Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Γ. Μπουτάρης: Δεν θα έλεγα όχι σε κέντρο μεταναστών στη Θεσσαλονίκη


Θετικός σε περίπτωση δημιουργίας Κέντρου Υποδοχής και Φιλοξενίας Μεταναστών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα ήταν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. Σχολιάζοντας στην πρωϊνή εκπομπή του Mega τις αντιδράσεις του δημάρχου Κορίνθου για το Κέντρο Μεταναστών τόνισε ότι η συμπεριφορά του είναι κατάπτυστη.

Ερωτηθείς για τη δική του αντίδραση σε περίπτωση δημιουργίας Κέντρου Μεταναστών στη Θεσσαλονίκη απάντησε: «Στη Θεσσαλονίκη δεν υπάρχουν ελεύθεροι χώροι για τη δημιουργία τέτοιων κέντρων. Αν έλεγαν, όμως, ότι θα έφερναν 1.000 μετανάστες πχ στο Γ΄ Σώμα Στρατού στο κέντρο της πόλης παρότι δεν μου πέφτει λόγος δεν θα έλεγα όχι». Χαρακτήρισε, δε, περίεργη αντίληψη μέχρι και ρατσιστική την αντίδραση των τοπικών κοινωνιών στη δημιουργία των Κέντρων.

Τόνισε, πάντως, ότι στην Ελλάδα έχουμε μείνει πολύ πίσω στη μεταναστευτική πολιτική και ότι το πρόβλημα των μεταναστών που υπάρχει στην Αθήνα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από τον δήμο αλλά είναι θέμα υπουργείου. «Αν ήμουν δήμαρχος Αθηνών δεν θα μπορούσα να κάνω καλύτερη δουλειά από τον Καμίνη», υπογράμμισε. Στη Θεσσαλονίκη, όπως είπε, ζουν περίπου 70.000 Αλβανοί μετανάστες, που είναι στο μεγαλύτερο βαθμό ενταγμένοι στην τοπική κοινωνία.

Σε ό,τι αφορά στα προβλήματα καθαριότητας στη Θεσσαλονίκη, σημείωσε ότι ο δήμος έδωσε έμφαση στην ανακύκλωση με την τοποθέτηση μεταξύ άλλων 5.000 κάδων. Τον Μάιο του 2011 ο δήμος συγκέντρωνε 350 τόνους ανακυκλώσιμων υλικών τον μήνα, ενώ μετά τη λειτουργία του νέου συστήματος ανακύκλωσης τον Αύγουστο του 2011 η ποσότητα αυτή τον Μάιο του 2012 έφθασε τους 1.350 τόνους τον μήνα. «Έτσι, ο δήμος εξοικονομεί 500.000 ευρώ τον χρόνο», πρόσθεσε.

Για το θέμα της δημιουργίας αποτεφρωτηρίου νεκρών που έχει αποφασίσει ο δήμος, ο κ. Μπουτάρης είπε ότι τους επόμενους 2-3 μήνες αναμένεται το προεδρικό διάταγμα, που θα ρυθμίζει το θέμα, ώστε μέσα στο 2013 να ξεκινήσει το έργο, που θα γίνει στα Κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου και θα κοστίσει περί τα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου