Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη του Κωστή Μοσκώφ


Εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη του Κωστή Μοσκώφ θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Μαΐου στις 8το βράδυ στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη της Θεσσαλονίκης. Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον δήμο Θεσσαλονίκης με την ευκαιρία συμπλήρωσης 14 χρόνων, από το θάνατο του διαπρεπούς στοχαστή.
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο μεταφραστής και διερμηνέας αραβικών Σαμουήλ Μπισσάρας, ο συγγραφέας και πρόεδρος του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδας Μάκης Τρικούκης και ο συγγραφέας Γιώργος Σκαμπαρδώνης. Το αφιέρωμα θα παρουσιάσει και θα συντονίσει ο δημοσιογράφος – συγγραφέας Στέλιος Λουκάς.
Ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει στο βιβλίο «Κωστής Μοσκώφ», το οποίο επιμελήθηκε η Μαριλένα Γρίβα, πολιτιστική σύμβουλος της ελληνικής πρεσβείας στο Κάιρο, σε μετάφραση Σαμουήλ Μπισσάρα, και εκδόθηκε από το Δημόσιο Αιγυπτιακό Οργανισμό Βιβλίου στα ελληνικά και στα αραβικά.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθούν δύο βίντεο – ντοκουμέντα από το αρχείο της εκπομπής «Ένα βιβλίο ένα ταξίδι» της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης TV100, με τον Κωστή Μοσκώφ να ξεναγεί συγγραφείς στο Κάιρο και την Αλεξάνδρεια και τρεις επιφανείς Θεσσαλονικείς συγγραφείς (Τάκης Βαρβιτσιώτης, Νίκος Μπακόλας και Τηλέμαχος Αλαβέρας) να μιλούν για τον αείμνηστο δημιουργό.  είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου