Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Από σήμερα η 11η έκθεση Τεχνολογίας του 6ου γυμνασίου

Το Μπιγκ Μπεν, μία σεληνιακή βάση, έναν ρωσικό ναό, γέφυρες και ιγκλού κατασκεύασαν μαθητές


Το Μπιγκ Μπεν φτιαγμένο από ξυλάκια, ένα ιγκλού από φελιζόλ, όπως επίσης και το Βασιλικό Θέατρο Θεσσαλονίκης, ένα παραμυθένιο εργοστάσιο σοκολάτας, έναν ρωσικό ναό, μία πολιορκητική μηχανή, ένα χιονοδρομικό κέντρο, μία πλαζ και πολλές ακόμη εντυπωσιακές κατασκευές θα έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν όσοι επισκεφτούν την 11η έκθεση Τεχνολογίας του 6ου γυμνασίου Θεσσαλονίκης.


Στη συγκεκριμένη έκθεση, που στήθηκε από μαθητές και μαθήτριες στο χώρο του σχολείου (Ομήρου 2-4, περιοχή Ιπποκρατείου), θα εκτίθενται από σήμερα το πρωί έως και τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου περισσότερα από 70 ατομικά έργα και έξι ομαδικά, όλα φτιαγμένα από κάθε είδους απλά υλικά.

Τα έργα κατασκευάστηκαν από μαθητές της Α' και Β' τάξης του 6ου γυμνασίου, ανάμεσά τους και δύο παιδιά με προβλήματα όρασης. Για την ολοκλήρωση των κατασκευών απαιτήθηκε πολλή προσπάθεια, χρόνος και κόπος στο σχολικό εργαστήριο, στο πλαίσιο του μαθήματος της Τεχνολογίας.

«Όλες οι εργασίες έγιναν στο σχολείο με υλικά που μπορεί να βρουν εύκολα τα παιδιά και ό,τι μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τη φαντασία τους: χαρτόνι, φελιζόλ, πλαστελίνη, αλεύρι, ξύλο, ξυλάκι για σουβλάκια κ.ά.», δήλωσε η υπεύθυνη καθηγήτρια Αθηνά Αφουξενίδου.

«Την έκθεση μπορούν να επισκεφτούν και μαθητές της έκτης τάξης δημοτικών σχολείων για να πάρουν μία 'γεύση' όσον αφορά το μάθημα της Τεχνολογίας που θα διδαχτούν στο γυμνάσιο. Τα παιδιά έκαναν για μία ακόμη φορά εντυπωσιακά πράγματα. Μία σεληνιακή βάση, ένα αεροδρόμιο, ένα ξενοδοχείο στα νησιά Φίτζι και πολλά άλλα», πρόσθεσε.

Στο συγκεκριμένο σχολείο φοιτούν και κάποια παιδιά με προβλήματα όρασης, ωστόσο αυτό δεν τα εμπόδισε να πάρουν κανονικά μέρος στο μάθημα της Τεχνολογίας και να ολοκληρώσουν –με την καθοδήγηση της καθηγήτριας και τη βοήθεια των συμμαθητών τους- τις κατασκευές τους.

«Τα παιδιά αυτά και καρφιά κάρφωσαν και με το πριόνι έκοψαν. Με τη σωστή καθοδήγηση δεν απομονώνονται και συμμετέχουν κανονικά στο μάθημα, ενώ και οι βλέποντες από την πλευρά τους ευαισθητοποιούνται περισσότερο σε κοινωνικά θέματα καθώς αντιλαμβάνονται πως τίποτα δεν είναι αδύνατο», κατέληξε η κ. Αφουξενίδου.


Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου