριάδης, ο οποίος με τα υπόλοιπα μέλη θα συναντηθεί με δημάρχους και στελέχη των δήμων Καβάλας, Δράμας, Ξάνθης, Κομοτηνής, Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας.
Σήμερα Τετάρτη στις 21:00, στο Φεστιβάλ Άρδα,  πριν την έναρξη της κεντρικής συναυλίας θα πραγματοποιηθεί η επίσημη παρουσίαση της «Θεσσαλονίκης –Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014».
Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα λειτουργήσει ενημερωτικό περίπτερο (info kiosk) όπου θα διανέμονται ενημερωτικά φυλλάδια και θα παρέχονται πληροφορίες για το θεσμό της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας, για τη διαδικασία υποβολής προτάσεων συμμετοχής στο πλαίσιο του θεσμού, καθώς και πληροφορίες για τον υπάρχοντα σχεδιασμό δράσεων από τα μέλη της ομάδας εργασίας.
Ειδικοί σε θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής για τη νεολαία θα οργανώσουν ημερίδες με παρουσιάσεις και συζητήσεις για τους άξονες της ευρωπαϊκής πολιτικής για τη νεολαία, ενώ εκπαιδευτές μη τυπικής μάθησης και εκπαιδευτικοί θα πραγματοποιήσουν σεμινάρια, διαδραστικά παιχνίδια και θεματικά εργαστήρια για επίκαιρα θέματα που απασχολούν τους νέους όπως, ανεργία, κοινωνική ένταξη, συμμετοχή στα κέντρα λήψης αποφάσεων, καθώς και άσκηση επιρροής του νεανικού λόγου στη διαμόρφωση πολιτικής για τους νέους στην Ελλάδα και την Ευρώπη.
Το φεστιβάλ Άρδα πραγματοποιείται στις όχθες του ομώνυμου  ποταμού εδώ και 18 χρόνια και συγκεντρώνει χιλιάδες νέων ανθρώπων που παρακολουθούν συναυλίες, εικαστικά δρώμενα, αθλητικές εκδηλώσεις και εκπαιδευτικά εργαστήρια.
Στο φετινό πρόγραμμα ξεχωρίζουν οι μουσικές εκδηλώσεις γνωστών καλλιτεχνών όπως του Βασίλη Παπακωνσταντίνου, της Ελένης Τσαλιγοπούλου, της Ελένης Βιτάλη, του Θάνου Μικρούτσικου, του Γιάννη Κούτρα, του Χρήστου Μόραλη, του Γιάννη Χαρούλη, του Θανάση Παπακωνσταντίνου, του Μπάμπη Στόκα και άλλων.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου