Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Αποξηλώσεις περιπτέρων στην οδό Λαγκαδά


Δύο ακόμη εγκαταλειμμένα περίπτερα αποξηλώθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης της επιχείρησης για την απελευθέρωση κοινόχρηστου χώρου και της διευκόλυνσης της κυκλοφορίας των πεζών στο ιστορικό κέντρο και άλλα σημεία της πόλης.


Συγκεκριμένα στις 23 Σεπτεμβρίου, παρουσία του αντιδημάρχου Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων Ανδρέα Κουράκη, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση αποξήλωσης δύο περιπτέρων επί της οδού Λαγκαδά 9-11 και 97. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα προχωρήσουν στην αποξήλωση και άλλων περιπτέρων σε διάφορα σημεία της πόλης.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Ανδρέα Κουράκη, η κατάργηση των θέσεων των περιπτέρων που αποξηλώνονται, αποφασίστηκε προκειμένου να διευκολυνθεί η διέλευση των πεζών και να επιλυθούν τα προβλήματα που προκαλούσε η στενότητα των πεζοδρομίων και η μικρή απόσταση των περιπτέρων από τοίχους παρακείμενων οικοδομών. Επίσης σε όλες τις περιπτώσεις οι δικαιούχοι των περιπτέρων, είτε απεβίωσαν, είτε αποχώρησαν οικειοθελώς διότι έκριναν τις θέσεις οικονομικά άγονες και μη βιώσιμες.


Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου