Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Τριήμερο εκδηλώσεων στον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη


Με τριήμερο εκδηλώσεων θα γιορτάσουν ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη και η αντιδημαρχία Πολιτισμού τον Πολιούχο της Πυλαίας, Προφήτη Ηλία και διοργανώνουν τα «ΠΥΛΑΙΩΤΙΚΑ 2012» .
Την Τετάρτη 18/7/2012 και ώρα 20:30 στο πέτρινο Πολιτιστικό Κέντρο θα διοργανωθεί γλέντι με παραδοσιακή ορχήστρα και τα χορευτικά συγκροτήματα τμημάτων του δήμου, ενώ την Πέμπτη, ώρα 21:00, θα διοργανωθεί μεγάλη λαϊκή συναυλία με τον τραγουδιστή Κώστα Μακεδόνα και την ορχήστρα του στην αυλή του πέτρινου πολιτιστικού κέντρου. Μαζί του θα τραγουδήσει και η Ζωή Παπαδοπούλου.
Την Παρασκευή στις 19:00 το απόγευμα θα γίνει η περιφορά της εικόνας του Προφήτου Ηλία και στη συνέχεια στις 21:00 θα ξεκινήσει από το πρ. δημαρχείο Πυλαίας παρέλαση χορευτικών σχημάτων, η οποία θα καταλήξει στο πέτρινο Πολιτιστικό Κέντρο όπου θα γίνει το πατροπαράδοτο έθιμο της περιοχής «το μοίρασμα του ατζεμ πιλαφ» από τις γυναίκες του ΚΑΠΗ που θα το μοιράσουν σε όσους θα παραβρεθούν στις εκδηλώσεις.
Το μεγάλο λαϊκό παραδοσιακό γλέντι θα συνεχιστεί με χορούς και τραγούδια. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου