Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Περισσότερα συνέδρια από το... Μάαστριχτ φιλοξένησε το 2011 η Θεσσαλονίκη



Περισσότερα συνέδρια από το Μάαστριχ και τη Σεβίλλη φιλοξένησε το 2011 η Θεσσαλονίκη η οποία εξασφαλίζοντας 17 διοργανώσεις κατόρθωσε να αναρριχηθεί σε έναν χρόνο κατά 75 θέσεις στη λίστα συνεδριακών προορισμών του Διεθνούς Συνδέσμου Συνεδρίων (ICCA).
Συγκεκριμένα, πέρυσι κατατασσόταν 120ή μεταξύ σχεδόν 350 πόλεων, έναντι της 195ης θέσης που κατείχε το 2010. Σύμφωνα, εξάλλου, με την ετήσια έκθεση του ICCA για τη δεκαετία 2002-2011 η Ελλάδα βρίσκεται στην 28η θέση της παγκόσμιας κατάταξης συνεδριακών προορισμών με 127 συνέδρια και η Αθήνα στην 35η με 55 διοργανώσεις.
Πάντως, οι σύνεδροι πιθανότατα δεν θα εξακολουθήσουν να επισκέπτονται τη Θεσσαλονίκη αν δεν αναληφθεί δράση για τη βελτίωση της συνεδριακής υποδομής της και την ενεργοποίηση του γραφείου συνεδρίων και τουρισμού της, προκειμένου να αναπτυχθεί στρατηγική συστηματικής διεκδίκησης διεθνών συνεδρίων, όπως υπογραμμίζουν οι εταιρείες του κλάδου.
«Για την ανάδειξη της Θεσσαλονίκης σε ελκυστικό συνεδριακό προορισμό, δεν χρειαζόμαστε μόνο μουσεία, καλές υποδομές και αστικές συγκοινωνίες. Χρειαζόμαστε πάνω από όλα συσπείρωση φορέων και πολιτική βούληση για να αποτρέπονται ενέργειες όπως αυτή της ακύρωσης του αεροπορικού δρομολογίου Θεσσαλονίκης – Ζυρίχης από τη Swiss. Καθώς το συγκεκριμένο δρομολόγιο συνέδεε μέσω Ζυρίχης τη Θεσσαλονίκη με ολόκληρο τον κόσμο. Είναι επιτακτική η δραστηριοποίηση όλων μας», τονίζει η διευθύντρια της εταιρείας ARTION Conferences & Events, Βαλεντίνη Αμαραντίδου, που συμμετείχε ως εκθέτης στο Διεθνές και Ευρωπαϊκό Συνέδριο για Συνδέσμους και Ενώσεις (International & European Associations Congress) στις 15-17 Ιουλίου στο Λίβερπουλ.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου