Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Ανοίγει πύλες για το κοινό η Womex


Με παρουσία 3.500 εκπροσώπων της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας ξεκίνησε στη Θεσσαλονίκη η Διεθνής Μουσική Έκθεση Womex - World Music Expo, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 21 Οκτωβρίου. Από απόψε το βράδυ οι πύλες του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης ανοίγουν και για το ευρύ κοινό και υποδέχονται όλο τον κόσμο σε μία πανδαισία 50 και πλέον συναυλιών σε 6 σκηνές με καλλιτέχνες από 5 ηπείρους.


Η τελετή έναρξης έλαβε χώρα χθες στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, όπου οι εκθέτες και οι καλλιτέχνες, που εμφανίζονται στη Womex 12, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη Σαββίνα Γιαννάτου, τους Primavera en Salonico (Ελλάδα), το σχήμα Apsilies (Ελλάδα), ενώ στο αftershow “πρωταγωνίστησε” ο DJ Hot Like Peppa (Ελλάδα).

Η προπώληση εισιτηρίων για το ευρύ κοινό συνεχίζεται στα εκδοτήρια της πλατείας Αριστοτέλους, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενώ διατίθενται και από τα γραφεία της Helexpo στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης (Εγνατίας 154).

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι οι ακόλουθες: 17 Ευρώ (ημερήσιο) και 40 Ευρώ (διαρκείας), ενώ για τους φοιτητές είναι 10 Ευρώ (ημερήσιο) και 25 Ευρώ (διαρκείας).
Κατά τη διάρκεια της μεγάλης αυτής μουσικής διοργάνωσης, μία από τις 6 συνολικά σκηνές, που έχουν στηθεί στον χώρο της ΔΕΘ, ονομάστηκε ειδικά για την περίσταση, “CLUB GLOBALKAN” και θα δώσει βήμα στις τοπικές δημιουργικές δυνάμεις και σε μουσικούς από τη Νοτιανατολική Ευρώπη.

Σ' αυτήν θα εμφανιστούν σήμερα τα συγκροτήματα Divanhana (Βοσνία-Ερζεγοβίνη), Martha Mavroidi Trio (Ελλάδα) και Shutka Roma Rap (ΠΓΔΜ).

Αύριο στο Club Globalkan συναυλία θα παραθέσουν ο Μπάμπης Παπαδόπουλος (Ελλάδα), το συγκρότημα Café Aman Istanbul (Τουρκία) και οι Locomondo (Ελλάδα).
Στο πλαίσιο της WOMEX 12 θα διοργανωθούν και 2 βραδιές με Dj's. O χώρος που επιλέχθηκε για αυτές τις μεταμεσονύκτιες βραδιές clubbing, που θα ξεκινούν έπειτα από τα βραδινά κονσέρτα είναι το Kitchen Bar, το οποίο βρίσκεται στην καρδιά του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.

Για την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου έχουν επιλεγεί να εμφανισθούν οι Dj Cayetano (Ελλάδα), Dj Spery (Ελλάδα) και Killo Killo(Σερβία), ενώ για το Σάββατο 20 Οκτωβρίου οι Dj A Tribe Called Red (Καναδάς), Gypsy Box (Μεξικό/ Ισπανία) και Hugo Mendez &Frankie Francis a.k.a Sofrito (Μ. Βρετανία & Γαλλία).


Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου