Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Συνεχίζεται και σήμερα το Πανηγύρι Σωτήρος στην Καλαμαριά



Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή του κόσμου ξεκίνησε χθες το διήμερο πανηγύρι του Σωτήρος που ο δήμος Καλαμαριάς τιμώντας κατά παράδοση τη μεγάλη γιορτή της Μεταμόρφωσης διοργανώνει κάθε χρόνο στην πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού.
Μετά την περιφορά της εικόνας της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, στις 7 το απόγευμα και τον Εσπερινό που ακολούθησε χθες παραμονή της μεγάλης γιορτής, η πλατεία πλημμύρισε από ήχους της ποντιακής λύρας και αναβίωσε το ποντιακό πανηγύρι, ανασύροντας μνήμες από την πατρίδα, δίνοντας την ευκαιρία στους νεώτερους να γνωρίσουν τον τρόπο διασκέδασης των παλιότερων γενεών.
Τους Καλαμαριώτες καλωσόρισε στην πλατεία «Προσφυγικού Ελληνισμού» ο δήμαρχος Θεοδόσης Μπακογλίδης, ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του μίλησε για τη μεγάλη γιορτή της Καλαμαριάς για τις μικρές και μεγάλες παρεμβάσεις που πραγματοποιούνται αυτό το καλοκαίρι στην Καλαμαριά, για τα έργα που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα, καθώς και για το σχεδιασμό και την  υλοποίηση κοινωνικών δράσεων για τους πολίτες σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για τον τόπο.
Στο καλλιτεχνικό μέρος της βραδιάς πήραν μέρος τα χορευτικά των ποντιακών συλλόγων Καλαμαριάς «Αδελφότητα Κρωμναίων Καλαμαριάς», «Σύλλογος Καυκασίων Καλαμαριάς ο Προμηθέας», «Ποντιακός Σύλλογος Καλαμαριάς» και «Πολιτιστικός Ποντιακός Σύλλογος οι Μίθριοι».
Σήμερα στις 9.30 το βράδυ, δεύτερη και τελευταία μέρα της μεγάλης γιορτής, τα συγκροτήματα της Καλαμαριάς θα χορέψουν σε ενιαίο πρόγραμμα.
Στο μουσικό μέρος της βραδιάς θα πάρουν μέρος από την «Αδελφότητα Κρωμναίων» οι Σάββας Παρασκευόπουλος - (λίρα), Γαβριήλ Σιδηρόπουλος (λίρα-τραγούδι), Τάσος Ιμιρτζίδης (νταούλι). Από το «Σύλλογο Καυκασίων» οι Αδελφοί Ιακωβίδη (Νίκος στα κρουστά, Γιώργος στο κλαρίνο, Στέλιος στο ακορντεόν), ο Δημήτρης Αθανασιάδης (λίρα) και από τον ποντιακό σύλλογο ο Χρήστος Χρυσοπουλίδης (λίρα).

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου