Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Ένα σκαλί παραπάνω στην Ολυμπιάδα της Πληροφορικής


«Ξαναχτύπησε» ο Βαγγέλης Κηπουρίδης από την Ευαγγελίστρια Θεσσαλονίκης κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο στην 24ηπαγκόσμια Ολυμπιάδα Πληροφορικής. Πραγματοποιήθηκε από τις 23 εώς τις 30 Σεπτεμβρίου στην Ιταλία, έξω από την πόλη Μιλάνο. Ακριβώς ένα μήνα νωρίτερα ο νεαρός Θεσσαλονικιός επέστρεφε από το Βελιγράδι, κουβαλώντας στις αποσκευές του το χάλκινο μετάλλιο το οποίο κέρδισε στην αντίστοιχη 20η Βαλκανιάδα.


Στην Ολυμπιάδα του Μιλάνου συμμετείχαν 320 νέοι κάτω των 19 ετών. «Το επίπεδο ήταν πολύ υψηλό και τα πράγματα πολύ ανταγωνιστικά. Αν και είχα προετοιμαστεί πολύ καλά, εντούτοις δεν περίμενα τόσο μεγάλη επιτυχία» λέει στο «agelioforos.gr» ο Βαγγέλης Κηπουρίδης. Μου ζητήθηκε να λύσω τρία προβλήματα σε πέντε ώρες καταφέρνοντας να συγκεντρώσω την δεύτερη καλύτερη βαθμολογία. Όλο το προηγούμενο διάστημα δούλεψα σκληρά και τις περισσότερες ώρες της μέρας τις περνούσα μπροστά από τον υπολογιστή, λύνοντας προβλήματα.

Η συμμετοχή στην 24η Ολυμπιάδα «κλείδωσε» πριν λίγους μήνες όταν και προκρίθηκε μεταξύ 110 συνομηλίκων του. Πραγματοποιήθηκε πανελλήνιος διαγωνισμός σε 2 φάσεις από τον οποίο και αναδείχθηκε.

Άριστος μαθητής ο Βαγγέλης Κηπουρίδης, συγκέντρωσε στις φετινές πανελλήνιες 19.670 μόρια και ετοιμάζεται να σπουδάσει στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων-Μηχανικών του ΑΠΘ. «Πάντα ξεχώριζε από τα τρία παιδιά της οικογένειας. Από μικρό παιδί ήταν ιδιαίτερα φιλομαθής δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη φυσική, τη λογοτεχνία και τη φιλοσοφία» τονίζει ο πατέρας του μικρού Βαγγέλη, Γιάννης Κηπουρίδης.

«Δεν θέλω να κάνω σχέδια για το μέλλον. Προς το παρόν χαίρομαι την επιτυχία μου. Στο μέλλον θα δω ποιο τομέα της Πληροφορικής θα ακολουθήσω».


Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου