Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Από σήμερα τα προγράμματα δημοτικής ενισχυτικής διδασκαλίας


Αρχίζουν από σήμερα και θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς (Ιούνιος 2013) τα προγράμματα δημοτικής Ενισχυτικής Διδασκαλίας που οργανώνει για πρώτη φορά φέτος για μαθητές των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για όλες τις Δημοτικές Κοινότητες ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο του προγράμματος δημιουργήθηκαν τέσσερα Κέντρα Ενισχυτικής Δημοτικής Διδασκαλίας και συγκεκριμένα: α) στο 15ο Λύκειο Θεσσαλονίκης στην οδό Καρόλου Ντηλ 24 και στο 13ο Γυμνάσιο στην οδό Εγνατίας 132, που θα εξυπηρετεί τους μαθητές της 1ης, 2ης και 3ης Δημοτικής Κοινότητας, β) στο 14ο Λύκειο Θεσσαλονίκης στη συμβολή των οδών Θ. Σοφούλη και Γ. Παπανδρέου που θα εξυπηρετεί τους μαθητές της 5ης Δημοτικής Κοινότητας και γ) στο 1ο Γυμνάσιο Άνω Τούμπας στην συμβολή των οδών Κλεάνθους 59 με Παπαηλιάκη που θα εξυπηρετεί την 4η Δημοτική Κοινότητα και την Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας.

Στα Προγράμματα της Δημοτικής Ενισχυτικής Διδασκαλίας συμμετέχουν περισσότεροι από 300 μαθητές, καθώς επίσης και 70 εκπαιδευτικοί –εν ενεργεία, συνταξιούχοι και αδιόριστοι- οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του αντιδημάρχου Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, Αντώνη Καρούμπη, προκειμένου να εργαστούν εθελοντικά για το πρόγραμμα διδάσκοντας βασικά μαθήματα (Αρχαία, Νέα Ελληνικά, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία κλπ).

Η πρωτοβουλία του δήμου Θεσσαλονίκης, αποσκοπεί στην εκπαιδευτική ενίσχυση των μαθητών που οι γονείς τους αδυνατούν να τους εξασφαλίσουν οικονομικά τα απαραίτητα εφόδια για να αντεπεξέρθουν στις ανάγκες του σχολείου, εξηγεί ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, Αντώνης Καρούμπης και προσθέτει:

«Είναι ένα πιλοτικό πρόγραμμα που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στο δήμο Θεσσαλονίκης. Στηρίζεται στην εθελοντική προσφορά δεκάδων εν ενεργεία, συνταξιούχων και αδιόριστων εκπαιδευτικών οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση μας. Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε οι εκπαιδευτικοί δίνουν το παράδειγμα της αλληλεγγύης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου