Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκε υπόθεση σωματεμπορίας σε βάρος 23χρονης αλλοδαπής



Δικογραφία σχηματίστηκε από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε βάρος τεσσάρων αλλοδαπών (2 άνδρες-2 γυναίκες) και δύο ημεδαπών, για «σωματεμπορία από κοινού, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση».
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, έπειτα από καταγγελία 23χρονης αλλοδαπής, 31χρονη ομοεθνής της, εκμεταλλευόμενη την ευάλωτη οικονομική κατάσταση της πρώτης, την έπεισε να έρθει στην Ελλάδα για εργασία. Αλλοδαπός συνεργός της 31χρονης μετέφερε την παθούσα στη χώρα μας μέσω μη ελεγχόμενης μεθοριακής διάβασης το Φεβρουάριο του 2010 και την προώθησαν στην πορνεία.
Τέλη του Ιουλίου του 2010 η 23χρονη ήρθε στη Θεσσαλονίκη όπου υπό το καθεστώς της απειλής συνέχιζε να εκδίδεται επ’ αμοιβή έως το Δεκέμβριο του ίδιου έτους και κατέθετε σε τραπεζικό λογαριασμό της 31χρονης το χρηματικό ποσό των 200-250 ευρώ περίπου εβδομαδιαίως.
Στην 21χρονη γνωστοποιήθηκαν όλες οι περί προστασίας και παροχής βοήθειας διατάξεις και φιλοξενήθηκε προσωρινά σε μονάδα αρωγής.
Η δικογραφία θα αποσταλεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Περισσότερες ειδήσεις: http://www.lpyrgos.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου