Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Παραδίδεται αύριο η Παιδική Χαρά Ραιδεστού στους πολίτες


Παραδίδεται αύριο στους δημότες η Παιδική Χαρά Ραιδεστού που βρίσκεται στην 1η δημοτική κοινότητα, καθώς ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανάπλασης στο πλαίσιο της χορήγησης πιστοποιητικού ποιότητας και ασφάλειας στις 23 Παιδικές Χαρές του δήμου Θεσσαλονίκης. Η παράδοση θα γίνει στις 9 το πρωί, παρουσία του αντιδημάρχου Αστικού Σχεδιασμού Πολεοδομίας και Δικτύων, Ανδρέα Κουράκη.

Το συνολικό έργο περιλαμβάνει παρεμβάσεις σε Παιδικές Χαρές των Α΄,Γ΄ και Δ΄ δημοτικών κοινοτήτων. Η δαπάνη κατά τη μελέτη του έργου είναι 82.482,55 ευρώ και εντάσσεται στο τεχνικό πρόγραμμα και στον προϋπολογισμό του δήμου Θεσσαλονίκης του έτους 2012.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, η Παιδική Χαρά Ραιδεστού διαθέτει πιστοποιητικό ποιότητας και ασφάλειας που διασφαλίζει ότι πληρεί όλες τις νέες προϋποθέσεις και τις τεχνικές προδιαγραφές για τη λειτουργία της χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια και η υγεία των παιδιών. Βρίσκεται εντός του πάρκου της συμβολής των οδών Ραιδεστού και Κεραμέως. Αφορά παιδιά μικρών ηλικιακών ομάδων, τοποθετήθηκαν τα παιχνίδια ελεφαντάκι – τσουλήθρα και τραμπάλα, κούνια και δύο ζωάκια με ελατήριο. Κατασκευάστηκαν εκ νέου δύο πέτρινα καθιστικά και μια πέτρινη βρύση. Το δάπεδο καλύφθηκε με ελαστικά πλακίδια 50x50x4 cm.

«Οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις έχουν διπλό στόχο», σημειώνει ο κ. Κουράκης: «Ο πρώτος στόχος είναι να βελτιωθεί η υλικοτεχνική υποδομή τους, με την αντικατάσταση παλιών και φθαρμένων παιχνιδιών και δαπέδων, με τη δημιουργία περιφράξεων, φωτίζοντας το χώρο, βελτιώνοντας το πράσινο, τοποθετώντας παγκάκια καθώς και κάδους ανακύκλωσης και απορριμμάτων. Ο δεύτερος στόχος είναι να αποκτήσουν ταυτότητα, και εκπαιδευτικό χαρακτήρα με την εφαρμογή χρήσεων ανακύκλωσης, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και με σεβασμό προς το περιβάλλον».


Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου