Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: «Πράσινα» οχήματα στο δήμο Νεάπολης-Συκεών


Με ηλεκτρισμό και υγραέριο θα κινούνται τα νέα οχήματα που προμηθεύεται ο δήμος Νεάπολης-Συκεών στη Θεσσαλονίκη, καθώς και κάποια από εκείνα που πρόκειται να μετατραπούν σε υγραεριοκίνητα ώστε να κινούνται με νέα αντιρρυπαντική τεχνολογία.


Μετά από πρόταση του δήμου για χρηματοδότηση από πόρους του προγράμματος του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ), εγκρίθηκαν δράσεις βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης των οχημάτων και αντικατάστασης των ρυπογόνων αυτοκινήτων με νέα οχήματα. Έτσι ο δήμος θα προμηθευτεί τέσσερα ηλεκτρικά οχήματα και δύο δίκυκλα ενώ 15 οχήματά του θα γίνουν υγραεριοκίνητα. Υπολογίζεται ότι με τον τρόπο αυτό θα αντικατασταθούν 36 παλιά και ρυπογόνα αυτοκίνητα.

Όπως επισημαίνει ο δήμος, η πρόταση βρίσκεται σε απόλυτη συνάφεια με το «Σύμφωνο των δημάρχων» στο οποίο προσχώρησε από το 2010, θέλοντας να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής μειώνοντας τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα τουλάχιστον κατά 20% και αυξάνοντας την κατανάλωση ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές κατά 20%.


Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου