Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Θεσσαλονίκη: Δωρεάν φιλοξενία παιδιών σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς


Τη δυνατότητα δωρεάν φιλοξενίας παιδιών σε δεκαεπτά δημοτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς ανακοίνωσε ο δήμος Θεσσαλονίκης, καθώς συμμετέχει στη δράση «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ).
Το πρόγραμμα αφορά γονείς με χαμηλά εισοδήματα. Στα βρεφικά τμήματα γίνονται δεκτά βρέφη ηλικίας από έξι μηνών μέχρι δυόμισι ετών και στα παιδικά τμήματα από δυόμισι έως τεσσεράμισι ετών.
«Σε μια εποχή έντονης οικονομικής κρίσης, η αλληλεγγύη σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη πρέπει και είναι διαρκής και έμπρακτη. Έτσι, μετά την πρόσφατη απόφαση που λάβαμε για μείωση των τροφείων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, αλλά και τον καθορισμό αυτών με βάση το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, παρέχεται πλέον και η δυνατότητα δωρεάν φοίτησης παιδιών στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς μέσω της συμμετοχής στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, που απευθύνεται σε μητέρες χαμηλών εισοδημάτων», ανέφερε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη, Καλυψώ Γούλα.
Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να απευθύνονται για τις αιτήσεις συμμετοχής και τα αναγκαία δικαιολογητικά σε έναν από τους συμμετέχοντες παιδικούς σταθμούς που ανακοίνωσε ο δήμος στην ιστοσελίδα του (thessaloniki.gr), καθώς και στην Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (γραφείο Κεντρικής Μακεδονίας, οδού Πολυτεχνείου 39). Οι απαραίτητες πληροφορίες μπορούν να αναζητηθούν και στις ιστοσελίδες www.eetaa.gr, www.epanad.gov.gr και www.kedke.gr
Επισημαίνεται ότι οι αιτήσεις συμμετοχής των ωφελούμενων γονέων θα υποβάλλονται στα γραφεία της ΕΕΤΑΑ μέχρι τις 23 Ιουλίου.


Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου