Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Καλαμαριά: Για 22η χρονιά το μουσικό και εικαστικό φεστιβάλ «Παρά θιν’ αλός»


Για 22η συνεχόμενη χρονιά ο δήμος Καλαμαριάς διοργανώνει το «Παρά θιν’ αλός», ένα μουσικό και εικαστικό φεστιβάλ, το οποίο φέτος είναι συνδεδεμένο θεματικά και με τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης.

Στόχος του φετινού φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί από 30 Αυγούστου έως 18 Σεπτεμβρίου στους χώρους του πρώην στρατοπέδου Κόδρα, στο δημοτικό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» και στο Κυβερνείο, είναι να προσφέρει στο κοινό μια ξεχωριστή εμπειρία τέχνης που θα διατρέχει τα 100 τελευταία χρόνια ιστορίας της Θεσσαλονίκης.

«Παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία η οποία δεν εξαιρεί ούτε την αυτοδιοίκηση, είμαστε και πάλι πιστοί στο καθιερωμένο ετήσιο ραντεβού μας. Η φετινή διοργάνωση αποτελεί σταθμό στην εξελικτική πορεία του «Παρά θιν’ αλός», διότι εμπλουτίζεται με νέες πρωτότυπες δράσεις και ιδέες», δηλώνει ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Θεοδόσης Μπακογλίδης.

Ο θεσμός περιλαμβάνει τους δύο καταξιωμένους κύκλους: τα Ανοιχτά Παράθυρα «Σταύρος Κουγιουμτζής» με συναυλίες και μουσικά δρώμενα από καταξιωμένους καλλιτέχνες και το εικαστικό φεστιβάλ «Πεδίο Δράσης Κόδρα», που κλείνουν φέτος 22 και 12 χρόνια ζωής αντίστοιχα.

Επίσης, συνεχίζεται ο συνεδριακός κύκλος που άνοιξε πέρυσι, ενώ για πρώτη φορά προστίθεται το λογοτεχνικό φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί στις 14, 15 και 16 Σεπτεμβρίου στο δημοτικό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» και περιλαμβάνει ομιλίες από καταξιωμένους μελετητές, βίντεο αρχείου με διακεκριμένους εκφραστές της λογοτεχνικής Θεσσαλονίκης που δεν ζουν πια, καθώς και αναγνώσεις ποιημάτων και πεζών από σημερινούς συγγραφείς της πόλης.

Η αυλαία των εκδηλώσεων του «Παρά θιν’ αλός» ανοίγει την Πέμπτη 30 Αυγούστου στις 9 το βράδυ, στο πρώην στρατόπεδο Κόδρα με τη διοργάνωση τριών συναυλιών, την ίδια ώρα, στον ίδιο χώρο. Καλλιτέχνες της πόλης που εκπροσωπούν διαφορετικά μουσικά είδη θα «ενώσουν» τις δυνάμεις τους.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου