Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Διάκριση σε καθηγητή του ΤΕΙ από πανεπιστήμιο της Ρουμανίας


Σε επίτιμο διδάκτορα θα αναγορεύσει τον καθηγητή Ιατρικής Φυσικής του τμήματος Θετικών Επιστημών του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Φωκίωνα Βοσνιάκο, η Φαρμακοϊατρική σχολή του πανεπιστημίου Οβίντιους της Κωστάντζας της Ρουμανίας, ένα από τα μεγαλύτερα ακαδημαϊκά ιδρύματα της περιοχής της Μαύρης Θάλασσας.

Το πανεπιστήμιο θα τιμήσει τον Έλληνα καθηγητή για το ερευνητικό έργο του στην διαχείριση και προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και τις επιπτώσεις της μόλυνσης στη δημόσια υγεία. Ο κ. Βοσνιάκος έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 160 δημοσιεύσεις ερευνητικού έργου και συνέγραψε περίπου 30 βιβλία, μερικά από τα οποία έχουν κυκλοφορήσει στο εξωτερικό. Ένα από τα τελευταία του συγγραφικά έργα, «Η μεταφορά της ραδιενέργειας στην τροφική αλυσίδα και οι επιπτώσεις στη δημόσια υγεία», κυκλοφόρησε φέτος από γνωστό γερμανικό εκδοτικό οίκο, σε διάφορες χώρες του εξωτερικού.

Το ερευνητικό του έργο περιλαμβάνει γενικότερα έρευνες για τη μεταφορά της ραδιενέργειας σε γεωργικά και κτηνοτροφικά προϊόντα. Είναι πρόεδρος της Βαλκανικής Περιβαλλοντικής Ένωσης (ΒΕΝΑ) από το 1998.

Η διάκριση αυτή είναι η τέταρτη από πανεπιστήμια του εξωτερικού. Το 2002 ανακηρύχθηκε επίτιμος διδάκτορας του πανεπιστημίου Βελιγραδίου, το 2003 ομότιμος καθηγητής του τμήματος Μηχανικής Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου του Βουκουρεστίου και το 2009 επίτιμος διδάκτορας του πανεπιστημίου Άλμπα Ιούλια της Ρουμανίας.


Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου