Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Θεσσαλονίκη: Χτύπημα σε διεθνές κύκλωμα που θα γέμιζε την πόλη κοκαΐνη!



Φορτίο με 167 κιλά κοκαΐνης κατάσχεσαν οι διωκτικές αρχές στη Θεσσαλονίκη. Για την υπόθεση συνελήφθησαν τέσσερις άνδρες –δύο Βούλγαροι, ένας Ισπανός κι ένας Πορτογάλος– οι οποίοι εκτιμάται ότι ανήκουν σε διεθνές κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών.
Η κατασχεθείσα ποσότητα, από τις μεγαλύτερες που έχουν εντοπιστεί έως τώρα στη Βόρεια Ελλάδα, βρέθηκε μέσα σε ΙΧ αυτοκίνητα στα οποία επέβαιναν οι συλληφθέντες. Κατασχέθηκε ένα ΙΧ αυτοκίνητο ως μέσο διακίνησης ναρκωτικών ουσιών καθώς και 4.000 ευρώ ως προερχόμενα από εμπορία ναρκωτικών. Η αξία των ναρκωτικών εκτιμάται στα 15 εκατομμύρια ευρώ στη λιανική της πώληση ενώ η αξία της σε εμπόρους θα ξεπερνούσε και τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ.
Στις έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών συμμετείχαν μέλη της αμερικανικής DEA (υπηρεσίας δίωξης ναρκωτικών) στην Ελλάδα και αστυνομικοί της δίωξης ναρκωτικών Θεσσαλονίκης. Η αστυνομική επιχείρηση ξεκίνησε έπειτα από σχετικές πληροφορίες ότι τα μέλη του κυκλώματος, μέσω του λιμανιού της Θεσσαλονίκης εισήγαγαν παράνομα μέσα σε εμπορευματοκιβώτια (κοντέινερς), μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης από χώρες της Λατινικής Αμερικής με σκοπό τη διακίνηση και την εμπορία τους στο εσωτερικό της χώρας μας.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίζεται δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα με τις κατηγορίες της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της εισαγωγής, διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών στην ελληνική επικράτεια.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται και στο πλαίσιο της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου