Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Θεσσαλονίκη: Το έργο «Αγγέλα Παπάζογλου» στο δημοτικό θέατρο Κήπου



Την Κυριακή 19 Αυγούστου 2012, στις 21:00, θα παρουσιαστεί στο δημοτικό θέατρο Κήπου το έργο «Αγγέλα Παπάζογλου», από το Θέατρο «Μεταξουργείο», με την Άννα Βαγενά. Η παράσταση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του δήμου Θεσσαλονίκης με αφορμή τη συμπλήρωση 90 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή (1922 – 2012). 

Τη σκηνοθεσία υπογράφουν ο Λάμπρος Λιάβας, ο οποίος έχει και την ευθύνη της μουσικής επιμέλειας και η Άννα Βαγενά, τα σκηνικά και τα κοστούμια ο Μάριος Σπηλιόπουλος, ενώ στο ρόλο της αναγνώστριας συμμετέχει η Γιασεμί Κηλαηδόνη.

Η επιλογή του κειμένου έγινε από το βιβλίο του Γιώργη Παπάζογλου «Ονείρατα της άκαυτης και της καμένης Σμύρνης». Η «Αγγέλα Παπάζογλου», θεωρείται μία από τις σημαντικότερες παραστάσεις των τελευταίων δώδεκα ετών και έχει παρουσιαστεί σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού. 

Οι κριτικοί του θεάτρου την χαρακτήρισαν «μάθημα ιστορικής μνήμης», «παρακαταθήκη πατριωτισμού» και «ρεσιτάλ γεμάτο Ελλάδα».

Οι τιμές των εισιτηρίων διαμορφώνονται στα 17 ευρώ για το κανονικό και στα 12 ευρώ για τους μαθητές, τους φοιτητές, τους συνταξιούχους, τους ανέργους και τους πολύτεκνους. Ισχύουν εισιτήρια του ΟΓΑ.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου