Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Δ. Καλαμαριάς: Τέλη Αυγούστου το φεστιβάλ «Παρά θιν' αλός»



Για 22η συνεχή χρονιά διοργανώνεται και φέτος το «Παρά θιν' αλός», το μεγαλύτερο μουσικό και εικαστικό φεστιβάλ στη Βόρεια Ελλάδα, από το δήμο Καλαμαριάς. 

Από τις 30 Αυγούστου ως τις 18 Σεπτεμβρίου θα διαρκέσουν οι εκδηλώσεις οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στους χώρους του πρώην στρατοπέδου Μακεδονομάχου Κόδρα, στο Ρεμέτζο, στο δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» και στο Κυβερνείο, αναδεικνύοντας έτσι μέσω του πολιτισμού τη δυναμική των χώρων τους οποίους διεκδικεί ο δήμος Καλαμαριάς.

Το φετινό «Παρα θιν’ αλός» είναι συνδεδεμένο θεματικά με τον εορτασμό των εκατό χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης. Η πορεία των μορφών τέχνης από το 1912 μέχρι σήμερα, καθώς και το παραγόμενο πολιτιστικό προϊόν αποτυπώνεται στις διάφορες εκδηλώσεις που αναφέρονται στους άξονες Μουσική-Εικαστικά-Λογοτεχνία.

Στόχος της φετινής διοργάνωσης είναι να προσφέρει στον κόσμο μία εμπειρία τέχνης που θα διατρέχει τα 100 τελευταία χρόνια ιστορίας της Θεσσαλονίκης, θα διαπερνά όλες τις μορφές έκφρασης και θα σταλάζει γνώσεις και καινούριες ιδέες στην κληρονομιά της πόλης και το σύγχρονο καλλιτεχνικό τοπίο της Ελλάδας.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου