Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Στο ΥΜΑΘ ο Κωστής Χατζηδάκης


Μήνυμα «περισυλλογής» και ενός «καινούργιου ξεκινήματος», με στόχο την «ανάκαμψη και τελικά την ανάπτυξη», όπου η Μακεδονία και η Θράκη θα έχουν «κεντρικό ρόλο» εξέπεμψε σε δηλώσεις του ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών και Μεταφορών και Δικτύων Κ. Χατζηδάκης, μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Μακεδονίας - Θράκης Θ. Καράογλου στο ΥΜΑΘ.

Ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι στην κατεύθυνση αυτή γίνεται προσπάθεια για τον «εκσυγχρονισμό της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) ως «εξωστρεφούς» εμπορικού θεσμού, τονίζοντας ότι «η Έκθεση της Θεσσαλονίκης δεν είναι ευκαιρία ούτε για πανηγύρια, ούτε για ακραίες κομματικές αντιπαραθέσεις».

«Η πατρίδα μας δυστυχώς βρίσκεται αντιμέτωπη με μια άνευ προηγουμένου οικονομική κρίση. Αγωνιζόμαστε να την ξεπεράσουμε όχι με «μαγικές» συνταγές αλλά με ρεαλισμό, μέσα από έναν ανηφορικό δρόμο που όμως πιστεύουμε ότι θα μας οδηγήσει σε συγκεκριμένα αποτελέσματα στην ανάκαμψη και τελικά στην ανάπτυξη», δήλωσε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Με ειλικρίνεια πρέπει να παραδεχτούμε ότι ο θεσμός της ΔΕΘ έχει εδώ και χρόνια πολλά προβλήματα. Επιδίωξή μας είναι να αντιμετωπιστούν όλα αυτά τα προβλήματα με εκσυγχρονισμό του θεσμού, βασιζόμενοι και σε όσα συμβαίνουν σε αντίστοιχες εκθέσεις στο εξωτερικό. Για μας η Έκθεση Θεσσαλονίκης δεν είναι ευκαιρία ούτε για πανηγύρια ούτε για ακραίες κομματικές αντιπαραθέσεις. Είναι ένας εμπορικός θεσμός, θεσμός που πρέπει να σχετίζεται με την εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας και θα προσπαθήσουμε να τον βάλουμε ξανά στις σωστές του βάσεις».

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι «το μήνυμα που εκπέμπουμε φέτος, είναι ένα μήνυμα περισυλλογής και ενός καινούργιου ξεκινήματος» στο οποίο «τόσο η ΔΕΘ όσο και το ΥΜΑΘ θα έχουν κεντρικό ρόλο». «Θέλουμε η Μακεδονία και η Θράκη να μην είναι ξεχασμένη Ελλάδα αλλά μια περιοχή της πατρίδας μας, όπου οι εξελίξεις στην οικονομία και στην παραγωγική μηχανή θα είναι θετικές και ελπιδοφόρες», πρόσθεσε ο κ. Χατζηδάκης.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης Θ. Καράογλου επεσήμανε τις νέες «σημαντικές και αποφασιστικές», όπως είπε, αρμοδιότητες, που αποκτά «βήμα - βήμα» το ΥΜΑΘ, «μετά την ανάληψη όλων των αρμοδιοτήτων που είχε το παλιό υπουργείο μέχρι την ημέρα της κατάργησης του στις 7.10.2009» και πρόσθεσε: «Φιλοδοξούμε η Μακεδονία και η Θράκη να είναι η αιχμή του δόρατος στην προσπάθεια που γίνεται για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας. Διδασκόμαστε από τα λάθη του παρελθόντος, αντιμετωπίζουμε με υπευθυνότητα και σοβαρότητα το σήμερα και αγωνιζόμαστε και οραματιζόμαστε ένα καλύτερο αύριο, μια καλύτερη Ελλάδα χωρίς οικονομικά προβλήματα, όπου οι Έλληνες πολίτες πραγματικά θα ευημερούν».

Ο κ. Χατζηδάκης συναντήθηκε στο ΥΜΑΘ και με τις διοικήσεις της Helexpo και της ΔΕΘ και στη συνέχεια είχε διαδοχικές συναντήσεις με τα Επιμελητήρια (ΕΒΕΘ, ΕΕΘ, ΒΕΘ) και τον Εμπορικό Σύλλογο, το ΤΕΕ/ΤΚΜ και την Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης. Το απόγευμα ο κ. Χατζηδάκης θα έχει κλειστές συσκέψεις σε ξενοδοχείο της πόλης με τους εκπροσώπους των βιομηχάνων (ΣΒΒΕ) και των εξαγωγέων (ΣΕΒΕ).


Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου