Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Νυκτερινός ημιμαραθώνιος την Κυριακή 21 Οκτωβρίου


Αγώνας δρόμου τις απογευματινές και βραδινές ώρες θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης την Κυριακή 21 Οκτωβρίου. Οι δρομείς θα τρέξουν είτε τον ημιμαραθώνιο (21 χιλιόμετρα) είτε 5 χιλιόμετρα στους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Μ.Ε.Α.Σ. ΤΡΙΤΩΝ, σε συνεργασία με το δήμο Θεσσαλονίκης και την υποστήριξη των θεσμικών φορέων της πόλης. Θα είναι η πρώτη διοργάνωση που οι δρομείς θα ξεκινήσουν με το ηλιοβασίλεμα και θα τερματίσουν βράδυ στον Λευκό Πύργο.


Αφετηρία - διαδρομή - τερματισμός
 - Ημιμαραθώνιος: Αφετηρία επί της Λεωφόρου Νίκης και τερματισμός στον Λευκό Πύργο. Ώρα Εκκίνησης: 17:40

Η διαδρομή του Ημιμαραθωνίου ακολουθεί τις οδούς: Λεωφόρος Νίκης, Λεωφ. Μεγ. Αλεξάνδρου, Παρασκευοπούλου, Λεωφ. Βασ. Όλγας, Λεωφ. Βασ. Γεωργίου, Ανδρονίκου, Τσιμισκή, Πολυτεχνείου, Λεωφ. Κουντουριώτου, Σαλαμίνος, Λεωφ. Νίκης, όπου οι αθλητές τερματίζουν μπροστά στον Λευκό Πύργο, μετά από τρεις γύρους

  - 5 χλμ: Αφετηρία από το δημαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης και τερματισμός στον Λευκό Πύργο. Εκκίνηση: 18:00
 

Η διαδρομή των 5χλμ. ακολουθεί τις οδούς: Λεωφ. Βασ. Γεωργίου, Ανδρονίκου, Τσιμισκή, Πολυτεχνείου, Λεωφ. Κουντουριώτου, Σαλαμίνος, Λεωφ. Νίκης, όπου οι συμμετέχοντες τερματίζουν μπροστά στον Λευκό Πύργο (όλη η διαδρομή συντρέχει τη διαδρομή του Ημιμαραθωνίου, έχοντας κοινό σημείο τερματισμού τον Λευκό Πύργο).

«Οργανώνουμε για πρώτη φορά νυκτερινό αγώνα δρόμου στη Θεσσαλονίκη και τον αφιερώνουμε στην προσπάθεια της οργάνωσης Α21 -ενάντια στην ανθρώπινη δουλεία- και στους Θεσσαλονικείς αθλητές του Σπάρταθλου που αναδεικνύουν το μεγαλείο του αθλητικού ιδεώδους με την τεράστια δοκιμασία της ανθρώπινης αντοχής και του ψυχικού σθένους τους! Ταυτόχρονα δείχνουμε μια άλλη όψη του ιστορικού κέντρου της πόλης στους δρομείς, στους επισκέπτες και τους πολίτες», δήλωσε η αντιδήμαρχος Νεότητας, Αθλητισμού και Εθελοντών Μαρία Πασχαλίδου.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στη διεύθυνση «www.thesshalfmarathon.org» και «www.thesshalfmarathon.org/gr», καθώς και στο mail «info@thesshalfmarathon.org».


Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου