Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Λύση στο θέμα των απορριμμάτων αναζητά η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης

Τεχνογνωσία και εμπειρία στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων αναζητά σε πόλεις του εξωτερικού –όπως είναι η Βιέννη, το Βερολίνο και το Αμβούργο– η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, σε μία προσπάθεια να βελτιωθεί η εικόνα της καθαριότητας στην πόλη, που κατά γενική ομολογία είναι άθλια.
«Δεν τίθεται θέμα ιδιωτικοποίησης στο δήμο Θεσσαλονίκης. Έχουμε 500 άτομα μόνιμο προσωπικό. Θα πρέπει όμως δούμε πως λειτουργούν οι ξένοι και να μάθουμε τη δουλειά», δήλωσε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης μιλώντας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με αφορμή τις αντιδράσεις κατά της απόφασης να προχωρήσει η διοίκηση του δήμου στη διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού για την ανάθεση των επισκευών των απορριμματοφόρων σε ιδιωτικά συνεργεία.
Ο αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς αναφέρθηκε από την πλευρά του στους διαγωνισμούς στους οποίους προχωρά ο δήμος: τον πρώτο διαγωνισμό ύψους 2,3 εκατ. ευρώ για την επισκευή των οχημάτων, τον δεύτερο (400.000 ευρώ) για τη μεταφορά των απορριμματοφόρων σε ιδιωτικά συνεργεία και τον τρίτο (700.000 ευρώ) για την προμήθεια ανταλλακτικών. «Θέλουμε να εξυγιάνουμε την κατάσταση. Μόνο αν αναζωογονηθεί η υπηρεσία της μηχανολογίας θα μπορέσει να λειτουργήσει το σύστημα της καθαριότητας. Ειδάλλως θα καταρρεύσει η υπηρεσία», σημείωσε ο κ. Παππάς προσθέτοντας: «έχουμε απάντηση για το άμεσο και σχεδιασμό για το αύριο. Να αναστήσουμε μία υπηρεσία που ήταν νεκρή».
Στο μεταξύ, οι εργαζόμενοι προγραμματίζουν για αύριο συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, ημέρα που θα διενεργηθεί ο επίμαχος πρώτος διαγωνισμός. Για το λόγο αυτό, η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ προχώρησε στην προκήρυξη τρίωρης στάσης εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση του νομού Θεσσαλονίκης από τις 9 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου